Konserter i Göteborg 16-31 december 2019

Måndag 16 december

Nils Landgren Funk Unit (Nefertiti) även 17 dec. UTSÅLDA

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är NilsLandgren-kopia-900x600.png

Nef. skriver; ”Nils Landgren Funk Units motto (lånat av George Clinton) lyder: ”We promise to do the Funk, the whole Funk and nothing but the Funk”. När de nu landar på Nefertiti kan vi se fram emot en galen och storartad funkfest! 

Den mångsidige och fantastiske Nils Landgren behöver knappast någon vidare presentation. Funk Unit är en levande och pulserande organism, har firat sitt 20-årsjubileum och hela tiden slipat och utvecklat sitt unika och oemotståndliga sound. De har spelat över hela världen på sina turnéer till USA, Kina, Japan, Kenya, Sydafrika samt över hela Europa. Nu är gruppen albumaktuella med kritikerhyllade skivan Unbreakable (ACT/Naxos)!

Nils Landgren – trb. & s., Jonas Wall – sx. & s., Andy Pfeiler – g. & s., Petter Bergander – org, klav. & s., Magnum Coltrane Price – b. & s. och Robert Ikiz – tr. & s.

——————————————————————————————————————–

Tisdag 17 december

Sarah Dawn Finer – Winter Songs (Rondo) även 18 dec

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är ladda-ned-6.jpg

Arr. skriver; ”Efter förra årets slutsålda succé, som enbart landade i tre städer, besöker i år  ”Winter Songs” tolv städer och det blir sista gången hon framför sin vinterkonsert i det här formatet. Med sig har hon ett femmannaband bestående av Sveriges främsta musiker

Sarah Dawn Finers vinterkonserter har i flera år varit stora publik- och kritikerfavoriter. I fjol gjordes enbart fem exklusiva spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö, som alla var utsålda. I år åker Sarah ut på vägarna igen, och den här gången till 12 olika städer runt om i Sverige – och den här gången är det sista chansen för just det här konceptet.

Kvällen är fylld av originalmusik men även tolkningar varvat med berättelser från Sarahs egna, personliga upplevelser genom åren. De flesta låtar som framförs är hämtade från hennes två klassiska vinterskivor “Vinterland” och “Winterland”. Med sig har hon Sveriges mest meriterade musiker; Jesper Nordenström (keyboard), Per Lindvall (trummor), Lovisa Samuelsson (keys, sång), Ola Gustafsson (gitarr) och Fredrik Jonsson (bas)

Sofia Karlsson & Martin Hederos – Stjärnenätter – sånger om julen (Stora Teatern)

Storan skriver; ”Glitter, glöd, frost och värme! Sofia Karlsson och Martin Hederos ger sig återigen ut på vägarna med en stor julturné med Stjärnenätter – sånger om julen.

Julen 2015 släppte Sofia Karlsson och Martin Hederos albumet ”Stjärnenätter (Sånger om julen)” och åkte på julturné tillsammans. 2016 följde de upp med singeln ”Vinterlång” och en ny omfattande turné. Både albumet, singeln och de två turnéerna har mötts av en strid ström av erkännanden från både publik och kritiker.

Sofia Karlsson har med sin unika röst och egensinniga musik turnerat Sverige runt sedan 2005, då hon fick sitt genombrott med albumet ”Svarta Ballader”. Albumet sålde 100 000 exemplar. Sofia Karlsson har sedan dess mottagit fyra Grammis, ett flertal andra priser och genomfört otaliga hyllade liveframträdanden.

Martin Hederos är en av Sveriges mest erkända låtskrivare och musiker och var bland annat med och grundade The Soundtrack of Our Lives. Han har samarbetat och gjort musik med ett flertal svenska musiker och turnerat även med Weeping Willows, Johnossi och Ane Brun. Just nu spelar Martin Hederos i bandet Tonbruket.”

———————————————————————————————————-

Onsdag 18 december

Gaffa releasefest – Alice Boman (live) (Pustervik Matsalen)

Arr.skriver; ”Gaffa släpper nytt nummer + bilaga om svensk livemusik!
Det här firar vi på Pustervik i Göteborg, kvällen till ära bjuds det på livemusik av fantastiska Alice Boman!!

Det nya numret bjuder på en omslagsintervju med Alice Boman. Vi har även pratat med Ulver, Algiers, Good Harvest, Bombus, Esther och Hällas.

Dessutom bjuder vi på en nybörjarguide om death metal, ett gäng skiv- och liverecensioner, liverekommendationer, krönikor och annat smått och gott!

Fri entré!

Anders Ekborg – En stilla jul (Stora Teatern) SLUTSÅLT

Arr. skriver; ”En stilla Jul är en konserttradition sedan 2010 av och med Anders Ekborg, en av Sveriges mest framstående sångare. I år har Anders Ekborg valt att exklusivt besöka Stockholm, Göteborg och Jönköping med föreställningen.

Tillsammans med musikerna Bengt Magnusson på gitarr, Stefan Nilsson på piano, Thomas Bergqvist på klaviatur, Elias Gammelgård på fiol och Atida Stahlhammer på cello, tar Anders Ekborg med oss in i en stämningsfull julkonsert med klassiska julsånger och delar av Anders rika repertoar, sammanvävt med personliga och aktuella mellansnack.

Anders har dessutom i år bjudit in en gästartist till respektive stad. I Göteborg gästar sångerskan Emmi Christensson som bl.a. har spelat huvudrollen som Christine i Phantom of the Opera både i Stockholm och West End.

Anders Ekborg är just nu aktuell i en av huvudrollerna i succémusikalen ”Så Som i Himmelen” som fortsätter hela hösten på Oscarsteatern i Stockholm.

Eldstorm (KoM musik&bar, Karl Johansg. 152

Arr. skriver; Hannah Shermis sång, gitarr, dulcimer, banjo. Elin Engberg sång, dulcimer, autoharpa. ”Med nerv och tyngd levererar Eldstorm vackra bergsballader om sorg och svärta, feministiska kampsånger och ett och annat poetiskt alster om vår politiska samtid.”

—————————————————————————————————————-

Torsdag 19 december

Avantgardet (Pustervik Stora Klubben)

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är avantie-header-1-vinter-2019-1800x942-1024x536.jpg

Arr. skriver; Den 1 november släpps Avantgardets efterlängtade fjärde skiva ”Mellan miljonprogram och Thailand”. Releasen följs direkt upp av en turné i december där det hyllade livebandet spelar i Stockholm, Göteborg, Linköping och Kalmar. Biljetterna är släppta!

Det flerfaldigt Grammisnominerade indiebandet har under sommaren spelat in en ny fullängdare med ambitionen att för första gången försöka fånga den energi som de blivit kända för att bjuda sin publik på live. Skivan blir bandets fjärde på lika många år och redan nu meddelar bandet att de ger sig ut på turné innan året är slut.

Avantgardets senaste album ”Alla känner apan” blev utsedd till 2018 års bästa skiva av Sonic Magazine och blev dubbelt Grammisnominerad, vilket gör ”Mellan Miljonprogram och Thailand” till en av de mest efterlängtade svenska releaserna i år.”

Lasse Stefanz (Kajskul 8) även 19 dec

Arr. skriver;”Efter att ha spelat i över femtio år på svenska dansbanor och under 2018 sålt ut landets alla konserthus är det äntligen premiär för en unik krogshow med Lasse Stefanz i Göteborg. Efter 76 varv runt jorden i sin turnébuss är de äntligen framme. På Kajskjul 8.

Nu har bandet tagit sin hyllade konserthusföreställning till krogscenen. Med showen bjuder de på en lång rad av sina mest älskade låtar tillsammans med nostalgiska filmklipp och en odyssé över bandets skiftande klädstil. Har man spelat in 56 originalalbum, belönats med grammisar och många andra utmärkelser så finns det en hel del att berätta. Det blir en fint komponerad kväll med klassiker och en del oväntade musikval ur en katalog som omfattar närmare 700 låtar inspirerade av country, blues, visor och rimmen i gamla skillingtryck.

Mellan låtarna blir det intima samtal tillsammans med radio- och tv-profilen Thomas Deutgen som har gjort både böcker och tv-program med bandet. Samspelet kryddas med kärlek till publiken och ett sväng som känns i hjärtat. Boka en exklusiv helkväll som saknar motstycke i svensk dansbandshistoria. Efter showen drar efterfesten igång med Lasse Stefanz egen karaoke. Stanna kvar och sjung någon av dina favoriter.”

Eluveitie/Lacuna Coil (Trädgårn)

Arr. skriver; ”I december gör schweiziska Eluveitie och italienska Lacuna Coil en europaturné som gör två stopp i Sverige.

Med instrument som vevlira, flöjt och säckpipa skiljer sig Eluveitie från de flesta andra metalband. Sedan debuten 2006 har de blivit ett av de mest framgångsrika banden inom folk metal men deras musik bygger också på melodisk death metal och deras influenser från The Gothenburg Sound kan höras tydligt. Eluveitie släpper sitt åttonde studioalbum under 2019.

Lacuna Coil från Milano har hållt på i över 20 år. Med Cristina Scabbia och Andrea Ferro i spetsen var de bland de första banden som fick stor framgång med att ha både en manlig och en kvinnlig sångare. Även Lacuna Coil släpper nytt album under 2019, i deras fall är det den nionde i ordningen.

Öppningsband blir Infected Rain från Moldavien

Majornas 3dje Rote- En doft av grön jul (Stora Teatern)

Arr. skriver; ”Alla vet, det är bara att konstatera, julen i Göteborg är sällan vit. Som en konsekvens av det gör Majornas 3dje Rote sin julkonsert Grön. Grön som gräset mellan spårvagnsspåren och Grön som ett hälsosamt julbordsalternativ. Grön som längtan till en något krackelerad bild av Gröna Vågen och Grön som i återanvändande av saker som kanske annars enbart skulle bli en del av överkonsumtionssamhällets sopberg.

Majornas 3dje Rote har just firat sitt ca. 25-årsjubileum och man har, tillsammans med gäster, bjudit sin trogna publik på många oförglömliga ögonblick. Bandet har under åren byggt upp en mycket personlig stil av musik med de mest hissnande hopp inom svensk folkmusik och Americana. Lika hissnande är skiftningarna i humor och humör av beskrivningar om livet i Majorna och världen. Ni får nu chansen att höra både ”Rotens” Gröna jul-låtar och låtar från den vanliga repertoaren.

Gästartist är Matilda Sjöström (Det Brinner, Steget). En fantastisk person och sångerska och det blir ett spännande musikaliskt möte som vi verkligen ser fram emot! Med på scen kommer också Jörgen Berg på Lap Steel och banjo att finnas, en duktig musiker som gästat bandet flera gånger.”

Dom Stenade Rullarna (KoM musik&bar) även 20 och 21 dec

Rullarna bör vara: Kent Börjesson sång/ gitarr, Magnus Hartelius gitarr, Johan Johansson klaviatur, Stefan Bellnäs bas, Dan Johansson trummor.

Amandas nya vinterkonsert (Annedalskyrkan) även 20 dec

Arr. skriver; ”Sångensemblen Amanda vill med sin vinterkonsert få publiken att känna kylan och mörkret men också få syn på det som gör oss till varandras värmande gemenskap. Vad är det? En jacka som hängs på en huttrande främlings axlar? Att gå tillsammans in i något okänt? En klang av röster som får solen att gå upp igen?

——————————————————————————————————————

Fredag 20 december

Ten Years After (Trädgårn) kl 22

Arr. skriver;”Brittiska bluesrockbandet Ten Years After kommer till Sverige med en hyllningskonsert till Woodstockfestivalen, 1969. Det är nämligen 50 år sedan de uppträdde på festivalen och uppnådde stjärnstatus.
Bandet leverera
r fortfarande med full kraft och kommer att framföra alla deras klassiker blandat med nya låtar från den senaste skivan. De två grundmedlemmarna Ric Lee och Chick Churchill vill hålla bandet vid liv och hylla musiken som de gjorde tillsammans med Alvin Lee. De har förstärkt med nya medlemmar, sångaren Marcus Bonfanti och Colin Hodgkinson, en brittisk ikon, finns med på bas. De kommer att göra turnéstopp i Stockholm, Göteborg och Malmö.”

Clas Yngströms Blue Devils (Nefertiti)

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Claes-Blue-Devils-900x600.jpg

Nef. skriver; ”Blue Devils är Clas Yngströms nya bluesband – det är gammelblues på eget sätt, med gamla feta gitarrer, munspel, kontrabas, vispar och stadig sång. Repertoaren består av klassiker av bl.a. Muddy Waters, Howlin Wolf, Jimmy Reed, Sonny Boy, Bo Diddley, Albert, BB, Earl och Freddy King, samt en del egna kompositioner med samma stuk.

Clas Yngström och batteristen Uffe Åhman startade bluesrockbandet Sky High i Göteborg hösten -78 och firar 50 år som musik-kompisar nu i vår! De båda är invalda i amerikanska Blues Hall Of Fame, som ”Great blues artist” respektive ”Legendary blues artist”. Ni får själva gissa vem som tillhör vilken kategori! Hösten 2018 släppte gruppen en digital EP, ”Himlen Gråter”

Clas Yngström – g. & s.Patrik Steen – slidegitarr & s., , Robert Ivansson – b., Christer Ring – munspel. och Uffe Åhman – tr

Vanessa Liftig Christmas Swing (Unity Jazz) kl 21 även 21 dec

Vanessa Liftig Christmas swing

Unity skriver; ”True story- När Vanessa Liftig var liten satte hon i system att sova på golvet vid dörrtröskeln i hennes rum natten före julafton. Hon låg och spejade på mamma och pappa som förberedde inför stundande högtidsdag. Detta sträckte sig upp i åldern obehagligt länge tycker vissa, men tradition är tradition. Hon älskar jul. Den obligatoriska musikaliska kulissen är djupt etablerad. Sentimentalitet, romantik, humor, en hälsosam dos cynism och vardagsrealism utlovas under två varma kvällar i skenet av levande ljus.

20 och 21e december kan ni få höra Vanessa Liftig framföra klassiska och mindre vanliga julstandards arrangerade av henne själv. Harmonisk spänning, storytelling, groove och Vanessas nyanserade sång bidrar till att musikupplevelsen får en alldeles egen prägel.

Bandet består av
Vanessa Liftig- sång
Eric Liftig- tenorsaxofon
Patrik Putte Janson- trumpet
Simon Westman- piano
Olli Rantalla- bas
Fredrik Hamrå- trummor

Royal Republic (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”I våras släppte rockfavoriterna Royal Republic sitt fjärde album – ”Club Majesty” – och nu i sommar fick vi se musikvideon till singeln ”Like a Lover”. Efter en intensiv sommarturné i Europa är det åter igen dags att spela på hemmaplan – tre gånger om. I december vi Royal Republic tillsammans med Blackout Problems som support i Malmö, Göteborg och Stockholm!

Sedan starten 2007 har Royal Republic växt sig till ett av Sveriges främsta rockband och musikexporter. Efter deras första gig tillsammans visste de att det här var början på något stort. Magin var oundviklig. Med energiska låtar, vassa kostymer och starka personligheter är det inte konstigt att de fått ett så starkt fäste på den svenska musikscenen.

Hur man ska definiera deras musik går inte. Garagerock, poprock, och nu även discorock med släppet av nya albumet ”Club Majesty”. Sångaren Adam Grahn beskriver bandet och deras musik:
”We’re, like, nerds. And we always tried to hide it a little bit. It was always a case of ‘this isn’t rock and roll’, and we were like ‘yeah, but we can sing four-part harmonies, and we can do all these things that your average guitar rock band may not be able to pull off. So what are we so afraid of? Let’s buy those fucking golden sequin jackets and get bouncy!

Eva & The Blue Boys (S/S Marieholm)

Eva Karlefjärd sång, Lars-Olof ’Lollo’ Johansson gitarr, Bo Hansson Hammond, Conny Sävmo bas, Kent Helgesen trummor. Gäst: Mr Bo.

Valkyrja, Sargeist, Mortuus (Musikens Hus)

Arr. skriver; ”Mycket har hänt sedan Valkyrja senast besökte nordens klubbscener – nytt album och ny sättning. Sist Stockholmskvartetten beträdde en svensk scen var på Gefle Metal, en spelning som resolut bekräftade att bandet nu återvänder med full kraft. Året avslutas med en Skandinavienturné som fokuserar på fjolårets skiva, Throne Ablaze. Till råga på allt firar bandet 15 år!

Sargeist har nu levererat förstklassig och hänsynslös black metal i två decennier. Ett välrenommerat namn från den finska extremmetalscenen som äntligen korsar Östersjön för att sprida sin senaste förbannelse, 2018 års Unbound.

Som öppningsakt ser vi norrländska Mortuus, ett band som spelat black metal i den satanisk-kliffotiska traditionen sedan 2003.”

Elvis Christmas (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver; ”Henrik Åberg – mannen med den stora rösten och tillika Sveriges i särklass bästa Elvistolkare är tillbaka på Kungsbacka Teater.

Elvis Christmas är en publiksuccé och tillsammans med sina skickliga musiker och lokala körer bjuder Henrik på en gnistrande vinterkonsert fylld av klassiska låtar från Elvis julrepertoar men även från sin egna julskiva ”Mitt julalbum”.

————————————————————————————————–

Lördag 21 december

Jul med Franska Trion (Pustervik Stora Klubben

Arr. skriver; ”Julen är ingen jul utan Franska Trion! Som traditionen bjuder ställer Franska Trion åter till med kalas när det lackar mot jul. Denna göteborgska jazz-rock-någonting konstellation har gått från klarhet till klarhet liksom från en lokal angelägenhet till en nationell sådan. Bandet spelar numer för fullsatta hus runt om i vårt avlånga land och har sedan starten hyllats stort för sina egensinniga låtar och explosiva liveframträdanden.

I somras släpptes tionde plattan ”Dom ensammas planet”, en skiva vilken befäster en stadig musikalisk utveckling för gruppen som fortsätter att växa med varje platta. Franska Trions personliga prägel lyfter fram något alldeles allmängiltigt och blir därför också väldigt drabbande.

Den årliga julkonserten med bandet har blivit mer regel än undantag och vilken tur vi har att ännu en gång få ta del av den rödsvarta julkänsla som bara de kan uppbåda. Bandet utlovar låtar från hela sin karriär, inramat av några väl valda julsånger, hämtade från 2011 års magiska julplatta ”Våra mest älskade julsånger”.

Eclipse/Junkyard Drive (Trädgårn)

Arr. skriver; Med över 100 000 sålda skivor, runt 30 miljoner streams och hundratals spelningar på fyra kontinenter är Eclipse ett av de mest framgångsrika svenska banden. De har överträffat sig själva för varje platta och i höst är det dags för deras sjunde album. Efter framträdanden på alla de stora festivalerna samt spelningar med band som Aerosmith och Scorpions är det nu dags för en egen stor europaturné. Sångaren och frontman är Erik Mårtensson.”

Räfvens Julfest (Musikens Hus) kl 17 och kl 21

Arr. skriver; ”Räfven bjuder traditionsenligt in till alternativt julfirande i kärlekens och mångfaldens tecken! Vi samlas på Musikens Hus kring julens budskap om öppenhet, kärlek och gemenskap, med dans, svett och glögg.

Vi bjuder till två separata föreställningar och på kvällen har vi dessutom med oss våra fina vänner i Kaja!

MATINÉ Dörrar: 16:00 Live: 17:00
KVÄLL Dörrar: 20:00 Live: 21:00

Musikerkollektivet Räfven bildades i Göteborg 2003. De har under sina sexton år tillsammans och genom hundratals vilda konserter gjort sig kända som ett oemotståndligt liveband och deras hämningslösa folkpunk har även vunnit stor publik internationellt. Räfven är gränslösa, precis som världen borde vara. Deras musik och uttryck lånar och reser fritt mellan tider, kulturer, traditioner och kontinenter.”

West Of Eden – Celtic Christmas (Masthuggskyrkan) kl 16 och kl 19

West of Eden med Gerry O’Connor, Haga Motetkör & The Celtic Brass Quartet.

Elvis Christmas (Annedalskyrkan) kl 19.30

Arr. skriver; ”Henrik Åberg – mannen med den stora rösten och tillika Sveriges i särklass bästa Elvistolkare. Elvis Christmas är en publiksuccé och tillsammans med sina skickliga musiker och lokala körer bjuder Henrik på en gnistrande vinterkonsert fylld av klassiska låtar från Elvis julrepertoar men även från sin egna julskiva ”Mitt julalbum”.
Till årets turné samlar Henrik Åberg sina absoluta favorit musiker tillsammans med lokala gospelkörer. PJ Altin (Piano) och Mikael Westman (Gitarr) båda hemmahörande i de hyllade banden ”Gumbo” och ”Uncle Jam” och Anders Sjölin.

————————————————————————————————————-

Söndag 22 december 

Christmas Night 2019 (Konserthuset) kl 14 och kl 18

Arr. skriver; ”Tommy Nilsson och Elisa Lindström fortsätter förra årets succé och tar den här gången med sig årets Melodifestivalvinnare John Lundvik och stjärnskottet Wiktoria ut i Vintersverige för att sprida julstämning.

Tillsammans med en stor ensemble kommer årets Christmas Night-artister ge dig allt du önskar, precis som vanligt. Vacker sång och roliga anekdoter blandat med värme, kärlek och skratt – det blir den perfekta uppladdningen för jul helt enkelt.”

Cajsastina Åkerström – En jul i gemenskap (Masthuggskyrkan ) Kl 16

Med Legatokören. Dirigent Matilda Skön

——————————————————————————————————————–

Måndag 23 december

A Jazzy Christmas – Caecilie Norby, Ulf Wakenius, Lars Danielsson & Snorre Kirk (Stora Teatern)

Caecilie Norby

Storan skriver; ”Cæcilie Norby är en av de starkast lysande stjärnorna på den europeiska jazzhimlen. I denna unika jul-jazzkonsert bjuds publiken på ett fantastiskt samspel och improvisation i världsklass, baserat på Norbys egna julfavoriter.

Med sig har hon en all-star trio deluxe: Ulf Wakenius är en välkänd jazzgitarrist som länge spelade med Oscar Petersons kvartett. Lars Danielsson har tilldelats den tyska motsvarigheten till grammy Echo Awards för bästa internationella bas-spelare. Trumslagaren Snorre Kirk har under de senaste åren varit en återkommande gäst på internationella jazzklubbar och turnerar dessutom med sin egna kvintett.”

——————————————————————————————————————-

Torsdag 26 december

Bröderna Brothers – I lögn och ro (2Lång) körs fram till 4 jan

Arr. skriver; ”Bröderna Alf, Ralf, Rolf, kusin Douglas och morbror Glenn lutar sig tillbaka och reflekterar över vardagslivet. Nya låtar, sketcher och danssteg. Lögnen före stormen är till exempel en futuristisk dystopisk poperett. I trettiotre år har de showat. Bröderna Brothers tänker inte sluta på toppen.
– Vi är inte där än, var är den? meddelar de.

Göteborgsbandet Bröderna Brothers bildades 1986 och blev kult med låtar som Torsten, Rumphugget och Kärlek i rymden. Deras mellandagsshower på restaurang Gillestugan var länge en tradition med vardagsakrobatik, rockoperor, kupletter och miniskid-stepp. De har också satt upp shower på Stadsteatern, Folkteatern, Nefertiti och filmades live på Musikens Hus inför 20-årsjubiléet. Bandet 30-årsjubilerade på Lorensbergsteatern 2016. Dessutom sverigeturnéer, radioteater och tv-framträdanden.

Nu är det dags igen för show på 2Lång – detta är femte året i rad. Bröderna Brothers är: Robert W Ljung, Per Umaerus, Sverker Stenbäcken, Stefan Sandberg och Michael Krönlein. Välkomna ner i gillestugan hos Alf, Ralf. Rolf, kusin Douglas och morbror Glenn. Kom som du är eller som du var på 70-talet. Häng med på en vardaglig tidsresa med både aha-upplevelser och nähä-upplevelser.

Kvartersscenen 2Lång Andra Långgatan 30. Premiär 26 december 2019 klockan 20.
Spelas även 27, 28, 29 och 30 december klockan 20 samt 2, 3 och 4 januari 2020 klockan 20.

Elvis Christmas (Hagakyrkan)

En musikgudstjänst med Elvis bästa jul- och gospellåtar.

Medverkande:
Timo Nieminen, sång

Orkestern:
Bengan Blomgren, gitarr
Gunnar Frick, klaviatur
Stefan Bellnäs, bas
Johan Håkansson, trummor

Katarzyna Warawko, präst

———————————————————————————————————–

Fredag 27 december

Daniel Lemma (Stora Teatern) även 28 dec

Arr. skriver; ”Med bara några dagar kvar på året bjuder Daniel Lemma med vänner in till en intim, varm decemberkväll på Stora Teatern. En afton, ett avslut och en nystart, och den perfekta julklappen såklart.”

Dirty Deeds at Pustervik (Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Göteborgs bästa musiker tillsammans med Sveriges bästa sångerskor och sångare bjuder upp till dans. AC/DC-kväll på Pustervik, det blir inte bättre än så!”

1-2-3 Schtunk (Lorensbergsteatern) spelas 27-30 dec

Arr. skriver; ”Det bästa av och med 1 2 3 Schtunk. Under många år har publiken skrattat och gråtit åt och med 1 2 3 Schtunks oefterhärmliga teaterclowner.
Vi har sett dem vända ut och in på såväl Shakespeares och Strindbergs som Vilhelm Mobergs verk.
Klassiker som ”Romeo och Julia”, ”Hemsöborna”, ”Ett Drömspel” och ”Raskens” har fått många nya tonfall och infallsvinklar i clownernas tolkningar.

I ”Världen är en scen” har 1 2 3 Schtunk valt ut egna favoriter och satt ihop en smällkaramell av scener från klassiker, nyskrivet material och naturligtvis deras egenkomponerade musik

Medverkande: Bortas Josefine Andersson, Lasse Beischer och Dick Karlsson.

Statens Åsna (KoM musik&bar)

—————————————————————————————————————

Lördag 28 december

Maître Gims (Trädgårn)

Arr. skriver; ”Nu står det klart att den franska världsartisten och rapparen Maître Gims gör Sverigedebut i december med spelningar i både Stockholm och Göteborg. Med tidlösa hitlåtar som “J’me Tire”, “La Même” och “Loin” är Maître Gims en av Frankrikes mest erkända och respekterade hiphopartister. Mer flertalet låtar på hitlistorna känns han ofta igen från den ikoniska hiphopgruppen Sexion d’Assaut. 2013 tog solokarriären fart på riktigt när hans debutalbum Subliminal släpptes , vilket innefattar skivans hyllade stand-out track “J’me Tire”.

Efter ett antal spelningar i Europa, och väntande gig i USA, står det nu klart att Maître Gims intar ny konsertmark i Sverige i december. I samarbete med Acapella Agency och Harem Nights genomförs konserter på Trädgår’n i Göteborg och Cirkus i Stockholm. Under de två spelningarna gästas han av stora namn på den svenska R’n’B- och hiphopscenen. Med liveakter som Cherrie , Dani M och SAMI , och ett bibliotek avhitlåtar gör Maître Gims Sverigedebut. ”

Down To Earth (M/S Götapetter)

A Tribute to Ritchie Blackmore och Rainbow med Ove Johansson (git), Birger Löfman (trum), Svenne Jansson (Hammond-orgel, synth), Dennis Forsberg (bas) och nya sångaren Björn Asking.

A tribute to Lemmy (Valands festvåning

Arr. skriver; ”Den 28:e december 2015 lämnade en av rockens allra största ikoner jordelivet. Ian Lemmy Kilmister blev 70 år. Ett liv fyllt av rock n roll och dekadens som få om ens någon kommer kunna mäta sig med .

Denna kväll kommer Mikkey Dee och Magnus Ax tillsammans med några av Göteborgs mest prominenta band och artister hedra hans minne och kvällen till ära passa på att att tolka denna legendars musik.

Allt överskott från entrén går direkt till Cancerfonden.

ON STAGE bands & members from
MIKKEY DEE. CYHRA. ATTENTAT. LOK/LILLASYSTER. CANDLEMASS SCUMBAG MILLIONAIRE. CITY SAINTS. TROUBLEMAKERS. KRUX. KING DIAMOND. HARDCORE SUPERSTAR. SNOWY SHAW. OUTSHINE DJ: VIKTOR SKATT celebrates the legacy of the great LEMMY KILMISTER & THE BAND MOTÖRHEAD

Lilla Bäcken (Schnitzelplatz,Lagerhuset)

———————————————————————————————————-

Tisdag 31 december

Nyårsmatiné – Stella XL (Nefertiti) kl 14

Nef. skriver; ”En sprudlande och svängig matiné, som håller traditionen vid liv och jazzgrytan kokande med överraskande ingredienser från när och fjärran. Stella XL är värd. Tillsammans, kära publik, omfamnar vi världen och det nya året med musik, quiz, godisregn, gästartister, värme, kärlek och varandra.

Karin Klingenstierna – s.

Paula af Malmborg Ward – p. & s.

Peeter Wiik – g. & s.

NissKerstin Hallgren – b. & s.

Tomas Olsson – tr.

Elisabeth Engdahl – sx.

Mia Samuelsson – tp.

Med gäster!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *