Konserter i Göteborg 17-22 september 2019

Tisdag 17 september

Hyllningskonsert till Jazzprofilen Erik Norström (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Nu samlar Margaretha Evmark ihop sina jazzvänner Rolf Jardemark, Johan Borgström, Yasuhito Mori, Lars-Göran Dimle, Anders Söderling och bjuder på en hyllningskonsert till nestorn Erik Norströms ära. Alla musikerna hör till dem som under många år spelat tillsammans med honom i olika sammanhang. Musikerna kommer att framföra en hel del originalmusik från Eriks gedigna jazzrepertoar, många fina minnen, anekdoter och historik från Eriks liv.

Sen är det äntligen dags för höstens första jam!

David Bäck Jazz Trio (Fornello, Odinsplatsen 3)

David Bäck på piano, Alexander Lövmark sjunger och spelar bas och Marin Svanström på sax.

——————————————————————————————————————

Onsdag 18 september

Jooklo Trio (It) + Lindha Kallerdahl / Andreas Werliin / Ingebrigt Haaker-Flaten (S/No) (Folkteatern, foajén)

Arr. skriver; ”Frijazz, kosmisk rytmik och improvisation!Jooklo Trio – överraskande mix av jazz, punk, noise. Lindha Kallerdahl, Andreas Werliin, Ingebrigt Haaker-Flaten – en helt otrolig trio.”

Göteborgsvisor del 2: (Kustens Hus, Taubegatan 9)

Arr. skriver; ”Vi fortsätter där vi slutade senast, med staden Göteborg. Visor och berättelser från gator och torg med medlemmar från Sällskapet Visans Vänner i Göteborg. Medverkar gör:
* Bengt Magnusson & Suzanne Rangstedt
* Torbjörn Johansson
* Ulla Håkansson & Britt Haaland
* Eva Simmons
* Clas Kristiansson.

Thørst (Café Hängmattan,Musikens Hus)

Arr. skriver; ”Thørst består av 3 musiker (Jenny Campmany, Krister Selander och Kristoffer Ragnstam) som vid sidan av sina andra åtagande skriver låtar tillsammans. Låtarna som släpps som singlar hösten och vintern är skrivna och inspelade i Göteborg, Los Angeles och Grästorp. Jenny och Krister kommer att göra ett par ’avskalade’ akustiska spelningar.”

Johan Johanssons JazzTrio (Bar Solo, Andra Långgatan 29)

Johan Johansson klaviatur + bas och trummor. Fri entré. Varannanonsdag på Bar Solo

——————————————————————————————————————–

Torsdag 19 september

Stina Andersdotter (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Välkomna på releasefest! Basisten Stina Andersdotter släpper sitt debutalbum Starling & Oak Tree. Musikern och kompositören Stina Andersdotter har samlat musiker från olika genrer och generationer för att tolka hennes musik. Stina har med jazztraditionen i ryggen hämtat inspiration från Ghana, via Bern och Takhar och landar till slut i en ekskog på Öland.

Sångerskan Linn Thelandersson är berättaren som tillsammans med saxofonisten Ove Ingemarsson bär fram melodierna. Pianisten Anders Persson ger de klangliga färgerna liv. Tillsammans med trumslagaren Terje Sundby skapar basisten Stina Andersdotter en solid rytmisk grund. Emellanåt kryddar Blagoj Lamnjov med drömmande klarinett- och dudukslingor. Därtill läggs lekfulla improvisationer över Stinas personliga kompositioner.”

The Holydrug Couple + Les Films (Musikens Hus)

THE HOLYDRUG COUPLE – på scen 21.00
Arr. skriver; ”Den chilenska duon The Holydrug Couple består av Ives Sepúlveda Minho och Manuel Parra som började skapa musik tillsammans i utkanten av Santiago.

LES FILMS – på scen 20.00
Les Films skriver inte musik för de lyckliga utan rör sig i gränslandet mellan det brutala och det sköra. Live beskrivs bandet som utlämnande med en säregen atmosfär och stor konstnärlig integritet. Les Films är varken indiepop, shoegaze, sing- and songwriter eller postrock men snuddar sannolikt vid samtliga.

Lund & Levi (Café Hängmattan)

Arr. skriver; ”Här och nu eller där och då, det är frågan när sextiotal möter nutid med skivaktuella instrumentalduon Lund & Levi.
Andreas Lund på Hammondorgel och Carolina Levinsson på Trummor skapar ett eget sound i en sättning som lätt förknippas med Hansson & Karlsson, Trummor & Orgel eller Sagor & Swing. Nu är det dags att släppa första EP:n och det sker på Café Hängmattan, Musikens Hus.”

Pow Wow (KoM musik & bar)

KoM skriver;”…blandar alster av Keith Jarrett, Ornette Coleman, Jim Pepper etc med jojkar, folkmusiklåtar och american native chants!! Oförutsägbart och spännande!! ”

Björn Almgren, Jonny Wartel saxofoner, Kjell Thorbjörnson kontrabas, Ingemar Landén trummor

Bäckbrothers Jazz Tivoli (Holy Moly, Andra Långgatan 31)

David Bäck klaviatur och Anders Bäcksaxofon plus andra eminenta musiker
Varje torsdag jämna veckor

————————————————————————————————————–

Fredag 20 september

Arvingarna (Kajskjul 8)

Arr. skriver; ”Allt började med ”Eloise” och sedan har det gått av bara farten med Mello, grammisar, nya album och en Diggiloo-turné. Nu är de tillbaka för att fira sina första trettio år med en helt ny krogshow med tillbakablickar och massor av sköna låtar. Förra året sålde deras show snabbt slut, så räkna med att det blir ett riktigt tryck, både med biljettförsäljning och på scen.

Arvingarnas 30-årsjubileum sker under 30 kvällar mellan den 20 september och 14 december. 

Goran Kajfes & Andreas Tilliander (Folkteatern, Lilla scenen)

Arr. skriver: ”Jazzens visionär möter elektronikens.Spännande möte mellan två framåtblickande musiker. Båda har musikaliska filosofier byggda på att utmana sig själva och sina medmusiker.”

Riga Tiger + La Lusid (Pustervik Stora Klubben)

Arr. Klubb Instant skriver; ”Med realismpop sätter Göteborgsbandet Riga Tiger vardagen på piedestal. Att ärlighet varar längst, är en uttjatad sanning som lätt glöms bort i scrollandet bland instagramfilter. Men med avklädda sångtexter gör Riga Tiger allvar av att damma av detta ordspråk. Med ärlighet fångar de den banala vardagens magi – den magi som var och en av oss lärt sig att förtränga.
13:e september släppte bandet det efterlängtade albumet ”Om du tänker på tiden så går den”, ett gäng låtar som knyts samman i dess gemensamma ledmotiv: tiden. Efter det kritikerhyllade debutalbumet ”Jag håller inte med om din åsikt och är beredd att döda dig för den” från 2017 och EP:en ”Haha Paradis” vill Riga Tiger på nytt göra verklighet av vardagen ute på landets klubbar.

LA LUSID
Med eftertänksam, intelligent pop och smart arrangemang har La Lusid mutat in en egen plats i alla hjärtan som slår för det som verkligen känns. Dom rör sig sömlöst mellan genrer och språk och det självbetitlade debutalbumet från 2018 innehåller låtar på båda språken och är lika mycket introvert som extrovert. Allting är inspelat, mixat och producerat av bandet själva, i deras studio som dom driver och kallar spökhuset.”

Ole Börud (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Ole Børud är utan tvekan Skandinaviens främsta westcoast-pop ambassadör! Albumet ”Stepping Up” som kom 2014 tog upp tråden precis där ”Keep Movin” (2011) lämnade den senast. Låtar som titelspåret “Stepping Up” eller ”Driving” är riktiga skolboksexempel på sömlösa kompositioner i Becker/Fagen-tradition. Ole och hans musiker framför musiken på ett obegripligt tight sätt, en skön blandning av funk, soul och westcoast – det kommer vara svårt att sitta still!

Under våren har det turnérats flitigt, från norr till söder i Norge och utsålda hus i Sverige. Efter singlarna ”Good Time” och ”Fast Enough” som släpptes tidigare i år visar Ole tydligt att han fortfarande vet hur man skapar bra stämning och musik som sprider glädje. Under hösten släpper han albumet ”Outside The Limit” med en massa ny spännande musik.”

A Tuba Supreme (Unity Jazz, Kyrkogatan)

Unity skriver; ”Efter succékonserten i januari så kommer musikerna i A Tuba Supreme återigen göra entré på Unity. Senast när bandet spelade på Unity dansade både personal och jazzdirektörer. Det var full house, det var 30 grader i januari (åtminstone inomhus). ATS spelar underbar New Orleans svängde grooves och låtar från den amerikanska repertoaren. ”

Jakob Sollerman – Tuba
Johan Birgenius – Trummor
Axel Mårdsjö – Saxofoner
Stefan Wingefors – Piano/Dragsp

Anna Öberg / The Guilt / Unsynced (Truckstop Alaska)

Arr. skriver; ”Anna Öberg har precis släppt fullisen Vafan har jag gjort? på Xenophone International och har dessutom låtit bandet växa något sedan sist. Hon bor i Göteborg och sjunger på skånska. Hon har ett förflutet från Ladomir och gjorde solodebut 2017 med albumet Härsknar. Ren, rak synt med tillhörande sång. Göteborgssyntens tyngsta line-up av referenser garanterar den äkta känslan.

The Guilt bor i Malmö och sjunger på engelska. De släppte sitt glittrande debutalbum i maj 2017 och satte elektropunken på dagordningen. Synth eller heavy, vem bryr sig!? Tobias (instrument) och Emma (sång) utmanar gränserna för traditionella genrer och levererar svettfest med sin elektronik med skrik. Det är ilsken gitarr, förlösande synthslingor och pumpande bastrumma.

Unsynced är en ostoppbar elektrisk maskin som med organiska känselspröt smyger sig på och stannar kvar likt finsk klamydia. Under sina ynka två år på planeten har de utan pardon släppt hela 11 album, men ett liveframträndande är något av en raritet.
Utan mellanting är det finstämt och fulstämnt, groovigt och taktfast med en touch av sinnessjukdom. Eller som Unsynced själva uttrycker det: Fri elektronisk musik för massorna.”

Halshug/Contorture/ Firebreather (Musikens Hus)

HALSHUG (DK) – på scen 00.00
Arr. skriver; ”Den stenhårda Köpenhamnsbaserade trion kommer till stan med sin råa hardcore-punk och deras tredje album “Drøm” som släpps i sommar på Southern Lord. Det nya albumet bjuder på längre och tyngre låtar än tidigare albumen ”Sort sind” och ”Blodets bånd”.

Halshug består av Jakob Johnsen, Mathias Schønberg och Mads Folmer Richter har varit aktiva inom Köpenhamns undergoundscen sedan 2012 och har spelat flitigt under åren både i Europa och USA.

CONTORTURE – på scen 23.00
Contorture har spelat rå mangel med kängnäven i luften sedan 2009. Med tassarna i den göteborgska diy-myllan och kamrater över hela europa har göteborgs kortaste band spelat lite här och där mellan Luleå och Belgrad och kampen fortsätter tills nån brottar ner dem från scenen! Med 18 nyinspelade låtar i bagaget slipper ni lyssna på gammalt mög, här kommer bjudas på ganska färsk punk av ganska gamla kärringar!

FIREBREATHER – på scen 22.00
Ett nytt spännande doom-sludgeprojekt med medlemmar från gamla goda Galvano, Din Skevf m.m”

Martinez (Liseberg, Polketten)

Martinez har medverkat i Bingolotto ett flertal gånger och vunnit dansbandsmästerskapet i Sunne. Fredag 20 september spelar de upp till dans på Polketten.

The Flying Bumblebees (KoM musik & bar)

No Fear Tattoo Rhythm & Blues Revue (Porter Pelle, Klippan)

Arr. skriver; ”Blues Rock. Soulful Stompin`Blues. With distortion.
Denna kvällen blir det sväng – dom här gubbsen kan sin grej.

Bandmedlemmar
John Larsson -Harmonica & Vox
Anders Iwers – Electric Bass Guitar
Hasse Kosonen – Drums
Mathias Smedberg – Guitar
Anders Elisson – Guitar

————————————————————————————————————-

Lördag 21 september

Nazareth (Trädgår´n)

Arr. skriver; ”Legendariska Nazareth gästar Trädgår’n i Göteborg underderas 50 års jubileumsturné. Det började med pubspelningar i hemlandet Skottland, nu är de ett av världens största rockband.

Nazareth formades för 50 år sedan och har under tiden skapat superhits så som ”Dream On”, ”Hair of the Dog”, ”This Flight Tonight” och tidlösa ”Love Hurts”. Totalt har de sålt över 20 miljoner album och vid slutet av 2018 släpptes deras 24:e album ”Tattooed on my Brain”. Albumet är ett av de mest hyllade genom hela deras karriär.

Support Sparanza

Thomas Di Leva (Lisebergs Lilla Scen)

Liseberg skriver; ”Den 21 september står Thomas Di Leva på scen med sin hyllade David Bowie-tolkning Changes, denna gången i en mer intim variant än vanligt, vilket också blir årets sista spelning av Live på Liseberg. 

Rymdblomman från Gävle har släppt hela 22 album med hits som Vem ska jag tro på? och Vi har bara varandra. Han sätter ord på det vi alla känner men kanske inte kan förklara. Under 2019 tar han sin kritiker-rosade David Bowie-hyllning Changes ut i landet. En avskalad och intim konsert i tid och rum där publiken får njuta av Bowies allra största hits, tolkade och arrangerade av och med Di Leva.” 

Bill Öhrströms Krogshow ”Lång väg utan slut” (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Svensk blues ”Grand old Man” Bill Öhrström sätter upp en egen krogshow. Föreställningen baseras på Bills möten och händelser som han upplevt under sin långa karriär som artist och fotomodell. Musiken grundar sig i hans skiva ”Gift” och hans kommande skiva ”Ogift”. Det kommer att bjudas på en helkväll av anekdoter, historier fyllda med värme och underbar mu

”Bills liv är alldeles för spännande för att bara musikerna i turnébussen skall få ta del av alla fantastiska skrönor” ”- allt från hur Jimi Hendrix sov över på en madrass hemma hos Bill, varför han tackade nej till att bli sångare för The Who, att han skulle bilda band med Donna Summers, startade gruppen Hansson och Karlsson, levde med de färgstarka kvinnorna Mona Seilitz, Lisa Ekdahl och Regina Lund, bidrog till att Lasse Berghagen skrev Teddybjörnen Fredriksson, till att han passade upp den första kosmonauten Yuri Gagarin på hans Sverigebesök”. -”och mycket mer förstås….” säger producenten Erik Pettersson på LiveMusikRules 

Nefertiti 21 sep

Premiär för showen ”Lång väg utan slut” gjordes på Scandic Malmen i Stockholm, nu skall det turneras ut i landet under 2019. Med sig på scen har han samlat musiker från bandet ”Top Dogs”.

Bill Öhrström – s. & munspel, Sverker Blomberg – g. & s., Erik Möbeln Pettersson – hammond & s., Patrik Norrman – b.  och Thomas Lingman – tr.

Sture Elldin Bluesband (S/S Marieholm)

Sture Elldin munspel/ sång med Ari Hautala gitarr, Ingemar Wågerman piano, Erik Billander bas, Martin Bällgren trummor.

Aura (KoM musik & bar)

En pop– & rockgrupp med influenser från symfoniska Pink Floyd och 60-talets The Beatles etc!!

Petter Bergander Trio (Brännö Värdshus)

Arr. skriver: ”Petter Bergander Trio är tillbaka med ny energisk och melodiös jazz och albumet Kierkegaard’s Waltz, uppföljare till den hyllade debuten The Grand Dance från 2015. De kallades ”innovativa”, ”rå-roliga” och albumet för ”en briljant debut”. Gruppen har sen dess synts och hört på både svenska och internationella scener.

Konstellationen är delvis ny med Eva Kruse på kontrabas. För det nya albumet har kompositören och bandledaren Petter Bergander skrivit musik med det uttalade målet att ge plats för ”trions lek och sound” och försöka nå fram till musiklyssnare från flera olika genrer. Resultatet är en levande och modern jazzmusik med melodier som träffar i hjärtat.
Titeln och titelspåret Kierkegaard’s Waltz är en blinkning till den danska
1800-talsfilosofen Søren Kierkegaard som inspirerat till materialet på den
nya skivan.”

Anders Hagberg – Trust (Folkteatern, Lilla scenen)

Folk skriver; ”En magnifik, vacker och kosmisk surround-föreställning.Anders Hagbergs flöjtspel höjs ännu en nivå, denna gång till filmiska klanger, underjordiska grooves och ödsliga melodier. Det är tidlös musik som bryter ny mark, som hyllar det uråldriga och grundläggande men som samtidigt blickar framåt och vidare.”

Simon Westman Trio (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Simon Westman Trio har spelat tillsammans i drygt nio år, och är vid det här laget en mycket samspelt trio med ett eget sound. De spelar med stor dynamik, stora öron och blandar finstämt med svängigt ös. Alla i trion är väl etablerade på den svenska jazzscenen, med säte i Göteborg.

Våren 2019 började Simon skriva musik inför sin kommande debutplatta, som kommer att spelas in i Nilento studio i januari 2020 och ges ut under våren samma år. I kväll får vi höra en hel del av det nya materialet, uppblandat med en hel del av tidigare repertoar. Det blir lyriskt, melodiskt, finstämt och svängigt.

Simon Westman – Piano
Magnus Bergström – Bas
Magnus Gran – Trummor

————————————————————————————————————

Söndag 22 september

Johan Johanssons Trio + gäster (Jerntorgets Brygghus, Järntorget 4)

Johan Johansson klaviatur + bas + trummor + gäster
Fri entré. !


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *