Konserter i Göteborg/Kungsbacka 25 november – 1 december 2019

Måndag 25 november

Ezra Furman/Beverly Kills (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Ezra Furman, den hyllade singer/songwritern med ena benet i indiepopen och det andra i Elvis Graceland, kommer till Göteborg!

Ezra Furman har jämförts med storheter som David Bowie, Sufjan Stevens, Richard Hell och Jonathan Richman, och det med all rätt. Med geniala texter och ett sound som blandar indiepop, garage och 50-tals rock’n’roll, med Velvet Undergroundsk r&b har Ezra lyckats charma typ alla med öron. Lite som att se Jonathan Richmans och Wayne Countys hemliga kärleksbarn spela på Max’s Kansas City, anno 2019.

Ezra har sedan skolåldern turnerat med bandet The Harpoons, men det var först 2012 som han släppte sitt första soloalbum ”The Year of No Returning”, efter att ha finansierat plattan via Kickstarter. Albumet spelades in på vinden i huset han delade med producenten och bandkollegan Tim Sandusky. När första plattan skulle sättas hade han över 4000 outgivna låtar. Inte så konstigt då att det bara tog honom ett år att sy ihop uppföljaren ”Day of the Dog”, som också kom att bli startskottet för hans internationella framgång.”

Sissel Kyrkjebö – Sissels Jul (Konserthuset)

Arr. skriver;”Få artister i norden är så starkt förknippade med julen som Sissel Kyrkjebø. Hon tar vara på de gamla traditionerna samtidigt som hon varje år lyckas förnya sig. Tillsammans med rösten så har Sissel den unika utstrålningen på scen som gör att du känner att hon sjunger direkt till dig och bara dig.

Bara i Norden har Sissels julkonserter setts av över 1 miljon människor, ett närmast oslagbart rekord i detta sammanhang.”

Jacob Karlzon på nya stigar (Stenhammarsalen)

Arr. skriver;”Med denna fenomenale improvisatör vid pianot är varje ögonblick en unik upplevelse.Med fenomenale improvisatören Jacob Karlzon vid pianot är varje ögonblick en unik upplevelse. Känslorna och energin som uppstår i det spontana mötet med publiken för hans musik framåt, uppåt och in på nya, oväntade stigar. Och du är med och skapar den.

Ständigt utforskande pianovirtuosen och kompositören Jacob Karlzon tar med oss in i ett alldeles eget ljudlandskap format inte bara av jazz utan också av metal, electro och skandinavisk folkmusik. Ibland är resultatet känsligt och vemodigt, andra gånger utmanande, kraftfullt och med oemotståndlig puls. Alltid levererat med bländande improvisationsförmåga och stor teknisk och rytmisk briljans.”

——————————————————————————————————-

Tisdag 26 november

Moneybrother – En krogshow utan krog (Stora Teatern)

Anders, Johan och Viktor)

Storan skriver; ”Efter vårens elva utsålda kvällar på Dramaten i Stockholm tar nu Moneybrother sin föreställning ut i landet. Tillsammans med Viktor Brobacke och Johan Persson har Moneybrother (eller Anders Wendin, som han egentligen heter) skapat en slags krogshow, fast utan krog.

En föreställning med humor, självdistans, allvar och närhet. Om tonåringen som flyr hembyn för den stora staden, om “varannanveckapappan” ensam i ett ekande tomt hus. Om fantasi, kamp, drömmar, kraschlandningar och att lära sig att leva. Föreställningen bygger på Moneybrothers senaste skiva Det är dom dagarna jag vill sjunga om.

Leprous + The Ocean + Port Noir (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver;” Notodden-bandet Leprous krestsar kring sångaren/keyboardisten Einar Solberg och gitarristen Tor Oddmund Suhrke. Sedan starten 2001 har de två för bandet framåt genom den progressiva musiken. Det har blivit fem studioalbum och mängder av uppskattade konserter i olika delar av världen.

Bandet själva nämner artister som Radiohead, Massive Attack, Behemoth och Porcupine Tree som influenser. Däremot vill Leprous själva inte kategoriseras i någon genre.

Förband blir The Ocean och Port Noir.

Playhouse Jazz/impro – We Are (Nefertiti)

Nef. skriver; ”We Are formas av musiker som har växt upp under en tid där nästan all musik har varit tillgänglig och som resultat färgat musikerna och gjort musiken genreöverskridande och gränslös med ett fritt och öppet framförande. Medlemmarna kan höras i andra rosade projekt såsom: Krokofant, Trondheim Jazzorkester, Megalodon Collective, Rune Your Day, Titta jag flyger, Eberson, PSS-80 m fl.”

Karl Hjalmar Nyberg (NO) – sx. & Casio CA-100, Aaron Mandelmann (SE) – b., och Axel Skalstad (NO) – tr..

—————————————————————————————————————-

Onsdag 27 november

The Aristocrats (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver;”De senaste åtta åren har The Aristocrats släppt kritikerhyllade album, turnerat världen över och etablerat sig som ett av de mest originella, uppfriskande respektlösa och häpnadsväckande rock-fusion-akterna just nu. Alla som sett dem live kan vittna om ett band som levererar en äkta anda och ingivelse där allt kan hända på scen.

Den fenomenale gitarristen Guthrie Govan tillsammans med bassisten Bryan Beller och trummisen Marco Minnemann uppträdde ihop av en slump, men med så starkt publikmottagande att trion mer eller mindre på stående fot bestämde sig för att bilda ett band. Därefter gick det undan och suget efter den nya supertrion var genast enormt.

Sammantaget har dessa gentlemän gedigen erfarenhet bakom sig, turnéer och musicerande med artister som Steven Wilson, Steve Vai, Joe Satriani och Steve Hackett för att nämna några. I somras släppte The Aristocrats sitt fjärde studioalbum.

Natasja Holmboe / Axel Sondén & Flyttfåglarna (Kustens Hus)

Arr. skriver; ”2016 släppte Natasja skivan Sväva Över Stan – deLillos på svenska, en skiva som mottogs med fina recensioner i norsk media. I nuläget jobbar Natasja på sitt andra album som kommer innehålla hennes egna sånger. Denna afton hör ni henne sjunga både egna och översatta sånger tillsammans med pianisten John Holmström.

För tredje gången spelar Axel Sondén & Flyttfåglarna på Kustens Hus. Efter två uppskattade kvällar är denna folkpopfusionkonstellation tillbaka med sin svängiga musik och sitt göteborgska humör.Det blir i vanlig ordning låtar om fåglar, spårvagnar, GAIS och inte minst det alltid lika känsliga som aktuella ämnet västlänken. ”

Maxim Blues Band (Café Hängmattan)

Arr. skriver;”Maxim Blues Band från Göteborg bjuder på en svängig resa med bluesklassiker samt mindre kända blueslåtar av artister som Robert Johnson, Memphis Slim, Big Bill Broonzy, Peter Green, Sonny Boy Williamson, Elmore James, Albert King m fl. I egen tolkning och med mycket känsla. ”

  • Maxim P – Sång, gitarr
  • Janne Gustafsson – Bas
  • Ulf Jansson – Trummor

——————————————————————————————————————–

Torsdag 28 november

Hank von Hell + Special Guests: Skallbank + Opener: The Drippers (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Efter Hank von Hells comeback på de stora scenerna för knappt ett år sedan har han redan hunnit släppa ett succéalbum och gjort klubbturnéer i Skandinavien, Europa och Nordamerika. Sommaren 2019 har tillbringats på några av Europas största rockfestivaler.

Efter åtta års tystnad återvände Hank von Hell hösten 2018 med den bejublade solodebuten ”Egomania”. Släppet följdes upp med utsålda konserter från Sundsvall i norr till München i söder.

Karlstadsbandet Skallbank skapar rock ’n’ roll som närmast kan beskrivas som en godartad käftsmäll i musikalisk form. Riffen låter som om sjuttiotalet återfötts och antagit en skepnad som spelar högre, snabbare och hårdare. Tillsammans med den musikaliska uppbackningen kommer screamsången in i sitt rätta element och resultatet blir en briljant uppvisning i konstformen som heter hårdrock.

The Drippers från Göteborg startades 2016 och har med sina explosiva liveframträdanden redan vuxit till att bli ett av de främsta banden på den våg av actionrock som återigen sveper över världen. Med rötterna i 90-talets högenergiska akter som New Bomb Turks, Gluecifer, The Hellacopters och Turbonegro samt en stor portion MC5, The Stooges och Radio Birdman har bandet ställt skåp sedan dag ett.

Bandet är högaktuell med debutplattan ”Action Rock” som spelades in med legendariske Thomas Skogsberg (mannen som under 90-talet kickstartade karriärerna för band som Gluecifer, Hellacopters, Backyard Babies och Entombed) i Sunlight Studios.”

Staffan William-Olsson Trio (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Legenden SWO känner de flesta till. Från att ha spelat med storheter som Bob Berg och Lee Konitz är det Hawks on flight som satte spåren för oss skandinaver.

Göteborgsgitarristen Staffan William-Olsson, boende i Oslo sedan 1986, besöker Unity Jazz 28. november med sin trio bestående av Terje Gewelt på bas och Hermund Nygård på trummor. Trion specialiserar sig på jazzversioner av populärmusik som t.ex. ABBA, Black Sabbath, Willie Nelson, Burt Bacharach m.fl, men en och annan standard brukar slinka med. Staffan rundar 60 år i december och hoppas att träffa många gamla vänner!”

White Hills + Support (Musikens Hus)

WHITE HILLS (US) – på scen 21.00
Arr. skriver; ”Kritikerrosade White Hills har fått sig ett rykte om att vara ett av de mest energiska och spännande livebanden sedan deras start 2006. De har turnérat intensivt i Europa och Nordamerika och återfinns bland annat i Jim Jarmusch film “Only Lovers Left Alive”.

I januari 2019 spelade de in sitt tolfte album I Jeff Berners (gitarristen i Psychic TV) studio G I Greenpoint Brooklyn och albumet innehåller gästartister såsom Jim Jarmusch, Yasmine Hamden, Simone Marie Butler (Primal Scream), Jim Coleman (Cop Shoot Cop) and Alex Macarte (GNOD).

SUPPORT – på scen 20.0

Sumie + Albert Af Ekenstam (Oceanen)

Arr. skriver;”Knappt två år efter att den Göteborgsbaserade låtskrivaren Sandra Sumie Nagano, känd under artistnamnet Sumie, släppt sitt andra album Lost In Light för skivbolaget Bella Union, lanserar hon inom kort fem helt nya låtar på kommande EP:n Mirou.

Den första singeln, Moon, beskriver Sumie som en drömsk vaggvisa. Den satte tonen för övriga fyra spår, berör också längtan efter det samtal man önskar att man hade haft – när det fortfarande var möjligt.

Albert Af Ekenstam debuterade 2016 med ”Ashes” som följdes upp av bra respons och inbjudan till showcasefestivaler runtom i Europa (däribland Reeperbahn Festival i Hamburg, The Great Escape i Brighton och Eurosonic i Groningen) samt turnerande över delar av Europa med fokus på Tyskland och England.

Förra året släpptes EP´n ”Hundred Miles” är skriven och inspelad i en mellanperiod i livet; jag gick in i processen utan en bestämd idé rent musikaliskt utan lät inspelningsprocessen ta låtarna dit de ville. Jag spelade in dem hos min kompis Daniel Ögren i Dalarna under några dagar i våras. Även mina vänner Ulrik Oding, Sumie Nagano, Ane Brun och Filip Leyman har på olika sätt bidragit till inspelningen” säger Albert Af Ekenstam.”

Karolina Almgren Projekt (Nefertiti)

Arr. skriver;”Karolina Almgren Projekt spelar både nyskriven musik men även gamla jazz och vis- melodier i ny tappning. Det är musik med fokus på rytm och melodi, full av kontraster och spännande överraskningar. Gruppens unika sättning gör musiken intressant och nyskapande.

Karolina började skriva musik i tidig ålder, hennes förkärlek för melodier gjorde att hon valde saxofonen som sitt huvudinstrument. Utöver saxofon spelar hon både elbas, piano och sjunger. Hennes breda musikaliska kunskap gör henne till en medveten musiker och kompositör.

Uppvuxen utanför Göteborg men numera boendes i Malmö spelar hon i en mängd olika projekt och band, både egna och andras. Med sin syster driver hon den prisbelönta duon Sisters of Invention, som 2017 mottog en Jazzkatt i kategorin årets grupp.

Karolina Almgren – sx, komposition & arrangemang, Svante Henryson – cello, Malin Almgren – tr. & perc., Martina Almgren – tr. & perc. och Isa Savbrant – b.

The Refreshments/Baskery – Rock’n’roll X-mas (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver;”The Refreshments bjuder in till landets rockigaste julkonsert. Årets gästartist är den fantastiska gruppen Baskery. Tillsammans bjuder de på en afton i rock ’n’ rollens tecken – helt utan ”stilla nätter”.

The Refreshments har under året släppt studioalbumet Real Rock ’n´Roll, som är bandets nittonde i ordningen. I år är det dessutom trettioårsjubileum för landets okrönta rock ’n’ rollen-kungar.

Baskery har de senaste åren har de verkat i USA, där de bland annat har turnerat med Robbie Williams.

Under kvällen på teatern blir banden dessutom förstärkta av blåsarna i the X-Mas Horns, så räkna med en julshow det kommer spraka om!

The Stringent Band (KoM musik och bar)

KoM skriver; ”Det blir en lysande kväll med lysande covers och mycket stämsång – vad sägs om Beach Boys, ELO,10CC, Crosby/ Stills/Nash/Young, Eagles, Beatles mm mm!!

Arne Österlindh pedal steel/ sång, Per Erik Helin gitarrer/ sång, Christer Eliasson gitarrer/ mandolin/ sång, Göran Trygg bas/ sång, Jerker Dahlen trummor.

Tobias Grim & Karolina Vucidolac (Treme-Linné, Sveagatan 16.)

Tobias Grim gitarr & Karolina Vicidolac sång ”spelar Brasiliansk musik av kompositörer som Jobim och Edu Lobo.

Bäckbrothers Jazz Tivoli (Rest. Holy Moly)

David Bäck klaviatur och Anders Bäck saxofon mf.l

——————————————————————————————————————–

Fredag 29 november

Bob hund /Hemliga Klubben(Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Bob hund är ;Thomas Öberg, Johnny Essing, Conny Nimmersjö, Mats Hellquist, Jonas Jonasson och Christian Gabel. Sex individer som inte passar in men som passar ihop. Tillsammans skapar de en egen värld där verkligenheten speglas i all sin vackra skevhet.

Support är Hemliga Klubben som beskriver sig som en kreativ grupp där alla skriver och producerar musiken tillsammans och är delaktiga i alla olika processer. Strukturen och bandmedlemmarnas roller är lite flytande, där man t ex kan höra olika medlemmar sjunga på de olika låtarna.

Musiken beskriver de som energisk, upplyftande och ösig men det finns även lugnare låtar med personliga och känslosamma texter. Soundet och energin för vidare arvet från etablerade svenska akter som Familjen, Den Svenska Björnstammen och Veronica Maggio.”

Melissa Horn (Konserthuset) (även 30 nov) Bägge UTSÅLDA

Arr. skriver; ”Melissa Horn släpper nytt och åker på stor nordisk turné. Över 40 orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland kommer Melissa Horn besöka under hösten och vintern. Med sig tar hon helt ny musik.

Jag känner att jag varit ledig lite för länge nu och det tänkte jag ta igen. Vi längtar efter att få spela
nya plattan och med mig kommer jag ha ett mellanstort band med bara favoritpersoner i. säger Melissa”

Forever Young – med gäster tolkar Neil Young (Stora Teatern) även 30 nov

Arr. skriver;” Forever Young är en hyllning till Neil Young där etablerade och nya göteborgsartister under två kvällar tolkar låtar ur Neil Youngs låtskatt – i sann Göteborgsanda. Det är ett ypperligt tillfälle att få lyssna till Neils allra bästa låtar, men också ett tillfälle att få höra några av alla de duktiga musiker som vuxit upp i stan med flest Glenn per capita.

Pablo Copa – gitarr/bas
Malin Almgren – trummor
Erik Ivarsson – gitarr
Alexander Ringbäck – bas/piano
Tony Martinsson – gitarr/lapsteel

Gästartister
Elina Ryd
Matti Ollikainen
Tilde Hjelm
Stefan Missios
Arvid Nero
Anastasia Grivogiannis

Ebbot, Julia Frej och Gunnar Frick (KoM musik och bar) även 30 nov

KoM skriver; När det är som mörkast ute KoMmer Ebbot och Julia Frej kompade av Gunnar Frick, och lyser upp vår tillvaro med eget material.”

Greek Romantic Orchestra (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Greek Romantic Orchestra förmedlar den sorglösa, vackra men också melankoliska bilden av Grekland som vi känner så väl från film och tv. Med en modern instrumentering och influenser både från jazz och den klassiska musiken kan lyssnaren förvänta sig både överraskningar och igenkännande nickar.

Greek Romantic Orchestra leds av Nikolas Gialtrinos, född i Grekland men uppvuxen i Sverige. Nikolas anammade sina rötter och hittade kärleken till den grekiska folkmusiken för 20 år sedan. I samband med detta hittade han också Kärleken på riktigt, då han träffade sin blivande fru, Tuija Lappi Gialtrinos. Hon öppnade hans ögon och ledde honom hem till sitt musikaliska och kulturella arv.

Ny frontfigur i Greek Romantic Orchestra är den karismatiska sångerskan Aliki Zografou, som även lånar ut sina stämband till Loudovikos ton Anogeion från Kreta.”

Árstidir (Musikens hus)

Arr. skriver; ”Det krävs väldigt mycket för att jag ens ska tänka tanken på att boka en julshow då det i vanliga fall är något jag skulle avfärda som trams. Men jag avfärdar aldrig islänningar, jag avgudar dem. Jag avgudar dock inte Árstíðir men jag vågar påstå att jag gillar dom starkt och en stark bokning är alltid en stark bokning oavsett tema.

Árstíðir har motvilligt blivit sammanlänkande med den isländska kalendern över stora händelser – bandet grundades samma månad som 2008 års börskrasch, som drabbade Island oerhört hårt, och begav sig iväg på sin första internationella turné samma vecka som Eyjafjallajökulls eruption år 2010. Efter åratal av ihärdigt turnerande har bandet byggt upp en dedikerad lyssnarskara i mer än 30 länder samt berört folk med sin patenterade sång och musikaliska mix av indie, klassiskt och minimalism.”

Erik Palmberg Quartet (Unity Jazz)

Arr. skriver;”Erik Palmberg Quartet har gjort ett flertal hyllade spelningar efter debutskivan släpptes hösten 2018. Musik från debutskivan First Lines blandas upp med ett par helt nya kopositioner och utvalda standards i nya arrangemang!

Erik Palmberg – trumpet, flygelhorn
Anton Dromberg – piano
Niklas Wennström – kontrabas
Sebastian Voegler – trummor

Skiftande enheter/Typical Girls /Ögon av is – releasefest (Oceanen)

Arr. skriver; Appetite är en nystartad indiepoplabel, som drivs av Hugo Randulv och Rasmus Hansén. Första släppet blir en mini-LP med Skiftande enheter. Albumet släpps den 27 november, och två dagar senare är det releasefest på Oceanen. Det firas med tre band på scen: Skiftande enheter, Typical Girls och Ögon av is.

Skiftande enheter började som ett punkband, ganska snäll punk men ändå tillräckligt skramligt för att skrämma bort dom känsligaste öronen. Vår nya skiva ÄR skramlig men det är liksom inte punk längre, snarare pop eller new wave eller postpunk eller nått åt det hållet.

Typical Girls spelar discopop med medlemmar från Agent blå, Amateur Hour, Westkust och Makthaverskan. Denna kväll gör dom sitt första framträdande någonsin. Bandet har inget färdigt material inspelat, men kommer att släppa en EP på Appetite någon gång nästa år.

Ögon av is; Premiärspelning för purfärsk Darkwave som utgörs av duo med rötter i Göteborgs punkscen. Pulserande syntar, chorusgitarr och backtrack blir till musik om sårbarhet och dystopi, med texter på svenska.

Tribute to Eric Clapton (S/S Marieholm)

En kavalkad av låtar av och förknippade med Eric Clapton framförs av
Bertil Löfdahl sång/ gitarr, Molle Molin sång/ gitarr, Elinor Sahlin sång, Annika Lidhammar sång, Bo Hansson Hammond/ sång, Jan ”Nygus” Gustavsson bas, Roger Mörck trummor .

Screamer + Aerodyne (The Abyss, Andra Långgatan 35)

Presenting their fourth studio album “Highway of Heroes”, produced by Gustav Hjortsjö from Bullet. Recorded by Ulf Blomberg in The End Studio. Mixed by Tomas Skogsberg in the legendary Sunlight Studio……..

Sonik Vice/Earth Messiah/Dead Letters (M/S Götapetter, Gullbergs Strandgata 15)

————————————————————————————————————–

Lördag 30 november

Mr. Bo & the Voodooers (S/S Marieholm)

Med nysläppta albumet Going up North kommer bandet som spelat tillsammans i över 20 år och är ett av landets ledande inom blues- och soulgenren. Laguppställningen är:

  • Mr Bo Carlsson – sång och gitarr
  • Lars Mellqvist – bas
  • Roger Mörck – trummor
  • Bo Hansson – Hammond

Mayhem (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”The True Mayhem bildades i Oslo redan 1984 och debuterade 1987 med EPn ”Deathcrush”. Under årens lopp har de blivit mest uppmärksammade för kyrkbränningar och mord men man ska inte glömma att de gjort black metal-klassiker som ”Mysteriis Dom Sathanas” och ”Grand Declaration Of War”. Dagens Mayhem består av Attila (sång), Necrobutcher (bas), Hellhammer (trummor), Teloch (gitarr) och Ghul (gitarr).

Support blir Gaahls WYRD med före detta Gorgorothsångaren Gaahl i spetsen. Som öppningsband ser vi Gost.

Paulo Mendonca (Nefertiti) Slutsålt

Nef. skriver; ”Paulo Mendonca har länge varit ett betydelsefullt namn på funk/rock scenen, han har turnérat tillsammans med bland annat Tina Turner och släppt fyra stycken album under eget namn. Hans första album Respect My Aim (1991) ledde snabbt till stor framgång. ”

Victims + Horndal + SUPPORT (Musikens Hus)

VICTIMS – på scen 00.00
Arr. skriver;”Victims har sedan dag ett manglat på som om Armageddon var dem i hälarna. Den galopperande d-takten, de furiösa riffen och basgångarna som mullrar likt Thor slagit med hammaren i samma takt som en crustpunkare hytter med näven till Anti Cimex. Att bandet satt sina spår i punkhistorien visar de genom att de dels släppt sju album men också via att fantastiska band som From Ashes Rise, Acursed och KYLESA har delat splitskivor med dem.

Victims har kommit så nära ett punkband vill komma perfektion när det gäller crustig hardcore, och även om ljudbilden mognat rejält med åren så finns skiten under naglarna kvar tillsammans med äktheten som ett band som inte vikt en tum från grundformeln alltid kommer att luta sig emot.

Horndal – på scen 23.00

Support tillkommer – på scen 22.00

Haag/Thornberg/Pokratnieks (Unity Jazz)

Unity skriver ”En ny trio ser dagens ljus. Trummisen Pauls är en energisk musiker som alltid skapar intressant musik och med en härlig lekfullhet smittar lyssnarna med sin spelglädje. Nu är han tillbaka på Unity med en nya spännande gitarrtrio.

Joel Haag-Gitarr
Max Thornberg-Bas
Pauls Pokratnieks-Trummor

The Quarter Men (Allégården) kl 16

———————————————————-

Söndag 1 december

Hannah Aldridge (Bengans Fik) på scen kl 20

Arr. skriver; Hannah är en av de mest talangfulla yngre artisterna som kommer från Nashville för tillfället, två gedigna albumsläpp och ett tredje på väg. Hannahs senaste album är Gold Rush från 2017

Genremässigt är det country, rock och americana hon bjuder på , ett ganska brett spektra alltså. Musiken finns i hennes blod , hennes pappa var en av de beryktade studiomusikerna i Fame Studios i Muscle Shoals Alabama där artister som Aretha Franklin , The Allman Brothers och t.o.m Elvis spelat in.

Hannah Aldridge har inte bara gjort avtryck i Alabama och Tennessee. Hon är en artist av internationell kaliber och det är rent av så att hon hittills spelat live mer i Europa än på hemmaplan.

Hannah Aldrige kan mycket väl beskrivas som en musikalisk syster till Jason Isbell. Direkta och kraftfulla sånger som passar lika bra i arena-dräkt som nedtagna på en liten scen med bara Hannah och gitarr.

Den omisskännliga southern soul-nerven som var så uppenbar på »Razor Wire« finns kvar på »Gold Rush«, men har spetsats med en rock-edge som får den tio spåren att fullkomligt gnistra och spraka av energi, svett och vilja. En stolt och kompromisslös attityd präglar hela plattan.”

Hannah Aldridge kommer direkt från en USA turné för ytterligare en turné i Sverige och Norge med fullt band, bestående av Gustav Sjödin (bas), Simon Wilhelmsson (trummor) och Filiph Englund (gitarr). Samma basist som kompade henne när hon spelade på KoM i november 2015. De andra nya för oss.

Johan Johanssons Trio med gäster Tilde och Erik Ivarsson (Jerntorgets Brygghus)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *