Konserter i Göteborg/Kungsbacka 2-8 december 2019

Måndag 2 december

Patrick Rydman (Contrast Public House)

—————————————————————————————————————-

Tisdag 3 december

Gabriel Kelley (Pustervik Matsalen)

Onsdag 4 december

Eric Bibb & Band (Stora Teatern)

Sven-Ingvars (Lorensbergsteatern)

Pernilla Andersson (Nefertiti)

——————————————————————————————————————–

Torsdag 5 december

Die Krupps (Musikens Hus)

Arr. skriver; ”Det är med stor stolhet vi kan presentera Die Krupps på Musikens hus scen för första gången. Ett klassiskt internationellt band på en klassisk Göteborgs-scen helt enkelt, det blir inte bättre!

DIE KRUPPS (D) – på scen 21.00
Kritiker och fans över hela världen hyllar dem som pionjärer inom elektronisk musik såväl som inom industri-genre. Vid sidan av artister som Einstürzende Neubauten, Kraftwerk och Rammstein har de influerat ett brett spektrum av musiker inom många olika genrer.

Med stor experimentlusta har deras sound utvecklats från lekfull industri till synthpop, från synthpop till tung EBM och från EBM till industri. Med albumen “Volle Kraft Voraus” och “Entering the Arena” gjorde de sig ett namn, över stora delar av världen, med sin karakteristiska hårda, men samtidigt melodiösa, elektroniska musik.

Med albumet “I” från 1991 chockade de både kritiker och fans genom att lägga hårda gitarr-riff till de elektroniska melodierna och tunga basgångarna. Det var en av de tidigaste bidragen till genren Industrial Metal som Die Krupps, Nine Inch Nails och Ministry låg i framkant för.

Med framgångrika albumen “II – The Final Option”, “The Final Remixes”, “III – Odyssey of the Mind” och “Paradise Now” (som inte var numrerad men den faktiska IV) och “V – Metal Machine Music” har de fortsatt legat i framkant av genren.”

Nordman (Stora Teatern)

Arr. skriver;”Nordman firar 25 år med exklusiv konsert och ny musik.Håkan Hemlin har aldrig sjungit bättre och Mats Wester aldrig skapat bättre musik. I år firar de 25-årsjubileum med nytt album och två exklusiva konserter där Håkan och Mats berättar sin händelserika historia varvat med deras musik.

– Vi är ju mer ett liveband egentligen. Det ger oss en otrolig energi att möta publiken. En stor del av dem blev våra fans redan som barn, i dag har de med sig sina egna barn, berättar Mats.

Det hinner hända mycket på 25 år. Och kanske är det först nu som Nordman verkligen hittat hem.

– Det tog tid att göra den här skivan. Det var inte förrän vi började skriva musik ihop istället för på varsitt håll som pusselbitarna föll på plats. Vi jobbar bäst tillsammans, förklarar Mats Wester.

Och precis som så många gånger förr är det Py Bäckman som står för de personliga texterna som går rakt in i hjärtat. Första singeln ”Glöm det som var” handlar om att lämna det som varit och att lära sig ta vara på stunden och varandra.”

Mono + support: Jo Quail (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Det japanska instrumentalbandet Mono kommer i december till Sverige för två konserter. Det tjugoårsjubilerande bandet har hela sin existens utmanat de musikaliska gränserna med sin musik. Både publik och kritiker har fängslats av detta unika band. De har spelat i 57 olika länder och de är ett av Japans mest framgångsrika band internationellt sett. I januari släpptessenaste plattan Nowhere Now Here som är producerad av Steve Albini.

Som förband ser vi Jo Quail

The Rumbells (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Ikväll bjuder Göteborgs tajtaste liveband på gränslöst svängig 50-talsboogie med en nypa soul i en bunke garagerock!!

—————————————————————————————————————

Fredag 6 december

Jävlaranamma (Nefertiti) (även 7 dec)

Arr. skriver; ”Gruppen bildades från duon ”Robinsson Crouse and the Crouseberries” i mitten av 1980-talet. Till en början hette de ”Monsieur Krysell and the Very Fast Räcerbilers”. Jävlaranamma gjorde sig först och främst populära inom studentkretsar och spelade flitigt på högskolor och universitet runt om i Sverige. ”

”Stök och stoj! Vi släpper ny skiva och bjuder till med releasespelning på nefertiti Lite äldre, lite svårare, lite fullare. Vi ses!” – Jävlaranamma

Millencolin + Browsing Collection (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Millencolin är en av våra största rockexporter och kan i år triumfera med sitt nionde album. I februari släppte Örebrokvartetten albumet ”SOS”, en mognare platta med mörkare texter om den verklighet vi lever i. Under nästan tre decennier har Millencolin gett oss trallvänlig punk som fått konsertlokaler över hela världen att gunga. Den senaste albumet är ett starkt tillskott till bandets annars imponerande katalog.

Browsing Collection

Med sin svängiga och metalinfluerade punkrock bjuder de på en energisk show som inte lämnar någon utan svett, nackspärr eller söndervrålad strupe. Bandet har hunnit ta emot flera STIM-stipendium, skrivit musik till SVT och vunnit stora musiktävlingar utan även lirat på bl. a. Sweden Rock, Peace & Love, Getaway Rock, Putte i Parken, Metallsvenskan och turnerat runt om i Europa och Sydkorea.

Denna fartfyllda Skövdekvartett släppte plattan “Don’t Want To Dance” förra året som blivit hyllad världen över för sin attityd och energi, som nu följs upp av en fullängdare, svängigare och fetare än någonsin! Singlarna Oh No, Sugar Slave och Break Closed-Minded Bars är redan släppta och satt ribban högre än någonsin för Browsing Collection.”

Adolphson & Falk (Stora Teatern)

Arr. skriver; ”2018 fyllde Adolphson & Falk 50 år som duo och firades med en jubileumsturné och det nyinspelade albumet ”50”. Lovorden har haglat över turnén och fansen, som förväntade sig en nostalgitripp, möttes av duon som aldrig sjungit bättre, en scenshow med visuals som andas både nu och då, Greg FitzPatricks nya arrangemang på de största hitsen och dessutom hans syntkonst som skapat ett helt eget scenspråk.”

Amon Amarth/Arch Enemy/Hypocrisy (Partille Arena)

Arr. skriver; ”Amon Amarth har i mer än två decennier resolut marscherat från triumf till triumf. Aktuella med nya albumet ”Berserker” växlar de upp till nästa nivå och gör sin hittills största arenaturné i Sverige. I december styr deras världsturné hemåt för tre stora konserter, i Malmö, Stockholm och Göteborg.

Amon Amarth bildades i Tumba 1992 och satte omedelbart sin musikaliska kurs; att skriva och spela melodisk metal med texter inspirerade av berättelser från vikingatiden och nordisk mytologi. Med elva studioalbum och otaliga turnéer världen över i ryggen kan de numera beskrivas som en grundsten i den internationella metalscenen. Under karriären som spänner över mer än 25 år har de gått från att harva i mörka små replokalerna i Tumba till att idag stå högst upp på internationella festivalaffischer och vara ett av metal-världens mest älskade band.

När Amon Amarth går på scen garanteras en explosiv, förtrollande show med heroiska hymner och episka sagor om kamp, kärlek, död och ära. Aktuella med nya albumet ”Berserker” återvänder de nu för inte mindre än tre konserter på svensk mark. Och med sig har de inga mindre än Arch Enemy och Hypocrisy.

ARCH ENEMY:
Med sin mix av klassisk, melodisk dödsmetal och thrash har Arch Enemy krossat allt som kommit i deras väg och etablerat sig som en av Sveriges tyngsta musikexporter. På nysläppta coversamlingen ”Covered In Blood” förvandlade de bland annat Mike Oldfields ”Shadow On the Wall” till en dystopisk käftsmäll.

HYPOCRISY:
Anförda av studiogeniet Peter Tägtgren har Hypocrisy styrt från de tidiga årens lovande dödsmetal till att bli en oefterhärmlig institution inom svensk metal. Atmosfärisk perfektion inramad av kompromisslös aggressivitet.”

Black Cat Bone (S/S Marieholm)

Ikväll kvartetten Christoffer Johansson sång/ gitarr, Erik Ivarsson gitarr/ lapsteel, Linus Fredin bas, Erik Fastén trummor .

Hollow Ship (Folk, Järntorget)

Thomas E. Frank gitarr/ sång, Axel Jonsson gitarr/ sång, Lisa Kylsberg synthezisers, Johannes Cronquist bas/ sång, Mårten Magnefors trummor.

Motherless Goat (O’Learys, Järntorget) kl 21.15

De skriver; ”Motherless Goat är fyra amigos som lirar rock & blues. Vi spelar låtar av bl.a. Allman Brothers och Hendrix.” Mats Sjöstrand gitarr/ sång, Mikael Edvinsson bas/ sång, Nisse Boustedt gitarr, Thomas Ljung trummor.

Viva Sounds Live (Musikens Hus)

CAFÉ HÄNGMATTAN – Fredag:
20.30 Bowski Island
21.30 Nathan Aeli
22.30 The Bongo Club
23.30 
Baula

MUSIKENS HUS – Fredag:
21.50 KÅRP
22.50 Linn Koch-Emmery
00.00 Vånna Inget

Paul Rey/Lea Santee/Arvid Nero (Oceanen)

EarthDudes (Kom Musik och bar)

Arr. skriver; ”Tre musiker, tre leadsångare, en massiv repertoar!! Tommy Sahlin, Sebastian Sandberg och Daniel Gibson, kärnan i BigIsLess husbandet på Slussens pensionat, står på scen.”

Dopha/Sam Florian (Rest. Holy Moly)

19.00 Dopha (DK)
20.00 Sam Florian

MusicMusicMusic (Unity Jazz) även 7 dec

MusicMusicMusic

Unity skriver; ”En Svensk klassiker skulle vissa säga. Tre musketörer skulle andra påstå. Oavsett epitet är en sak säker. MMM är en orubblig kraft i Jazzens universum. Utan tillstymmelse till trötthet skapar de ny musik år efter år. I mer än ett decennium faktiskt! Otroligt säger vi! Rytmiskt-Pulserande-Medryckande härligt och självklart supermusikaliskt mys!”

Fabian Kallerdahl-Piano
Josef Kallerdahl-Bas
Michael Edlund-Trummor

——————————————————————————————————————-

Lördag 7 december

Viva Sounds 2019 – Slowgold/Fontän/Red Rum Club (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”6-7 december genomförs Viva Sounds för tredje gången och fokus är återigen att skapa en klubbfestival som bokar spännande och aktuella artister, samt en internationell konferens som tar avstamp i det som händer och är på gång inom musikvärlden.

Klubbfestivalen erbjuder 30 konserter på följande scener: Pustervik, Musikens Hus, Oceanen, Bengans Fik, Café Hängmattan, Holy Moly och The Abyss, och det är bara entré för att besöka Musikens Hus (och Café Hängmattan) fredag kväll samt Pustervik lördag kväll, alla andra scener är gratis.

VIVA SOUNDS LIVE

PUSTERVIK – lördag:
Slowgold, Fontän, Red Rum Club (UK)

CAFÉ HÄNGMATTAN – Fredag:
Nathan Aeli, Baula, Bowski Island, The Bongo Club

MUSIKENS HUS – Fredag:
Kårp, Linn Koch-Emmery, Vånna Inge

BENGANS FIK
Fredag: Frontback, Children of the Sün, TBA
Lördag: Ilusio, Paradisäppelvägen, Sticky Heat

HOLY MOLY
Fredag: Dopha (DK), Sam Florian
Lördag: Toi Let, Mimi Bay

THE ABYSS
Fredag: Electric Hydra, Parasol Caravan (AT)
Lördag: Revenge Prevails, Nekromant

London Calling 40! – Love Antell, Matilda Sjöström, Incka m.fl (Musikens Hus)


Arr. skriver; ”London London Calling fyller 40! Göteborg hyllar The Clashs ikoniska album ”LONDON CALLING”!
Konsert med låtar från skivan framförs av

LOVE ANTELL (Florence Valentin)
MATILDA SJÖSTRÖM
(Steget, Det Brinner)
INCKA (William)
KRÅNNE
CRIPPA (Troublemakers)
PER DAHLBERG (APA GBG)
LERNEBY
STEFAN NILSSON (Kush Braves, K.A.F)

Fler artister tillkommer!

Krånne har tolkat Clash-låtar de senaste decennierna och nästan alltid med samma bandkonstellation:
Sebastian Sandberg – bas, Lars Wignell & Andreas Purvén- trummor, percussion, Eric Ringström- gitarr, Lerneby – percussion, sång samt Rasmus Ohlander – keyboards.

Jakob Hellman (Konserthuset) SLUTSÅLT

Arr. skriver; ”Han kom från ingenstans och förändrade allt. Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”… och stora havet” släpptes. Låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett utryck bestående av lika delar naivitet och melankoli.

”Äntligen borta – Istället för 30 år: Alltid” är inte bara en nostalgisk presentation av det jubilerande albumet rakt upp och ned, utan också en berättelse om Jakob Hellman. Var han kom ifrån, hur han upplevde genombrottet och vad som hände sedan. En berättelse om ett liv med musiken och en kamp med kreativiteten. Om ett skapande som aldrig stannat av, även om ingen ny musik getts ut sedan 1989. Föreställningen innehåller också en rad nyskrivna låtar.”

The Harlem Spirit Of Gospel Choir (Stora Teatern)

Arr. skriver;”The Harlem Spirit of Gospel från New York sjunger in julen med julmusik och gospel. Från djupaste Harlem i New York får vi fint besök av nutidens mest välrenommerade gospelkör, 8-mannakören The Harlem Spirit of Gospel Choir.

Det är nära inpå jul och kan man tänka sig något mera välkomnande än att möta julen med en sann gospelkonsert med allt som hör till, glädje, bra musik och bra sångare – det blir bra!

De fina sångarna väljs noggrant ut av bandets ledare Anthony Morgan, och körens sångare har uppträtt med de största gospelkörerna i USA och likaså med många prominenta namn inom amerikansk musik så som Aretha Franklin, Diana Ross, Stevie Wonder, Lyle Lovett, Christina Aguilera, Gladys Night, Cindy Lauper, The Band.”

Yuri Gagarin / Lamagaia / Contaminazione (Truckstop Alaska)

Robert Lighthouse (S/S Marieholm)

Robert Lighthouse

Arr. skriver;”En bluesman och singer/songwriter, ursprungligen från Sverige men flyttade tidigt till Washington DC. Där etablerade han sig som musiker under 80-talet. Spelade på gatan utanför tunnelbanan en tid, men fick snart spelningar på klubbar och turnerade med bluesartister i östra USA och i Europa.

Robert spelade sen under eget namn både solo och med sin trio Troubleno more. När Mick Fleetwood från Fleetwood Mac hade sin klubb i Washington DC spelade dom där tillsammans vid flera tillfällen. Robert har även öppnat för artister som Taj Mahal, Johnny Winter och DavidLindley för att nämna några.”

Beches Brew + William Soovik Grand Finale (Studio HPKMS)

Arr. skriver;”Efter vårens succévända, med jazzlördagarna på HPKSM, är vi nu igång igen! Beches Brew och William Soovik Grand Finale återvänder till källaren på Studio HPKSM och rundar av året.

Beches Brew – West Coast Edition
Består av: Göran Klinghagen, Thomas Gustavsson, Bengt Berger, Thomas Jäderlund, Peter Janson. De har förgyllt lördagarna på Studio HPKSM ett bra tag nu, och stämningen är alltid på topp! Ett dunderbra sätt att spendera lördagseftermiddagen på! Sveriges Radio är på plats för att spela in konserterna så se till att låta dina jazz-vrål höras ut i etern!!

Grand Finale är den göteborgska trumslagaren William Sooviks hjärtebarn. William själv tycker att musiken låter som om Led Zeppelin skulle starta ett projekt med The Bad Plus, Frank Zappa och Nirvana för att skriva reklam-jinglar till svenska byggföretag eller ledmotiv till japanska manga-serier. Visst kan ni höra det framför er? Ny skiva kommer under våren 2020.

Signe Dahlgreen – Sax
Malin Wättring – Sax
Joel Fabiansson – Elgitarr
Donovan von Martens – Bas
William Soovik – Trumset.
Tider:
14.30 Restaurangen Öppnar
16:00 – 18:00 Beches Brew
19:00 – 21:00 William Soovik Grand Finale
21:30-01:00 DJs

Johnny Jean & The Humdingers (KoM musik och bar)

50-talsrockabilly och Hillbilly.

Dives (AT), Pom Poko (NO), Lightning Dust (CA) (Oceanen)

Årets julkonsert (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver;”En kväll där Thomas Petersson, Caroline Wennergren, Margaretha Evmark och många fler sprider julstämning tillsammans med storbandet One More Time Big Band.

På scen

One More Time Big Band, under ledning av Lars-Göran Dimle, är Kungsbackas nya storband och består huvudsakligen av yrkesverksamma musiker och musiklärare från Kungsbacka och Göteborg.

Margaretha Evmark axlar även rollen som kvällens konferencier och kommer bjuda publiken på många musikaliska överraskningar.

Caroline Wennergren är en sångerska som sjunger swingjazz.

Vokalensemblen Goda Hopp är en a capella-grupp från Varberg.

Thomas Petersson är av landets populäraste och mest bokade komiker.

BluesNow och kapellmästaren Pelle Andersson kommer ta med publiken på en resa in i soulens vidunderliga värld.

——————————————————————————————————————-

Söndag 8 december

Atomic Swing (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver:”När Atomic Swing startade i början av 90-talet var det ingen som kunde ana vilket musikaliskt kraftpaket som skapats. Bandet skulle nämligen komma att bli något mycket större än bara ett svensk rockband. Atomic Swing bidrog till att rita om den svenska musikkartan och sudda ut gränserna mellan alternativ rock och mainstream.

Under 2019 har Atomic Swing turnerat flitigt runt om i Sverige och avslutade sommaren med en utsåld spelning på Mosebacketerassen i Stockholm. Det avslutande giget gav bandet en kick av sällan skådat slag och att gå in i vinterdvala var det inte tal om. Idén om att addera två datum föddes, vilket nu realiseras genom två exklusiva gig. Ett på Pustervik i Göteborg och ett på Tavastia i Helsingfors.

Niclas Frisk, Michael Lohse, Henrik Berglund, Helen Prim,
Daniel Bengtson På scen kl. 20.00.

Från Gershwin till Barber (Stenhammarsalen) kl 18

Arr. skriver; ” Barndomsvännerna Lina Nyberg och Katija Dragojevic tar oss med på en musikalisk resa från barndom till nutid, från Gershwin till Barber. Med Uppsala Kammarsolister, Johan Graden pianoVärldsartisterna och

Operasångerskan Katija Dragojevic och jazzsångerskan/komponisten Lina Nyberg är sedan många år väletablerade och hyllade både i Sverige och internationellt. Inte många vet att de känner varandra sedan förskoleåren. Här har de två barndomsvännerna för första gången satt ihop ett laddat program med fokus på amerikanska och brittiska tonsättare. I resan mellan olika musikaliska världar får vi också ta del av deras egen personliga resa från barndom till nutid genom livets krumsprång.

Lina Nybergs nyskrivna arrangemang ger musiken i denna förställning lyster och nya dimensioner. I programmet får vi bland annat lyssna till musik av Samuel Barber, Leonard Bernstein, Kurt Weill, Charles Ives, Erich Wolfgang Korngold och sånger från Lina Nybergs hyllade sångcykel Aerials.

Nya friska Tage – Kalle Lind & Mimi Terris (Nefertiti)

Nef. skriver; ”2019 skulle Tage Danielsson ha fyllt 91 och det är med andra ord hög tid att uppmärksamma hans nittioårsdag!

Nöjeshistoriebarfotaforskaren Kalle Lind och guldstrupen Mimi Terris kopplar ett grepp om Tage Danielssons texter för revy och film och böcker och teve och radio, placerar in dem i ett historiskt sammanhang, belyser ämnet från oväntade vinklar.

Av respekt för upphovsmannen och publiken är det Mimi och inte Kalle som sjunger. Det gör hon, kompad av ett skönsjungande band.

Kalle Lind – prat, Mimi Terris – s., Olof Löfgren – p., Mats Ingvarsson – b. och Måns Wikenmo – tr..

Hellmans Drengar (Lorensbergsteatern) kl 15 och 19 (även nästa vecka)

Hellmans Drengar firar 25 år och bjuder in publiken till ett glittrande jubileum på Lorensbergsteatern. 25 år och 25 delfinaler har tagit oss fram till den stora Melojulfestivalen där vi kommer att bjuda på guldkorn från de gångna åren. Till hjälp har vi ett kärt återseende när Sara Korsgren Norrby är tillbaka som gästsolist. Våra programledare kommer att leda oss genom föreställningen och med hjälp av publiken kan vi förhoppningsvis kora en vinnare. Men kommer drengarna att hålla sig till tävlingsreglerna? Hur långt får ett bidrag egentligen vara och är det tillåtet att tävla med ett medley? Välkommen in i TV-studion och se hur det här slutar. Hellmans Drengar leds av körens grundare och musikaliska ledare Claes Nyström och ackompanjeras av husbandet Hellmans Strengar.

Johan Johanssons Trio + gäster (Jerntorgets Brygghus, Järntorget 4)

kl. 19,30-22


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *