Konserter i Göteborgsområdet 1-13 oktober 2019

Tisdag 1 oktober

The Sisters of Mercy + A.A. Williams (Trädgårn)

Arr. KB West skriver; ”Band som en gång betytt allt för någon kan aldrig dö. The Sisters of Mercy, ett av den mörka rockens stora stilbildare, är ett sådant band. Med endast tre, om än mästerliga, album på sin diskografi vore det en klar överdrift att kalla dem för produktiva. Men ända sedan debuten ”First And Last And Always” 1985 så har bandet fortsatt att vara relevant. Inte minst för de svartsynta som en gång funnit tröst i deras dansanta, industriella rock.

Fansens kärlek till The Sisters of Mercy är hårdare än en stålhätta, detta trots att legendarerna från Leeds inte släppt ett studioalbum sedan 1990. Konstanten genom de brokiga åren har varit bandets bestämda grundare – sångaren och låtskrivaren Andrew Eldritch – som med sin barytonröst kan frammana dramatik av episka mått. Tillsammans med sin trogna vapendragare, trummaskinen Doktor Avalanche, har Eldritch burit The Sisters of Mercy genom skivbolagsbråk och otaliga medlemsbyten. Den nuvarande sättningen med de två gitarristerna Chris Catalyst och Ben Christo, som båda varit med sedan 2006, är faktiskt den uppställning som varat allra längst.

”Vision Thing” från 1990 är alltjämt bandets senaste studioalbum. Och även om många lyssnare fortsätter hoppas på ny musik så handlar kärleken till Leeds eget The Sisters of Mercy om något helt annat. Det handlar om att någonstans där i mörkret, bland de blinkande lamporna, återigen få se och höra den enigmatiske Eldritch när han besjunger livets mörkare nyanser.

Den Londonbaserade soloartisten A.A. Williams släppte sin debut-EP så sent som i januari i år, men hennes musik chockerande mogen och utvecklad. Den självbetitlade EP:n är lika mörk som den är hänförande vacker och tar lyssnaren på en resa genom skrämmande och mörka platser. I oktober får vi uppleva henne live när hon gör Sisters of Mercy sällskap i Göteborg.

Playhouse Jazz – Hommage á Michel Legrand (Nefertiti)

Denna kväll hyllas Michel Legrand som gick bort i våras. Han har, enligt bandmedlemmarna, skrivit de skönaste sånger vi har här på jorden.

Efter konserten blir det jam!

Stefan Forssén – p., Joakim Rolandson – sx., Anders Jormin – b. och Christian Jormin – tr.

Sulky Palms (Café Hängmattan)

Arr. skriver; ”Sulky Palms är Ludvig Roxströms soloprojekt som startades hösten 2017 när han enbart släppte demos på soundcloud och youtube. När sedan hösten kom fann han ett kompband som troget stått vid hans sida och givit musiken sin forna glans på scenen.
Ikväll står de på scenen med nytt material och en EP i den metaforiska bakfickan som skall plockas fram i fysisk form när tiden är inne. Musiken har sin grund i popmusik och är inspirerad från 80 talets synt och new wave.

——————————————————————————————————————-

Onsdag 2 oktober

Laurence Jones (S/S Marieholm)

Arr. skriver; ”Laurence Jones har redan gjort sig ett namn som ”bluesens framtid”. Den 25-åriga brittiska bluesgitarristen och singer-songwritern har hunnit släppa fem album och vunnit ett flertal tunga musikpriser, bland annat har han tagit fyra British Blues Awards och blivit framröstad som Best European Guitarist under European Music Awards.

 • Laurence Jones – Sång/gitarr
 • Bennet Holland – Keyboards/sång
 • Phil Wilson – Trummor/percussion
 • Greg Smith – Basgitarr

Trickbag (Nefertiti)

Nefertiti skriver; ”Sveriges största Blues-export och ett av Europas mest meriterade Liveband bjuder in till 25-års kalas och passar samtidigt på att släppa sin rykande färska platta ”25 Years Of Houserockin´Rhythm n´Blues”.

Denna onsdagkväll är det faktiskt nästan på dagen exakt 25 år sedan bandet gjorde sitt allra första framträdande på en liten klubb i Gamla Stan, Stockholm vilket är något unikt och därför ska det också firas därefter! Trickbag bjuder kvällen till ära även in två av Göteborgs bästa och mest namnkunniga Bluesartister, nämligen ”Mr Bo” Carlsson – Gitarr & Sång samt Stefan Dafgård – Munspel & Sång!

Tommy Moberg – s.,Lars Näsman – b. & s., Tomi Leino – g., Steve ”West” Weston – munspel & s.Fredrik Von Werder – p.och Johan Svensson – tr.

Betraying The Martyrs

Arr. skriver; ”I oktober får Stockholm och Göteborg besök av det franska metalcorebandet Betraying The Martyrs. Som support ser vi nepalesiska Underside och ryska Shrezzers.

Det var 2011 som Paris-bandet Betraying The Martyrs albumdebuterade med Breathe In Life. Efter turnéer med band som While She Sleeps, Veil Of Maya och Born Of Osiris etablerades de snabbt som ett liveband utöver det vanliga. Den trettonde september är det dags för skivsläpp, då släpper Betraying The Martyr sitt fjärde studioalbum som fått titeln Rapture.

Det är inte ofta band från Nepal spelar i Sverige men nu är det dags. Katmandu-bandet Underside kommer med sin kraftfulla metalcore att bli en utmärkt main support på den här turnén.

Från St Petersburg kommer det progressiva metalbandet Shrezzers som funnits sedan 2016. De kompletterar den här otroligt starka turnélineupen.

Niclas Abrahamsson/Magda Andersson (Kustens Hus)

Arr. Visans vänner skriver; ”Niclas Abrahamsson framför egna sånger, dikter och texter i halsbrytande kast mellan trams och fullaste allvar, från lågmält till utlevande. Från slätta te Göteborg.

Umeåartisten Magda Andersson gör över 178 spelningar om året i Sverige och utomlands i olika konstellationer. Sångerska och gitarrist i folkpunkkollektivet Ye Banished Privateers (kända från affischen i Fantomentidningen hösten 2016). Soloprojektet med svensk modern visa är hennes musikaliska kärna, med texter om allt som känns. I höst är hon albumaktuell med sin fjärde platta “PM: Lossad”.

—————————————————————————————————-

Torsdag 3 oktober

Makross + Glitterfittan (Nefertiti)

Makross
Med starka originalkompositioner och med musikaliska rötter i den amerikanska 50 & 60-talsjazzen spelar Makross finurlig, glädjefylld och svängig musik med humoristiska drag. Efter tre skivsläpp  på Havtorn Records och turnerande i Norden, Tyskland och Estland tittar gruppen förbi Göteborg och Nefertiti. Kvällen förgylls även av ett gästspel av den formidable Fabian Kallerdahl!

Glitterfittan
Glitterfittans musik är som en örfil du får av någon som samtidigt tittar dig snällt och kärleksfullt i ögonen, medans den klipper till. Det är en blandning av jazz och folkmusik och en gnutta riktigt bra svensk popmusik. Enastående och egenhändigt. Texterna rör vardagens problem och bryderier, men bottnar alltid i något större existentiellt och politiskt. Ett trolleri med röst och instrument; som en dans, ett bråk eller en förförelse? Du vet inte riktigt för du är hela tiden mitt i något nytt och oväntat.

Hilda Ekstedt – sx. & s. och Agnes Åhlund – cittra & s.

Gothenburg City Six (KoM musik & bar)

En blandning av jazz och blues i en musikalisk resa som sträcker sig från 1910 – 1960-talet. Jan Jurland kornett, Bo Nyberg alt- tenorsax, Hasse Karlsson sång, LO Persson piano, Bernt Agelius elbas och Lasse Stolz trummor.

Bäckbrothers Jazz Tivoli (Holy Moly, Andra Långgat 31)

David Bäck klaviatur och Anders Bäck saxofon plus andra eminenta musiker

Laurence Jones (Restaurant Ester, Kungsbacka) se text för Marieholm 2 okt

Ida Sand & Stockholm Underground- My Soul Kitchen (Liveshack,Lerum) kl 18:00

Arr. skriver; ”My Soul Kitchen är ett soul och funkdoftande projekt som Ida skapat tillsammans med Per Lindvall, Lars ”Larry ” Danielsson, Henrik Jansson, Jesper Nordström, Magnus Lindgren och Ola Gustafsson under tre dagars inspelning på anrika Atlantis Studio i Stockholm.

På scen; Ida Sand – Rodhes, piano, sång Henrik Janson – gittar Lars ”Larry ” Danielsson – bas Jesper Nordenström – Hammond B3 keys Per Lindvall – trummor

——————————————————————————————————————–

Fredag 4 oktober

Henrik Linder Quintet feat. Jonathan Kreisberg och Tullio Ricci (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Henrik Linder, Massimiliano Salina och Simon Berggren lärde känna varandra då de studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är en redan befintlig jazztrio vars originalrepertoar har kunnat höras på de mest prestigefyllda festivalerna och klubbar i Europa sedan några år tillbaka.

Nu förstärks de utav den hyllade gitarristen Jonathan Kreisberg samt en av den italienska jazzens starkaste tenorsaxofonister – Tullio Ricci.

Bandmedlemmarna har komponerat musik som tydligt uttrycker deras olika musikaliska arv där resultatet kan beskrivas som modern jazz med element från både funk och rock.

New York-gitarristen Jonathan Kreisberg, en stigande stjärna i jazzvärlden som under de senaste åren turnérat jorden runt med bland andra Dr. Lonnie Smith, Lee Konitz, Joe Locke, Bill Stewart och Larry Grenadier. 

Henrik Linder, basvirtuos och framgångsrik sessionmusiker som slog igenom med bandet Dirty Loops och deras populära youtubecovers.

Simon Berggren, pianist bosatt i Stockholm som spelat med bland annat Mai Group, Sven Berggren Quartet och Josef Karnebäck Sextett.

Tullio Ricci är en av den italienska jazzens starkaste tenorsaxofonister. Med sitt band The Thieves Quartet har han turnerat Europa runt med Mike Manieri (Steps Ahead).

Massimiliano Salina är en italiensk jazztrummis som via sina studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm kommit i kontakt med Henrik och Simon. Han har även samarbetat med artister som Harold Danko, Joe Fonda och Francesco Bearzatti.

Raubtier + Alfahanne & Utmarken (Trädgårn)

Arr. skriver; ”Raubtier är tillbaka! 10 år sedan debuten är det nu dags för Raubtier att släppa sitt sjätte album, och i samband med det att för första gången sedan 2016 ge sig ut på turné igen!

Raubtier slog igenom med dunder och brak på den svenska hårdrocksscenen för 10 år sedan med albumet ”Det finns bara krig”, och låten ”Kamphund” som blev en nationell radiohit. Med ett unikt sound av taktfast industriell metal, och texter sprungna ur den norrländska karga myllan har de gått från klarhet till klarhet med utsålda turnéer och guldskivor som följd.

Hulkoff säger:
“Det är med stor glädje som jag härmed delger er de spikade turnédatumen för Rovdjurets kommande härnadståg. Det är en särdeles minnesvärd turné, inte bara för att den manifesterar vårt tioårs-jubileum för Raubtiers debutalbum. Denna gången till ära, sjunger alla involverade orkestrar helt och hållet på Svenska. De band som följer med oss ut i höst är folkmetal-krigarna från Västerbotten i Utmarken, och de apokalypsrockande mörkermännen Alfahanne som härstammar från Eskilstuna.”

Lars Jansson Trio (Bellevue Jazz, Brahegatan 12)

Arr. skriver; ”Lars Jansson är en av Sveriges mest framgångsrik jazz pianister. Sedan 1970 talet har han figurerat i en rad uppmärksammade grupper inom Sverige och internationellt, bl.a Björn Alke’s kvartett, Hawk On Flight, Opposite Corner, Jan Garbarek, Arild Andersson, m.m m.m.
På 4/10 spelar Lars med sin trio som består av Jesper Bodilsen bas och Paul Svanberg på trummor.”

Sven B Good And The Blues Stompers (KoM musik&bar)

KoM skriver; ”Det tighta bandet levererar snygg Chicagoblues, 50-talsrock och swing!! På KoMscenen KoMmer de att pumpa fram låt efter låt hela kvällen lång!! ”

Sven Lorentzon sång/ gitarr, Anders Elisson gitarr, Conny Sävmo bas, P-O Hesselbom trummor

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes + Beverly Kills (Oceanen)

Oceanen skriver;”Steve Buscemi’s Dreamy Eyes bildades efter att basisten Tilde twittrade ut att hon och sångerskan Siri var uttråkade och letade bandmedlemmar. Gitarristen Elias svarade, tog med sig trummisen Edvin och bandet har sedan dess charmat fler och fler med sin dynamiska indiepop och energiska liveframträdanden.

Debuten kom tidigt 2016 med den ösiga singeln Desire som kort därefter följdes av drömmiga Call Out. Under våren 2017 tog man ytterligare kliv med singlarna Closer och Dreaming of You som uppmärksammades i såväl Sverige som internationell.

I november 2017 släpptes debut-EP:n Four Waters som följdes av två Londonspelningar samt bandets största spelning hittills på Debaser Strand. Bandet tog sedan en paus för att satsa på att skriva nytt material till det efterlängtade debutalbumet. Sommaren 2019 kom första smakprovet på vad som komma skall genom nya singeln ‘Change of Heart’. Bandets första fullängdare väntas släppas tidigt nästa år via Rama Lama Records.

Support: Beverly Kills har med sin energiska postpunk nått internationell framgång med varje singel de släppt än så länge. Medan de tagit sig längre ut i världen med festivaldatum i Norge, Danmark och Tyskland under sommaren har de samtidigt spelat in sin debut-EP och första singeln väntas i höst.”

Björn Ingelstam Quartet (Unity Jazz) även 5 okt

Unity skriver; ”Trumpetare extrordinaire, sångfågel och en bärare av traditionen. Mycket kan sägas om Björn Ingelstam. Han förgyller två kvällar på Unity på det där underbara sättet som bara han kan.”

The Stringent Band (Porter Pelle, Klippan)

Arr. skriver;”Med humor, stämsång, spelglädje och finlir, har dom fyllt sin repertoaren med Simon & Garfunkel, Eagles, Beatles, Crosby,Stills,Nash & Young, Dylan och annan Americana music.

Arne Österlindh – Pedal Steel och Sång, Göran Trygg – Elbas – Kontrabas och Sång, Per Erik Helin – 6-12 str gitarr och Sång, Christer Eliasson – Gitarr – Mandolin – Nylon Str Gitarr och Sång och Jerker Dahlen – Trummor

————————————————————————————————————-

Lördag 5 oktober

John Lundvik feat The Mamas (Konserthuset)

John Lundvik är artist och låtskrivare med en rad prestigefulla fjädrar i hatten. Under två raka år har han tagit sig direkt till final i Melodifestivalen. i år vann han hela spektaklet med ”Too Late For Love” (som streamades hela 700 000 gånger på en dag), och 2018 tog han sig direkt till final och säkrade en plats i topp 3-listan med ”My Turn”.

– Jag lever verkligen min dröm. Att få följa upp Melodifestivalen och det makalösa Eurovision-äventyret med mer ny musik och en egen turné känns helt fantastiskt! Att få gästa dessa fina städer i Sverige och dessutom få möjlighet att bjuda våra nordiska grannländer på konsert är så spännande. Jag är så stolt och glad över att The Mamas har valt att följa med mig även på denna resa. Teamkänslan vi har är svårslagen och helt ovärderlig! Hälsar John.”

1 okt Cirkus, Stockholm
5 okt Göteborgs Konserthus
6 okt Oslo, John Dee (NO)
9 okt Köpenhamn, Hotel Cecil
11 okt Växjö Konserthus
13 okt Helsingfors, On the Rocks

Bror Gunnar Jansson/Julia Frej (Pustervik Stora Klubben)

Nef. skriver. ”Det händer mycket för Bror Gunnar Jansson under 2019. Hans starka framträdande i På spåret 1 februari har fått mycket stort genomslag. Han turnerar intensivt hela året i bland annat Sverige, Frankrike, Danmark, Kanada, USA, Finland, Tyskland och Nederländerna. I Sverige kommer han turnera som trio, tillsammans med en basist och en trummis.

True crime i musikform. Det kan en kalla Bror Gunnar Janssons fjärde album ”They Found My Body In A Bag” som centrerar sig kring ett antal olika mordfall med svensk koppling. På så sätt skiljer det sig från hans tidigare album, på vilka han främst gjort låtar utifrån påhittade historier och karaktärer placerade i ett parallellt universum. Även musikaliskt har den nya skivan till viss del ett nytt sound, då han tagit ett steg längre in i grunge och rock’n’roll-doftande mark medan han hållit kvar andra foten i blues och folk-myllan.”

Julia Frej är en musiker/låtskrivare/artist född i Stockholm. En stor liveartist som senaste åren blivit känd för sin starka röst. Hon har ett förflutet som modell och programledare på bl a SVT och Tv3 i en rad olika produktioner och program. Hon har även gästat flertalet program. ”

The Doors Alive (Trädgårn)

The Doors Alive är ett brittiskt hyllningsband till The Doors, som idag anses vara ett av de bästa och mest spännande tribute band för 1960- talets rockgudar! Bandet återskapar soundet, looken och magin från 1960-talets The Doors konserter! De fångar publiken och tar dem tillbaka i tiden med alla klassiska hits så som, ”Light My Fire”, ”When The Music´s Over”, ”Riders On The Storm”, ”The End” och många fler. The Doors Alive har idag gjort över 1000 spelningar runt omkring i världen.

Deras frontman, Mike, fångar hela Jim Morrissons stil, attityd och hans baritonaröst på ett fantastiskt sätt som tillsammans med resterande bandmedlemmar håller kvar det originella soundet från Ray Manzarek, Robby Krieger och John Densmore.

För att uppnå det äkta 60-tals soundet så spelar de med original instrumenten som självaste The Doors använde sig av under sin tid. Detta inkluderar vintage keyboard så som Gibson G101 och Fender Rhodes Bass, och dessutom en vintage Gibson S.G. gitarr samt Ludwig superklassiska trumset i ”Mod Orange finish”. De använder sig även av vintage akustiska förstärkare.”

T5 Spiders/Va Rocks/Electric Hydra (Musikens Hus)

SPIDERS – på scen 00.00
Arr. skriver; ”Det är väl knappast någon rocker i Göteborg som inte känner till Spiders? De har verkligen turnerat jorden runt men här hemma har de fortfarande en spellokal som de aldrig spelat på, o den checkar av i och med det här giget på Musikens Hus!

Spiders väver ett fint nät av vilda riff, förhäxande sång och förförande rytmer, självhäftande hooks och punkig soul. Göteborgskvartetten bestående av Ann-Sofie Hoyles (sång), John Hoyles (gitarr), Olle Griphammar (bas) och Ricard Harryson (trummor) gjorde fullängdsdebut med Flash Point 2012 och som följdes av albumet Shake Electric 2014.

Nu är Spiders tillbaka med sitt tredje album, Killer Machine, där bandet på samma gång rör sig i nya och bekanta marker. Under ett halvårs uppehåll från turnerande lade bandet ner mer tid än någonsin på låtskrivande och inspelning. I 2017 gick de in i den legendariska Music A Matic-studion i Göteborg med ikoniska gitarristen och producenten Chips Kiesbye (The Hellacopters, Graveyard). Med ett hav av vintageförstärkare och annan murrig utrustning till sitt förfogande, gav de sin punkiga sida mer utrymme än någonsin.”

VA ROCKS – på scen 23.00
VA Rocks har kört på som en ångvält i Sverige, England och Tyskland sedan debutalbumet ”Pull no punches”släpptes 2016. De har spelat på bl.a. Sweden Rock samt Malmöfestivalen och var bland med i Musikhjälpen på SVT 2018. Det är svårt att inte ryckas med när ett tight band har influenser av Runaways, Kiss, Ramones samt AC/DC!

ELECTRIC HYDRA – på scen 22.00
Electric Hydra bildades vintern 2017 efter en kväll på krogen då medlemmarna träffade varandra för första gången. Med en gemensam kärlek till Kyuss, Fu Manchu, Entombed och Black Sabbath repade de redan dagen efter och har inte stannat upp sedan dess.”

Bluestone (S/S Marieholm)

Arr. skriver; ”Detta är Simon Lindekrantz bluesband som återuppstår för åtminstone denna kväll. En magisk rytmsektion och pilens glimrande gitarrspel såklart med Simons souliga blues stämma.

Simon Lindekrantz
Henrik pilquist
Conny Sävmo

Magda Andersson (Porter Pelle)

Arr. skriver;”Magda Andersson är en artist från Umeå som gör textbaserad pop på svenska, med rötterna i vistraditionen. Hon släpper nu sin fjärde platta ”PM: Lossad” och firar det med en landstäckande releaseturné. 

Om albumet: Magda Andersson har vuxit som låtskrivare och funnit modet att berätta historierna som inte är så självklara att dela med sig av. Om att ge upp, om att borsta av sig och försöka igen, och om att halka omkring på Umeås blankis med en eld i bröstet. Sånger om toxiska relationer, om att sluta fred, om att gå vidare. Om att springa rätt ut i skogen och gömma sig för världen. Äga sina misstag, be om ursäkt, växa. Sammantaget ett album som inte pallar be om ursäkt längre – som tar plats trots att det är läskigt.”

Llojd + Johannes Räihä (Oceanen)

Arr. skriver; ”Underbar och ghostad av alla 2019 tour. Så heter den lilla turné som Llojd och Johannes Räihä ger sig ut på tillsammans i höst. För att fira den nyfunna vänskapen så släpper Llojd en ny singel i samband med turnén, som även Johannes Räihä är med och sjunger på.

Llojd är soundtracket till ett liv som aldrig blev. Efter 10 år som band tycks de fortfarande famla efter den eviga sommarnatten och den stora kärleken. Llojd är stort och smått och precis på gränsen mellan gravallvarligt och helt och hållet på skoj. Ett sound som är mer eller mindre unikt: en korsning mellan classic svensk pop, kontinental elektronisk bas samt ”dutti-dutt”-gitarre

Johannes Räihä debuterade på den svenska popscenen med EP:n ”Den varmaste kontinenten” förra året. Fem låtar som återspeglar en hel generations rastlöshet; att alltid längta bort, att aldrig komma fram ochatt försöka karva fram romantik i en värld som upplevs som alltmer dystopisk. Som ett utdrag ur ett litet liv: flygplatsdrinkar, ensamhet och nära vänner som famlar runt i mörker. I höst dyker det dessutom upp nya låtar!

David Carbe med gäster (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver; ”Pianisten och entertainern David Carbe gästas av en av Sveriges mest folkkära artister, Sonja Aldén. Tillsammans med David Carbe Kvartett och sångerskan Stina Klintbom bjuds det på en varierande show med en varm stämning och välkända musikstycken – från visa till rock’n’roll!

David Carbe är en pianist och entertainer från Kungälv. Han har hunnit med en hel del under sina 25 år. Bland meriterna finns gästspel i Rhapsody in Rock, kapellmästare i TV4 BingoLotto, samarbeten med artister som Robert Wells, Sofia Källgren, Janne Schaffer och Sonja Aldén samt konceptet ”Carbe med gäster” som gjort succé i många svenska städer.

Sonja Aldén kallas ofta för ”vår tids kvinnliga Ted Gärdestad”. Oförställd enkelhet och musikalisk skönhet hör till hennes artistiska kvaliteter. Senaste albumet ”Meningen med livet” är det sjätte sedan skivdebuten med ”Till dig” 2007. Ett decennium senare har hon hunnit bli en folkkär artist med sju låtar på Svensktoppen, tre framträdanden i Melodifestivalen, en Rockbjörn, tre grammisnomineringar på meritlistan.

Stina Klintbom är en etablerad sångerska och artist med en stor genrebredd och repertoar. Hon har medverkat i musikaler som Jesus Christ Superstar, The Wiz, City of Angels och Sugar – I hetaste laget. Hon har även turnerat med Abbabandet Arrival som Agnetha Fältskog och körat bakom bl.a. Danny Saucedo och Peter Jöback. Stina har gästat Carbes konserter tidigare och varit mycket uppskattad bland publiken.

David Carbe Kvartett
David Carbe – piano
Johan Walter – gitarr
Jacob Linde – trummor
Simon Johansson – bas

Wolf Men Jaxx (KoM musik&bar)

KoM skriver; ”Har tagit låtlistor från Tom Waits och Nick Cave. Med blåsvarta toner och mycket hjärta spelar bandet sina egna versioner!!

Peter Olsson sång, Hans Stamgren gitarr, Göran Boklund piano/ orgel, Axel Nordström trumpet, Ari Uusimäki bas och BobGilbert trummor.

——————————————————————————————————————-

Söndag 6 oktober

Bohuslän Big Band med Miriam Aïda & Magnus Lindgren – Kind of Brazil (Stora Teatern) kl 16-18

Storan skriver; ” Tillsammans med Miriam Aïda, en av Sveriges största vokalister inom jazz och brasiliansk musik, och träblåsaren tillika arrangören Magnus Lindgren, bjuder Bohuslän Big Band in till en storslagen afton i brasiliansk anda. Det blir en kväll fylld till bredden med sånger ur den brasilianska låtskatten, som i nyskrivna arrangemang kommer få en ny, modern och spännande touch.

Miriam Aïda är en av Sveriges populäraste vokalister inom latin och jazz. Genom åren har hon framträtt såväl i Europa, Asien, Skandinavien som runt om hela Sverige. Hon har delat scen med flera stora brasilianska stjärnor som Hermeto Pascoal, Badi Assad och gitarristen Marco Pereira.

Efter att ha utforskat den brasilianska traditionen släppte hon succéalbumen Quatro Janelas, Letras ao Brasil och É de Lei. Efter hennes debutalbum 2002 har hon släppt ytterligare 9 album som bandledare.

Miriam Aïda har vunnit en rad priser och utmärkelser, bland annat Årets Artist på Folk- och Världsmusikgalan 2012, Årets Rytm på Manifestgalan 2015 för É de Lei och hennes senaste album (2018) Loving the Alien blev manifestprisnominerad i kategorin årets rytm.

Magnus Lindgren är en svensk multi-instrumentalist i särklass och en unik musikskapare. Hans förmåga att uttrycka sig på tenorsax, klarinett och flöjt har gjort honom till ett välkänt namn på den svenska jazzscenen. 2009 fick han sitt internationella genombrott med den brasilien-inspirerade skivan Batucada Jazz som också blev grammisnominerad samma år.

2013 blev Magnus Lindgren utnämnd till Artist in Residence på Vara Konserthus och spelade tillsammans med Bohuslän Big Band. Nu fortsätter han sitt utforskande av brasilianska rytmer och melodier tillsammans med Miriam Aïda och Bohuslän Big Band.”

Mats Hallberg,Miriam Aïda och jag

Mitt Sanna Jag” – Sanna Nielsen (Draken)

Johan Johanssons trio gästas av BF/C (Brygghuset,Andra Långgatan)

Kvällens laguppställning :
Barish Firatli- Sång
Californiaman – Keys, gitarr och sång
Johan Johansson – Keys
TBA -Bas
Johan Håkansson – Trummor

—————————————————————————————————————–

Måndag 7 oktober

Claes Eriksson & Den Ofattbara Orkestern i ”Vardagsmat – Lite skoj på vardan” (Lorensbergsteatern) spelas mån-ons fram till 26 nov

Arr. skriver; ”En ny föreställning med Claes Eriksson, där han blandar högt och lågt, gamla pärlor med nytt och oprövat. Den heter Vardagsmat, för att den spelas på vardagar och för att den är lite enklare i sitt upplägg. Claes Eriksson och fem musikanter, Den Ofattbara Orkestern under ledning av Anders Ekdahl. Men innehållet är lika skarpt och roligt som alltid.
Skrattar man lika mycket på tisdag som på lördag? Det är frågan.
Svaret finns på Lorensbergsteatern i höst.” Spelas till 26 nov men bara måndag-onsdagar.

Marius Neset Quintet möter Andreas Brantelid (Stenhammarsalen)

Arr. skriver; ”Lekfullt, sprakande och nordiskt svalt med norske saxofonisten och kompositören Marius Nesets kvintett och svensk-danske cellisten Andreas Brantelid.

”Han får sina instrument att dansa som en gasell och sväva som en örn, och är dessutom en genial kompositör.” Så beskrivs hyllade saxofonisten Marius Neset av brittiska The Telegraph. Senast han besökte Göteborgs Konserthus var det med E.S.T Symphony. Denna kväll framträder han tillsammans med världscellisten Andreas Brantelid.

Göteborg Jazz Orchestra – en hyllning till Erik Norström (Contrast Public House, Tredje Långg, 16)

Arr. skriver; ”Måndagen 7 oktober fortsätter GJO hyllningarna av nyligen bortgångne Erik Norström och lyfter fram hans gärning inom storbandsmusiken.

Sångerskan Margaretha Evmark gör i september en hyllningskonsert till Erik på Nefertiti med litet mindre band och framför nu med GJO flera av Eriks fina storbandarrangemang. Margaretha är ständigt aktuell i allt från duo:s till storband. Av alla musiker hon jobbat med har Erik Norström en särskild plats i hennes hjärta. Med från Nefertiti-spelningen följer också Rolf Jardemark (git). Lars-Göran Dimle (tbn) och Johan Borgström (sax).

Erik Norström – saxofonist i världsklass som spelat med de största inom jazzen – Lars Gullin och Jan Johansson i Sverige och internationella namn som Dizzy Gillespie och Stan Getz. Minst lika stort erkännande fick Erik för sitt musikskapande där flera av hans låtar har spelats in av internationella jazzstorheter. Eriks storbandsmusik spelades ofta i det egna Sävedalens Big Band men även förstås av Bohuslän Big Band.

Dessutom fortsätter GJO sin resa också att lyfta fram de kreatörerna i bandet. Allt under musikalisk ledning av Johan Borgström och i en anda av att ”Jazz är kul!”. Bandet bjuder som alltid på en jätteportion spelglädje och publikkontakt i framförandet.”

—————————————————————————————————————–

Tisdag 8 oktober

Eyehategod/Let Them Hang/Sunhill (Musikens Hus)

Eyehategod – på scen 22.00
Arr. skriver; ”Det är med överexaltering vi presenterar de legendariska sludge-psykopomperna och generalbaronerna av jävelskap – Eyehategod anno 1988. Göteborg goes Gyttjeborg! Dessa titaner av rökigt tunggung behöver nog ingen större presentation, för ni som vet – ni vet.

Orkaner, missbruk, död, depression och allt där i mellan, vilket även präglar varenda liten ton i denna New Orleanska ångvält. Trots misären så har Eyehategod slagits sig vidare och tangerar nu 31 år som band – vi kan inte annat än att buga och krypa i gyttjan för denna storhet: ikväll går vi alla under!”

Tanche (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Tanche är en kvartett som bildades i Schweiz, de spelar experimentell jazz med elektronik.

Denna mystiska grupp är verkligen spännande. En koncentrerad samling av ljud; kompakt, bred, hög och sammansatt. På något vis är det buller, men också rock, soundart, men även elektroniskt. Något nytt låter; en ny energi, ett nytt uppdrag fullt av tonala experiment.

Efter konserten blir det jam! 

——————————————————————————————————————

Onsdag 9 oktober

Peter,Bruno & Matilda – (nästan) Unplugged (Lorensbergsteatern) även 10 okt

Arr. skriver;”Under våren 2018 gjorde Peter Johansson, Bruno Mitsogiannis och Matilda Grün stor succé med sin turné ”Peter, Bruno & Matilda – Unplugged. En show som från första till sista stund andades glädje, humor och framförallt storslagen musikalitet. Nu är de tillbaka! Samma koncept, nytt innehåll och en ännu större turné..

Publiken kan se fram emot två akter fyllda med magisk stämsång, riviga rocklåtar och finstämda ballader blandat med mycket personlighet och humor. Trion kompar sig själva på instrument som piano, bas, gitarr, ukulele, trummor och bjuder tillsammans på en musikalisk kvalitét som få kan mäta sig med.

Peter, Bruno och Matilda har alla digra meritlistor med otaliga huvudroller i musikaler, medverkan i mängder av TV-program och karriärer utomlands. Men det som gör dem unika, är de hundratals konserter som de i egen regi skapat och producerat. Champions of Rock, sommarkonserter i St:Anna, julturnéer…och Peter & Bruno har hittills lockat en publik på över 300.000 personer

Andreas Moe (Pustervik Stora Klubben)

Pustervik skriver;”Andreas Moes röst spreds över världen när han 2011 sjöng på Aviciis singel ”Fade Into Darkness”. 2015 släppte han sitt debutalbum ”Before The Rumble Comes”. Ett album som bland annat innehåller spåret ”Ocean”, vilken blev guldcertifierad i Sverige och två år senare följde han upp med EP:n ”Maybe It’s All We Dreamed Of”. Nu släpps ”Love Fast, Heal Slow EP”. Med färgstarkt gitarrspelande och känsloladdade texter sjunger Andreas om hjärtesorg, psykisk ohälsa och att dansa bort sitt hjärta.

Utöver skiv- och EP-släpp har Moe under eget namn turnerat genom Europa två gånger samt turnerat med John Mayer och Kodaline. Nu i oktober är det dags att åka ut på vägarna igen när Andreas Moe gör två exklusiva spelningar i Göteborg och Stockholm.”

Berras Bluesorkester – A Tribute to Tony Joe White (Café Hängmattan)

Arr. skriver;” Hyllar Swamp-bluesen med fokus på låtar av Tony Joe White, som var en legendarisk låtskrivare och artist. ”Polk Salad Annie” och ”Willie Laura Mae Jones”, gjorde honom världsberömd i slutet av 60-talet. Han har också skrivit musik till andra artister som Tina Turner. Megahits som ”Steamy Windows” och ”Undercover Agent of the Blues”. Tony Joe White lämnade oss tyvärr 2018.

 • Bertil Löfdahl – Sång, gitarr
 • Bo Hansson – Hammondorgel
 • Lars Mellqvist – Bas
 • Roger Mörck – Trummo

Fieh (Oceanen)

Arr. skriver; ”Norska Fiehs åtta medlemmar har en tydlig mission: Att ge publiken en ordentlig upplevelse. Anförda av sångerskan Sofie Tollefsbøl tar de sats från 70-talet och levererar låtar med mycket själ och fuzz. Utgångspunkten är organisk soul med såväl värme som karaktär. Vägledda av de begåvade instrumentlisterna tas vi med tillbaka till en era kantad av rökiga klubbar, passionerade fans och musiker som bodde och andades deras hantverk.

2018 spelade det norska kollektivet Fieh på showcasefestivalen Where’s The Music i Norrköping. Då var de aktuella med den hyllade debutsingeln ”Glu” och sedan dess har de även släppt den basdrivna neo-soul-pärlan ”25”.e.”

Ari Hoenig /Gaël Horellou Quartet (Unity Jazz)

Unity skriver; ” En av världens bästa trummisar slår ner som en blixt på Kyrkogatan. Ari Hoenig har lika mycket Bebop i sig som han har polyrytmiska utsvävningar. Alla som satt sin fot på Smalls i NYC har sett denna charmiga galningen bakom trummorna. Detta bandet är hans europeiska kvartett. Två otroliga fransoser och svenska bassdemonen Viktor Nyberg. Det blir hårdsvängande modern jazz med mycket tradition och lekfullhet.

Line-up : Gaël Horellou (FR) – AltsaxAri Hoenig (USA) – Trummor, Etienne Déconfin (FR) – Piano och Viktor Nyberg (SWE/FR) – Bas

Molly på Rymmen (Porter Pelle)

Arr. skriver; ”Molly på Rymmen är bandet som har kallats ett ”akustiskt glädjeröj”, kända för sina energifulla livespelningar. På ett alldeles eget vis spelar och sjunger de traditionell folkmusik med rötter i Skåne, Irland och Nordamerika.

Med stor spelglädje trollar Pontus Blom, Ludde Olsson och Jonas Jirhamn fram lekfulla rytmer och melodier på banjo, fiol och mandolin – och gränslös musik uppstår. Bandets fartfyllda musik uppskattas av publik i alla åldrar. De senaste åren har de uppträtt på större festivalscener liksom i mer intima klubbsammanhang och pubunderhållning.”

Vi bjuder in till irländskt jam efter konserten

Jaded Jane (Blå Stället, Angered)

Arr. skriver; ”Bröderna Axel och Adam är uppvuxna i Hammarkullen och har alltid varit måna om att föra samman människor genom musik. I 10 år åkte de fram och tillbaka till New York för att uppträda, producera och skriva musik. Tillbaka i Göteborg fortsätter de sprida sin musik och sitt budskap om kärlek, mångfald och gemenskap. Gruppen är aktuell med sitt nya album kallat ”117” i höst.
Axel Olsson: sång, piano, Adam Olsson: sång, bas.
Kl.19. Stora Scenen. Fri entré och vi bjuder på fika.

——————————————————————————————————————

Torsdag 10 oktober

Kevin Hays & Lionel Loueke (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Kevin Hays och Lionel Loueke: två fenomenala och spännande musiker sammanstrålar i ett inspirerande  musikalisk-utforskande som resulterar i ett fantastiskt och eget sound – projektet ”Hope”.

Samspelet mellan Lionel och Kevin är varmt och självklart, tillsammans har de skapat ett mästerverk i sitt förtrollande och glädjefulla debutalbum. Ursprungligen släpptes “Hope” enbart på vinyl redan 2017, nu kommer musiken även ut på CD och digitala plattformar, med finns även tre nya låtar. Albumet rör sig enkelt mellan melodisk stillhet och rytmiskt samspel, det binds samman av de båda musikernas kombinerade kreativa sinnen, själar och djupa uttrycksfulla röster.

Kevin Hays är en av sin generations mest framstående jazzpianister som under sin tid som verksam musiker hunnit släppa över tjugo album i eget namn och medverkat på betydligt fler. Hays har spelat med flera jazzlegender, bland andra, Sonny RollinsJohn Scofield och Steve Gadd.

Gitarristen Lionel Loueke har studerat musik i stora delar av världen och på så vis fått värdefulla kontakter, han har spelat med musiker som Richard BonaAngelique KidjoGretchen Parlato och Herbie Hancock.

Rolf Jardemark Trio a.k.a. Jardemark/Rantala/Ross (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Rolf Jardemark trio har funnits i olika skepnader sedan 1989 och denna sättning har spelat ihop sedan 2016. Den 27/9 2019var det release för Trions nya EP Springtime in New York – fyra låtar inspelade och mixade av Åke Linton i Göteborg.
Rolf Jardemark är jazzgitarrist och har släppt elva album i eget namn. Sedan 80talet arbetat med egna grupper tillsammans med bland andra; Margaretha Evmark, Erik Gullbransson, Gilbert Holmström och gitarristen John Stowell (US). Rolf fick Göteborgs Stads kulturstipendium 2019 och är representerad i Scott Yanows bok ”The Great Jazz Guitarists”.

Basisten Olli Rantala från Vasa, Finland har tagit en solid plats som bas ankare i Sveriges jazzlandskap under de senaste åren. Olli spelar även med Kari Ikonen trio och Tanguedia Quintet.

Adam Ross från Kalmar är trummisen alla pratar om just nu, han är 26 år och spelar med bl.a. Fredrik Kronkvist, Carl Winther trio och sin egen grupp AR8.”

Sonando – Latinparty (Musikens Hus)

Arr. skriver; ”Sonando är ett Göteborgsbaserat band som spelar salsa, cumbia, cha cha och bolero. De sex medlemmarna kommer från både Latinamerika och Sverige och sättningen består av sång, piano, bas, blåssektion och rytmsektion.

Sång/rytm: Ivan Bernal
Trumpet: Monica Plåt
Sax: Elin Dybjer
Piano: Sami Löfgren
Bas: Denis Sandino
Timbales: Rolando Ardiles

Sten Gustavsson Band (SGB) (KoM musikochbar)

KoM skriver;” …spelar gitarrbaserad rock & blues, ofta i kombination, och alltid med rötter i 60- och 70-talet!”

Mall Girl/Robert John David (Oceanen)

Arr. skriver; ”Mall Girl är ett ungt norskt popband som på kort tid har blivit känt för sina energiska live-show. Inspirationskällorna sträcker sig från 80-talets pop till noise och math-rock till indie, och är sammankopplat av ett lekfullt uttryck och en befriande inställning till att skapa musik.

Det har gått snabbt framåt efter att de spelade sin första konsert i februari 2018 och släppte låten ”Slay Queen”. Den internationella musikbranschen har redan börjat knacka på dörren. Under det senaste året har Mall Girl uppträtt vid stora skandinaviska festivaler som Øya, Roskilde och Bylarm.

Cyhra (Trädgårn)

——————————————————————————————————————

Fredag 11 oktober

Woodstock 50 år (Konserthuset)

Arr. skriver;”Konserten är en hyllning till Woodstock, till musiken som framfördes och till känslan och stämningen som denna festival framkallade, och som fortfarande lever kvar, även om vi måste påminnas om den lite då och då.

Här med åtta svenska artister, som alla har sin egen relation till Woodstock och allt det som Woodstock har betytt. Det kommer att bli låtar från Woodstock, där var och en av artisterna framför sina favoritlåtar, men på sitt eget sätt. En del av dem tillsammans.

MIKAEL RICKFORS, DAN HYLANDER
PY BÄCKMAN,
MATS RONANDER, CLAS YNGSTRÖM
CONNY BLOOM, JANNE ÅSTRÖM

Med åtta musiker under ledning av Hansa Berg

Janice (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver;”Musiken hon skapar beskrivs bäst som stämningsfull, hoppfullt mörk och på många sätt också blytung – i hennes soulpräglade röst finns både känsla och substans med förmåga att hänföra vem som helst.

Janice debuterade med singeln ”Don’t Need To” i slutet av april 2016 och efter det hände allt väldigt snabbt. Låten slog an en nerv hos många och hennes fantastiska röst spred sig över världen .

I februari släppte Janice sitt efterlängtade debutalbum Fallin’ Up – ett giv som applåderats hårt av såväl publik som kritiker. Tillsammans med albumet gav hon sig ut på en omfattande turné och intog scener längs hela vårt avlånga land. Framgångssagan bekräftades ännu en gång när hon i våras nominerades till Grammisgalan. Det är bara att konstatera – Janice är ett av våra främsta framtidshopp.”

Airbourne (Trädgårn) UTSÅLT

Arr. skriver; ” Australiensiska Airbourne är en kraft utan dess like.Bandets soundoch attityd är unikt men visar också tydliga influenser från band som AC/DC, Def Leppard, Thin Lizzy och Motörhead. Ledda av sångaren/gitarristenJoel O’Keeffe (med brorsan Ryan O’Keeffe på trummor) har bandet stormat fram som en orkan i rockvärlden.”

Beatle day (Scandic Opalen)

Fredag 11/10 Scandic Opalen

18:00 Dörrarna öppnas och Beatlesmusik i högtalarna
19:30 Live-Jukebox – Jimmie & Linus
20:30 Beatles Quiz
21:15 Jiri Nikkinen Duo
22:15 Live-Jukebox – Jimmie & Linus
23:00 Closed

Jo´ Buddy´s Trio Riot (KoM musikochbar)

KoM skriver; Det finska bandet går åter loss på KoMscenen med sin magiska, råa, vilda rock’n’roll och rhythm’n’ blues! ”

Jo’ Buddy sång/ gitarr, Mitja Tuurala kontrabas/ kör, Down Home King III trummor/ kör

Hard On Blues (S/S Marieholm)

Kent Börjesson gitarr/ sång, Holger Olsson gitarr/ sång, Andreas Lange munspel, Patrik Öblad bas/ sång, Lars Rosengren trummor

Carl-Einar Häckner & Varietéorkestern (Stora Teatern) även 12 och 13 okt

Arr. skriver; ”Vi ville göra något tillsammans igen. Jag och orkestern. Nu eller aldrig kändes det som. Vi vill möta varietépubliken på ett nytt sätt. Kanske göra något vi inte visste vi skulle. Så det blir det här.” -Carl-Einar Häckner

En enmansvarieté med spretiga sånger och sanslöst trolleri. Svarta figurer med sina svartvita drömmar. Det handlar om kompisar och om uppehållstillstånd på Utverkets kontor. Om att vara vänner för livet. Vi får träffa en missanpassad gris, en sorgsen frisörska och en galt som svingar sitt svärd. I en tvåaktare ur livets varieté som slår världen med häpnad.”

Trollkarl: Carl-Einar Häckner
Maestro: Bernt Anderson
Basfarbror: Michael Krönlein
Trumpappa: Per Melin
Blåsfarbror: Stefan Sandberg

Lisa Miskovsky (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver; ”Lisa Miskovsky är pop-drottningen som inte bytte sin hemstad mot storstadens alla möjligheter. Än i dag bor hon på landsbygden i Västerbotten, där hon dessutom hämtar sin inspiration till de skarpsinniga texterna. Under hösten ställer hon sig på scen med ny repertoar och ett rykande färskt album i ryggen.

Lisa är en av musiksveriges mest etablerade artister och låtskrivare. Sedan tidigare har hon sålt drygt 200 000 album, vunnit två Grammis, erhållit fem Rockbjörnar, medverkat i Melodifestivalen. Det finns tonvis med samarbeten i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Förutom egen musik skriver Lisa även för andra artister.”

Jesper Lindell /Samuel Nilsson (Tryckhallen, Falkenberg)

Arr. Rootsy skriver; ”First Aid Kit-vännen Jesper Lindell debuterade med EP:n ”Little Less Blue” för två år sedan och skapade ett eko i musiksverige.
Efter framgångarna med EP:n fortsatte Jesper med föreställningen ”Who By Fire”, den First Aid Kit-organiserade hyllningskonserten till Leonard Cohen som förevigades utav SVT och spelades för utsålda hus. Jesper framförde där Cohen-klassikern “Chelsea Hotel #2” tillsammans med First Aid Kit – samt “So Long, Marianne” med Annika Norlin, Loney Dear och Frida Hyvönen. Därtill framförde Jesper både “Moving Slow” och sin Cohen-tolkning i TV4:s Nyhetsmorgon.

Den 24 maj släppte Jesper sitt första fullängdsalbum ”Everyday Dreams”. Det är resultatet av ett långt och hårt arbete.

I Samuel Nilssons liv har musiken länge stått i centrum. Sedan studenten har han förkovrat sig inom ämnet genom studier i såväl USA som Sverige. Samuel släppte förra året sin debut-EP i eget namn där en tydligt kan höra influenser från såväl folk – pop som John Mayer men även ett starkt eget konstnärskap. Med gitarren i högsta hugg bjuder han alltid på en stark scennärvaro och en underbar kontakt med publiken.

Day Felice + Ryan Edmond (Contrast Public House, Tredje Långgatan 16)

Arr. skriver; ”Day Felice, även känd som skådespelaren David Lindström från Vikings och Blå Ögon, intar den 11e oktober Contrast Public House. Ihop med sitt femmannaband bjuder han på releasekonsert inför debutalbumet ”Go On” som släpps den 27e september.

Day Felice spelar ösig retro-pop med storslagna melodier som sneglar åt såväl jazz som arenarock. Singlarna ”Autumn” och ”Silence” har hittills streamats över 100 000 gånger och figurerat på ett flertal populära spellistor. För första gången framför Day Felice sin musik med fullt ställ, en unik kväll

Ryan Edmond är en multiinstrumentalist och singer/songwriter från Perth, Australien. Hans musik är en blandning mellan pop, reggae och roots där han loopar gitarr tillsammans med kornett och stämningsfull sång.

Spelningen börjar 21:30
Day Felice spelar ca 22:00

Adam Baldych Project (Nefertiti)

Arr. skriver; ”Tillsammans med de enastående polska jazzmusikerna Krzysztof Dys, Michal Baranski och Dawid Fortuna bildas Adam Baldychs Quartet.

I SACRUM / PROFANUM – projektet försöker Adam ta sig an sakral musik från olika epoker med den moderna världen, tolkningsfrihet och uttrycksfrihet som utgångspunkt. Kompositioner av den medeltida mystiken Hildegard av Bingen, ”Miserere” av Gregorio Allegri samt verk av den moderna avantgardisten Sofia Gubaidulina är stycken som hittills endast utförts enormt formellt där försöken att arrangera och tolka verken varit helt förbjudna. Baldych håller ett vakande öga över vår tid och dess förändringar, tar utmaningen och skapar ett nytt projekt.

Baldych erbjuder denna gång andlig musik utförd i andan av obegränsad improvisation och med samtida uttrycksmedel som kvadrafonisk teknik (surround) och visuals. ”

Pål Nyberg & Per Møllehøj (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Stockholm och Köpenhamn i svängigt möte. Per Møllehøj är en av Köpenhamns mest framträdande jazzgitarrister. Tillsammans med stockholmsgitarristen Pål Nyberg gör han ett exklusivt framträdande på Unity. De två gitarristerna backas upp av Arvid Jullander på bas och Andreas Fryland trummor. Missa inte detta intensiva möte mellan musiker från två av Skandinaviens främsta jazzstäder.”

The Bejeezus Boys (Porter Pelle) UTSÅLT

Arr. skriver; ”The Bejeezus Boys har i många år botaniserat i den irländsk/keltiska traditionen. Med sin egen blandning av ballader, rockigt pubsväng, giggar och reelar har dom skapat ett eget sound som fått taket att lyfta på många ställen genom åren. Bejeezus Boys är alltid självskrivna när de irländska pubarna i Göteborg firar Paddys Day eller andra evenemang som vill ha en keltisk touch.

—————————————————————————————————————–

Lördag 12 oktober

Lunchkonsert – Jesper Lindell (Kulturhuset Fyren, Kungsbacka) kl 13-14


Arr. skriver; ” First Aid Kit-vännen Jesper Lindell debuterade med EP:n ”Little less blue” för två år sedan och skapade ett eko i musiksverige. Jan Gradvall hyllade skivan i Di Weekend och drog paralleller till ”en ung, vig och karatesparkande Van Morrison”. Medan systrarna Söderberg i First Aid Kit, som körade på singeln ”Moving slow”, sa att de önskade att de själva hade skrivit låten.
Den 24 maj släppte Jesper sitt första fullängdsalbum ”Everyday Dreams”.
Jesper kommer tillsammans med ett fyra manna band på trummor, bas, gitarr och keyboard

Arrangemanget är gratis och öppet för alla. Vill du vara säker på att få en plats rekommenderar vi att du föranmäler dig .

King Khan & The Shrines /Melody Fields (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver;”Mytomspunna King Khan & The Shrines är tillbaka för ännu en vildsint och dansant lördagskväll av explosiv vansinnes-60’soul ,stökig galenskaps-garagerock, och psychedelisk adrenalin-R’n’B.

King Khan, bandets spirituella guru, frontman och överste uppviglare är ett musikaliskt kultfenomen som med en manisk scenshow och frenetisk närvaro frälst fans av allt från punk och garagerock till soul och 60’s R’n’B i över 10 år av skivsläpp, turnéer och galna spelningar.

Likt en Wilson Pickett backad av 13th Floor Elevators är King Khan & The Shrines ett av de mest legendariska livebanden på undergroundscenen idag.”

Melody Fields, bördiga från det musikaliska växthuset Göteborg, skulle lika gärna kunna ha stillahavsljummen, kalifornisk sand mellan tårna som att stå med båda fötterna stadigt på en snorhal klipphäll på den svenska västkusten för att sekunden senare kasta sig ut i ett hav av toner.

Känslorna som genljuder från klockren stämsång, berusande gitarrslingor som doftar Byrds, och fuzzeffekt som värmer likt en lägereld, de är universella. ”

Y&T (Sticky Fingers)

Sticky skriver; ”Traditionsenligt så besöker Y&T åter Sverige .Y&T har sedan mitten av 70-talet varit ett av de allra hårdast arbetande hårdrocks-banden. Idogt turnerande har gjort bandet inte bara till stora publik-favoriter utan även ett live-band att räkna med!

Det hela började på svettiga rockklubbar runt om i USA och växte till utsålda arenor i hela världen. Kaliforniens Y&T satte under de följande årtiondet standarden för hur hårdrock skulle låta och turnerade med ikoner som Ozzy Osbourne, AC/DC, Aerosmith och Mötley Crüe.

Med en imponerande diskografi har de genom åren sålt mer än fyra miljoner skivor och gjort sig kända för odödliga rocklåtar som ”Forever”, ”Rescue Me”, ”Mean Streak” och ”Summertime Girls”. 2010 släpptes albumet ”Facemelter”, som var bandets första platta på hela 13 år.

Y&T är Dave Meniketti, John Nymann, Mike Vanderhule och Aaron Leigh.

Isaac And The Soul Company (Trädgårn)

Arr. skriver;” Bandet kommer under 90 minuter ta med publiken på en resa in i sin värld. En värld fylld av galen energi, eufori, svett och ös! Isaac And The Soul Company ger alltid allt och kommer få hela Trädgår’n att gunga!

Beatles Day (Brewhouse)

Konsertkväll på BrewHouse i Gårda

18:45-19:55 Liverpool Plastic Ono Band
20:10-21:20 Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band
21:35-22:50 The Overtures
23.00 Closed

Attentat/Browsing Collection (Nefertiti)

Arr. skriver; ”Attentat hördes första gången i den svenska punkvågen i slutet på 70-talet som Göteborgs svar på huvudstans KSMB & Ebba Grön. Nu spelarAttentat nya albumet Punkhjärta för första gången i sin hemstad Göteborg.

De kommer även spela några favoritlåtar från förr, annars lär det väl bli upplopp under spelningen bland bandets många fans. De som har lyssnat på Punkhjärta säger att det är det bästa albumet sedan Pilsner, punk & poesi. Knäckande bra rocklåtar med hitpotential och pigg punkenergi att sjunga och hoppa runt till när det svenska höstmörkret nalkas.
På ”Punkhjärta” har producent Mattias Glavå (Håkan Hellström, Broder Daniel, Joel Alme m fl) gjort underverk med Attentat. Ljudbilden är rensad och rå. Fram lyfts melodierna, sången och ett ruskigt driv från rytmsektionen. De båda gitarristerna lyckas förädla och förnya både riff och solon i en uttjatad rockgitarristgenre. Nye, unge basisten Linus ”Siken” Sikström tillför friska, sällsamma infallsvinklar. Därtill är Punkhjärta späckad med finurliga och vassa texter som skildrar vår samtid i allmänhet och Göteborg i synnerhet så som bara sångare och ordvrängare Mats Jönsson kan göra.”

SUPPORT – BROWSING COLLECTION

Sveriges fetaste käftsmäll stavas Browsing Collection. Med sin svängiga och metalinfluerade punkrock bjuder de på en energisk show som inte lämnar någon utan svett, nackspärr eller söndervrålad strupe. Bandet ger alltid 110% på scen och har inte bara hunnit ta emot STIM-stipendium, skrivit musik till SVT och vunnit stora musiktävlingar utan även lirat på bl. a. Sweden Rock, Peace & Love, Getaway Rock, Putte i Parken, Metallsvenskan och turnerat runt om i Europa och Sydkorea.

Denna fartfyllda Skövdekvartett släppte plattan “Don’t Want To Dance” förra året som blivit hyllad världen över för sin attityd och energi, som nu följs den upp av en fullängdare, svängigare och fetare än någonsin! Dundersinglarna Oh No och Sugar Slave är redan släppta och för den som väntar på nåt riktigt gött – det kommer fler inom kort!

Alabama Lovesnakes (S/S Marieholm)

Arr. skriver;”The Alabama Lovesnakes was formed in 2006 in Karlstad, Sweden, during the recording of Claes Nilsson’s country project ”The Wheels”. Late nights in the studio aroused an irresistible feeling in the band that just had to break loose – with the blues. Twelve years down the road, the band is still made up of the same members, and has logged countless miles and gigs all over Sweden, Norway, Estonia and France. The band has been a regular headliner at Sweden’s largest blues festival, Åmåls Blues Fest, for twelve years in a row and they attract great attention wherever they play.

 • Claes Nilsson – Sång/gitarr
 • Fredrik Nilsson – Bas
 • Henrik Gillgren – Trummor

 • Thin Lizzy Tribute Show With Just Lizzy (M/S Götapetter,Gullbergs Strand)

Arr. skriver;Nu äntligen ska Göteborg få sin Thin Lizzy dos från ett Thin Lizzy tribute band som heter Just Lizzy ett av Sveriges bästa Lizzy band som har några spelningar i Dublin och 2 turnér i USA i ryggen och som har spelat i ett antal städer i Sverige och som nu äntligen gör ett stopp på M/S Götapetter i Göteborg ”

Eva & The Blue Boys (KoM musik&bar)

Club Clandestino: Alsarah and the Nubatones (Oceanen)

Oceanen skriver; ”Men Ana heter senaste singeln med Alsarah and the Nubatones. Här tar gruppen sin östafrikanska retropop till nya tonvärldar: Delikat oudspel och traditionella rytminstrument möter elektroniska beats, psykedeliska synthar och jazzigt basspel.

Alsarah föddes i Sudan, men familjen kom snart att fly till Jemen. När även det landet drabbades av konflikter flydde de vidare till Massachusetts i USA. Som för att ha något att hålla fast i från sin barndom började Alsarah samla på kassetter med sudanesisk popmusik från 80-talet, sånger som kommit att spela en viktig roll för den sudanesiska diasporan. Först när hon som ung vuxen flyttade till Brooklyn träffade hon andra musiker som delade hennes upplevelser av flykt och saknad, och för första gången kände hon att hon kunde vara både sudanes och amerikan.

Alsarah and the Nubatones spelade in låtar som ”Nuban Uttu”, så kallade hemvändarsånger, utrop för att förena nubier utspridda över världen. Alsarah har också släppt ett album med den franske producenten Débruit (Kokoko!) och samarbetat med Nile Project.”

Tomas Sjödell Quintet (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Tomas Sjödell Quintet är en stockholmsbaserad jazzkvintett som spelar musik skriven av kontrabasisten Tomas Sjödell. Musiken kan beskrivas som framåtblickande jazz inspirerad av både nutida och gamla hjältar som Melissa Aldana, Ben Van Gelder och Thelonious Monk. Den 1/11 – 2019 släpper gruppen sitt debutalbum ”When The Sky Turns Grey”.

Tomas Sjödell – Kontrabas
Hannes N. Bennich – Saxofon
Erik Tengholm – Trumpet
Björn Eriksson – Piano
Jonathan Leidecker – Trummor

Glenntown Irish Music Festival (Musikens Hus)


• 19:00 – Good Neighbours (SWE)
• 20:00 – Rosa & Eva Carroll (IRL)
• 21:30 – Máirtín O’Connor Band (IRL)

————————————————————————————————————–

Söndag 13 oktober

Mr. Bo & the Voooders (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Göteborgs stoltheter Mr Bo och hans Voodooers har mejslat fram ett alldeles eget uttryck – själfulla med ett ”rootsy sound” på en bluesig botten. Nu bjuder bandet in till release av nya albumet Going up North som spelats in och ges ut av Pama Records. Denna kväll fylls Nefertitis scen av ett band på strålande humör som förstås spelar de nysläppta låtarna men även bjuder på en del andra musikaliska överraskningar. 

Bo ”Mr Bo” Carlsson – s. & g., Bo Hansson – hammond, Lars Mellqvist – b. och Roger Mörck – tr.

Bill Callahan + Support: Dallas Acid (Pustervik Stora Klubben)


Arr. skriver; ”Från de tidiga årens lekfulla, heminspelade lo-fi-kassetter, via hans geniförklarade släpp som Smog och fram till senare års utgivningar i eget namn har Bill Callahan alltid gått sin egen väg. Nu leder den vägen honom hit till Pustervik. Då Bill Callahan kommer till Göteborg i höst är han aktuell med ”Shepherd in a Sheepskin Vest” – hans första nya album sen 2013.

Som Smog var han med och drev på 90-talets lo-fi-explosion. Sedan dess har Bill Callahan förfinat, vidareutvecklats och hittat nya infallsvinklar. Därför kändes det bara logiskt att han elva album och 17 år in i karriären valde att debutera på nytt. Den här gången i eget namn.

Sedan 2007 års Bill Callahan-album ”Woke on a Whaleheart” har han mutat in sig som en bländande singer/songwriter. Med samma svartsynta ironi som han burit med sig sen Smogs tidiga släpp spinner Callahan fram mästerliga släpp, där både berättandet och inramningen alltid har lika mycket att erbjuda.

Dallas Acid is a synth-heavy dreampop trio from Austin, Texas and the first new signing to All Saints Records in a number of years. Following previous releases on Flying Moonlight and Olde English Spelling Bee, they join a roster that includes Brian Eno, Harold Budd and Laraaji (who the band previously collaborated with on 2018’s Arrive Without Leaving album). ”

White Ring + Support (Musikens Hus)

WHITE RING (US) – på scen 21.00
Arr. skriver; ”White Ring – en trio från New York som låter som att de härstammar från Transsylvanien – hade varit en rysare hade den känts som en mashup av The Blair Witch Project, Gummo och Requiem for a Dream. På scen är de bara två, men deras demoniska intensitet räcker så det blir över.

Deras debutalbum, rimligt betitlat Gate of Grief, har tagit åtta år att färdigställa på grund av en av medlemmarnas hälsoproblem. De har lyssnat på John Maus och KoЯn, deras favoritlåt på skivan är en de inte ens minns att de skrev, och trots deras uppenbart destruktiva sida finns här också vackra, tröstande ögonblick. Deras första spelning kommer vara fängslande, skrämmande och fullständigt unik – ett sceniskt kulturuttryck som ett decennium senare når Sverige för första gången.

Kungsbacka Dragspelsgala (Kungsbacka teater) kl 17

Arr. skriver;”I över 20 år har du kunnat njuta av Dragspelsgalan i Kungsbacka. I oktober är det äntligen dags igen, som vanligt med en mängd högklassiga artister. För att visa på hur olika dragspelet kan låta bjuder kvällen på en mix av allt från traditionellt, folkrock och klassiskt. 

Lars Karlsson Band är som vanligt ett av huvudinslagen med sin mix av blues-rockig folkmusik, världsmusik och visor. Till årets gala kommer Annika Andersson och Pierre Eriksson Trio.

Johan Johanssons Trio + gäst Mikael ’Mille’ Andersson (Jerntorgets Brygghus, Järntorget 4)

Johan Johansson keyboard, Gian Kündig bas, Johan Håkansson trummor

Arash & Masih Live concert in Gothenburg (Draken)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *