Konserter i Göteborg 16-31 januari 2020

Torsdag 16 januari

Bryngelband – Blues from Laurel Canyon (KoM Musikochbar)

Powertrion Bryngelband spelar hela John Mayalls platta Blues from Laurel Canyon. Förband är Vintersaga om den onda Musiken samt boksläpp med samma titel.

Bohuslän Big Band + Up & Coming Jazz Talents (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Ta chansen att se morgondagens jazzstjärnor i succén Up & Coming. Utvalda unga musiker bjuds in för att spela med konserthusets egna storband Bohuslän Big Band. Tillsammans framför de låtar som de unga musikerna själva valt ut för detta projekt.

Up & Coming talents 2020: Hampus Torarp – piano, Maria Palmqvist – sång,  Henrik Büller – barytonsax, Edvin Fridolfsson – trummor,  Petter Iderström Pankinaho – trumpet och Albin Lindgård – kontrabas.

——————————————————————————————————————-

Fredag 17 januari

Stefan Andersson – Flygblad över Berlin (Kajskjul 8) Spelas till 21/3

Arr. skriver; Föreställningen ”Flygblad över Berlin” handlar om människor som följde order och de som följde sitt hjärta. Vi får stifta bekantskap med statsmän, spioner, kullagersmugglare, soldater, civila och Stefans egen morfar som flydde från Norge till Sverige.

Stefan Andersson har lagt ett pussel av minnen, intervjuer, artiklar och arkivmaterial. Detta har skapat en underhållande och emotionellt stark föreställning som berör hela vårt känsloregister. Med musik, allvar och kärleksfull humor, tar Stefan Andersson oss från Per-Albin Hanssons radiotal när kriget bröt ut till sista krigsdagen då den tyska ubåten 3503 dök upp i Göteborgs skärgård. Välkommen till en tid vi inte får glömma.

Bandmedlemmar; Stefan Andersson: sång och gitarr
Sebastian Hankers: bas och sång
Magnus ”moffa” Törnqvist: gitarr och sång
Erika Risinger: fiol och sång
Michael Edlund: trummor
Michael Ottosson: keyboard
Gunnar Pedersen: skådespelar

Geoff Tate (Valands Festvåning)

Arr. skriver; ”The Legendary Voice of Queensrÿche. Geoff Tate framför milstolpe albumen Empire och Rage For Order i deras helhet. En 30-års jubileumskväll av albumet Empire du sent kommer att glömma

Geoff and the band — currently comprised of Kieran Robertsonon guitar, Jack Ross on bass, Scott Moughton on guitar and Felix Bohnke on drums — will be performing all eleven songs from the album Empire back-to-back, in its entirety. Released in August of 1990, the album spawned six singles (”Empire,” ”Silent Lucidity,” ”Best I Can,” ”Jet City Woman,” ”Another Rainy Night (without you)” and ”Anybody Listening?”) and is Queensryche’s best-selling album to date with sales over over three million units, achieving triple-platinum status.

And to throw it completely over the top, the forthcoming shows will be kicked off by a complete performance of Queensryche’s second studio album, Rage for Order, another eleven song gem that featured the singles, ”Gonna Get Close to You,” ”The Whisper” and ”Walk in the Shadows.” Just a few years after its release in the summer of ’86, Kerrang! magazine called it one of the ”100 Greatest Heavy Metal Albums of All-Time.” That’s right, both ”Rage for Order” and ”Empire” all in one night!”

The Tarantula Waltz + Virginia & The Flood + Rico’s Pharmacy (Pustervik Stora Klubben

Arr. skriver; ”The Tarantula Waltz (TTW) ligger med nya albumet Kallocain (Razzia/Sony) bakom ett av årets mest hyllade album. Inspelat med TTW’s, sedan många år tillbaka, fasta band och precis som föregångaren producerat av Christoffer Roth.

TTW har aldrig tagit några genvägar, debuten kom 2007 och sedan många år tillbaka har hans album rosats av de amerikanska musikbloggarna och kramats hårt av de svenska recensenterna. Men det var tack vare 2017 års Blue as in Bliss som TTW vann en betydligt större publik på hemmaplan. Markus Svensson, skaparen och personen bakom artistnamnet hittade musikaliskt hem med sin alldeles egna form av hjärtat-utanför-rock där soul och heartland-inslagen sitter så rätt.

Att hans musik och excentriska livespelningar länge varit ämnade för de större scenerna vet de flesta som sett honom och hans band live. Det är ingen tillfällighet att The War on Drugs bjöd med honom att agera förband på en Europaturné och turnerandet med bästa vännen The Tallest Man on Earth har tagit honom långt utanför den svenska indiebubblan.

Virginia And The Flood exploderade ut på musikscenen 2019 med tre dunder-singlar som följdes upp med albumet “Aqua Duck Down”. I januari äntrar de Pusterviks stora scen som ett startskott för 2020. Efter en rad succéspelningar på klubbar och festivaler inklusive två fullknökade releasespelningar i Stockholm och Göteborg så sitter live-formen som en smäck!

Virginia And The Flood är Cornelia Adamssons musikunge. Ungen landar i Ghost folk/ Southern goth. Medan Cornelias röst för tankarna till både Dolly Parton och PJ Harvey så far musikinfluenserna iväg över ett ljudlandskap som drar mellan att vara stort, vackert, hårt och att göra ont. En flytt från tio Stockholmsår till Göteborg. Debutskivan Aqua Duck Down släpptes den 17e Oktober.

Rico´s Pharmacy. Normalt hittar du Fredrik Normark bakom trummorna i band som Gin Lady och Kristofer Åström, men i Rico’s Pharmacy tar Normark äntligen rodret och styr skeppet vidare mot nya marker som låtskrivare och front person.

Normarks röst andas Bob Dylans ”antisång” och låtarna är skrivna i tidig Tom Petty-anda där melodiernas enkelhet gör det lätt för åhöraren att ta till sig musiken och de tidlösa texterna tar dig med på en resa genom teman som politik, drömmar och kärlek. Debutalbumet heter ”No Prescriptions Needed”

Peter Danemo – Gläntan (Nefertiti)

Arr. skriver; ”Nyskriven musik framförd av både jazz- och klassiska musiker. Detta projekt startade med en beställning av Sveriges Radio P2, med beskrivningen musik för valfri ensemble. Trummisen och kompositören Peter Danemo har alltid tyckt om halvstora ensembler. Där finns möjligheten att få det att låta stort och fylligt utan att förlora den lilla gruppens intimitet. Det finns utrymme för subtila nyanser. Klangmöjligheterna är rika. Varje enskild musikers unika röst kan tydligt höras.

Peter valde att kalla ensemblen för Gläntan, inspirerat av en Tomas Tranströmer dikt med samma namn. Den första meningen lyder ”Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse.” En vacker bild som blivit betydelsefull. Detta är ett projekt fyllt med fantastiska musiker som alla lägger både själ och hjärta i musiken.

Peter beskriver musiken som melodisk, klangrik och rytmisk men den kan också vara kärv och sträv. Den är ljus och mörk. I en lyssnares öron kanske helt andra saker uppfattas än det som kompositören hade i åtanke. Kom till Nefertiti och bilda dig din egen uppfattning. Musik upplevs bäst live!

Kajsa Nilsson – fl.
Astrid Le Clercq – kl.
Joakim Milder – sx.
Gaianeh Pilossian – violin
Jessie Langhard – cello
Magdalena Meitzner – vibrafon
Britta Virves- p.
Christian Spering – b

Fredagsmys med Per Fritzell (Lorensbergsteatern) även 18 jan kl 15

Arr. skriver;”Efter att ha spelat Macken – TV-serien på scen 181 föreställningar på Lorensbergsteatern i Göteborg och Cirkus i Stockholm,  är det åter dags för Per Fritzell att spela sin egen  föreställning. En 2-aktare med paus. Han gjorde ett bejublat framträdande i september 2019 och nu får vi återse Fredagsmys på Lorensbergsteatern.

Per Fritzell bjuder, tillsammans med Jesper Hugossons 5 mannaband, på godbitar från förr och nu. Lite nytt och lite gammalt!
Ur repertoaren hittar vi nummer från den egna produktionen men även en del klassiker från bl.a. Macken, Stinsen Brinner och andra produktioner med Galenskaparna och After Shave.”

Anna Wennerberg Band (KoM Musik och bar)

KoM skriver; ”De bjuder på en skön, modern och välspelad blandning av americana, country, pop och rock. Allt ifrån Emmylou till Sugarland!!”

We Ghosts (Porter Pelle)

Arr. skriver; ”We Ghosts är en Eng/Sve duo som bildades i Göteborg 2003, De blandar element av pop, blues,  jazz, soul, reggae och rock på uppfriskande och originellt sätt.

Duon består av  Svenska sångerskan/låtskrivare/gitarristen,  J.J.Woodall och
Engelska sångare/låtskrivare/multiinstrumentalisten John Christopher.

De delar sin tid mellan Skandinavien, Storbritannien, Frankrike och Holland och har också spelat så långt borta som USA och Australien. Under de senaste 16 åren har We Ghosts framfört hundratals spelningar per år och gör för en fantastisk live-show som är värdig vilken scen som helst. Det har spelat in 7 studio album och deras atmosfäriska, kusliga och uppfinningsrika inspelningar har använts i film och spelas flitigt i internationella radio.”

Lexingtone Quartet (Unity Jazz)

Unity skriver; ”Med inspiration från Blue Notes musikaliska arv skapar Lexingtone en ambiance som verkar likt en tidsmaskin till en tid när vi rökte inne och drack Manhattans som folk.

Jonne Bentlöv – Trumpet
Joona Toivanen – Piano
Martin Sundström – Upright bass
Carl Ottosson – Drums

——————————————————————————————————————–

Lördag 18 januari

Tribute to Aretha Franklin Part 2 (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Aretha Franklin har inspirerat och berört miljontals människor med sin unika röst och sitt engagemang i den amerikanska medborgarrättsrörelsen. En av vår tids största röster har tystnat men legenden lever, i oförglömliga låtar som Think, Respect, Natural Woman, Chain of Fools, I Say a Little Prayer, Rock Steady och många, många fler. Tillbaka igen med en extrakonsert på Nefertiti,  A Tribute to Aretha Franklin Part 2 med nya hemliga gäster från Göteborgs musikliv.

Karin Klingenstierna – s. Markus Zovic – keyb, Peeter Wiik – g, s.,Owe Almgren- b, Vanja Holm -perc, voc.,Tomas Olsson – tr., Mia Samuelsson – tp., Elisabeth Engdahl – sx.+ Hemliga gäster!

Augustine + Mimi Bay (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Sedan debuten i februari 2019 har låtskrivaren, producenten och multiinstrumentalisten Augustine tagit indiepop-världen med storm genom sin vackra falsett, tidlösa ljudlandskap och tänkvärda texter. De första singlarna ”Luzon” och ”A Scent of Lily” gick direkt upp på Hype Machines förstaplats och bara ett par månader senare bokades Augustine till Stay Out West där han i augusti bjöd på en knökfull spelning på Oceanen. Med debut-EPn ”Wishful Thinking” blev han en av P3s mest spelade, utsågs till Framtidens Artist i augusti, hyllades av Billboard m.fl. och samlade på sig över 3 miljoner streams globalt.

Mimi Bay är en 18-årig tjej från Göteborg som skrivit låtar i sin sovrumsstudio sedan flera år tillbaka och som via Spotify och hennes populära youtube-kanal Hi I’m Mimi nått miljoner lyssnare världen över sedan sin debut med ’I Will Be Okay’ 2017.

Just nu är Mimi Bay aktuell med nya trespårs-singeln ’Daydreams’, en vinylsingel vars sånger är framröstade av hennes SoundCloud-följare som fått rösta på hennes demos via den populära streamingtjänsten.

Carl-Einar Häckner med Varietéorkestern (Stora Teatern)

Arr. skriver; ”En enmansvarieté med spretiga sånger och sanslöst trolleri. Svarta figurer med sina svartvita drömmar. Det handlar om kompisar och om uppehållstillstånd på Utverkets kontor. Om att vara vänner för livet. Vi får träffa en missanpassad gris, en sorgsen frisörska och en galt som svingar sitt svärd. I en tvåaktare ur livets varieté som slår världen med häpnad.”

”Vi ville göra något tillsammans igen. Jag och orkestern. Nu eller aldrig kändes det som. Vi vill möta varietépubliken på ett nytt sätt. Kanske göra något vi inte visste vi skulle. Så det blir det här.” – Carl-Einar Häckner

Trollkarl: Carl-Einar Häckner
Maestro: Bernt Anderson
Basfarbror: Michael Krönlein
Trumpappa: Per Melin
Blåsfarbror: Stefan Sandberg

Blue Confessions (M/S Götapetter, Gullbergs Strandgata 15)

Eva Bäckström sång, Frederic Larsson elgitarr/ sång, Johannes Larsson keyboard, Kay Lorén bas, Marie Pemer trummor. Allt från Freddie King och Beth Hart till Robben Ford och Janiva Magness. På scen ca 21.30.

Crossroad Blues (S/S Marieholm)

Arr. skriver; ”Crossroad Blues från Göteborg har spelat tillsammans sedan mitten av 1970-talet. Musiken är fortfarande den svängiga, genuina Chicago-blues, som gjorde dem till ett av Göteborgs mest anlitade bluesband. Slidegitarr och munspel ger bandet en alldeles egen och äkta prägel. En och annan ny (eller snarare nygammal) låt har smugit sig in på repertoaren genom åren. Men det är Robert Johnson, Muddy Waters, Elmore James, Jimmy Reed och Chuck Berry som dominerar sound och stämning. Perfekt för en fest eller en pub, alltså!

Crossroad Blues har även kompat några kända amerikanska bluesmän – Johnny Shines, Louisiana Red och R.L.Burnside på deras Sverigeturnéer, med utmärkta recensioner som följd. Vi hade också den stora glädjen att vara förband till Muddy Waters på hans sista besök i Sverige.

  • Carl-Johan Gadd – gitarr, slidegitarr, sång
  • Sven-Erik Norberg – gitarr, sång
  • Martin Oldsberg – munspel
  • Göran Hartman – trummor, sång
  • Per Hörberg – ba

Linkans goda miljö (Unity Jazz, Kyrkogatan)

Unity skriver; ”Legenden Gunnar Lindgren intar åter scenen på Unity för att sprida sin goda miljö, dra anekdoter och spela sax som den ikon han är.

Gunnar Lindgren-Saxofon
John Holmström-Piano
Lars Ekman-Bas
Henrik Wartel-Trummor

P3 Guld (Partille Arena)

På scen; ”Victor Leksell, Miriam Bryant, Dree Low, Einár
Ozzy feat. Timbuktu, Gammal, Molly Sandén, Refused, Snoh Aalegra och Winona Oak.

Smash Into Pieces + Dream Drop (Fängelset, Härlanda)

Arr. skriver;” Som en av Skandinaviens mest fängslande, mystiska och mest explosvia live-akter har Smash Into Pieces med sin grundare och ledare The Apocalypse Dj blivit kända för att fånga publikens uppmärksamhet såväl Live som på Socialamedier.!

Göteborgsbandet Dream Drop är gäster

Lemo Unit (Porter Pelle)

Arr. skriver; ”Detta är ett samarbete mellan Johnny Lennartsson och Anders Mossberg. Lennartsson är känd för sitt band Johnny Lennartsson Group – original blues/rock med tre album bakom sig: Han har även studerat gitarr i Los Angeles och medverkat som musiker med många artister samt i en Göteborgs-uppsättning av Pink Floyds The Wall.

Mossberg är hemvändande Göteborgs-musikant. Förutom hans del i Hårdrockgruppen Jerusalems album och turnéer har han också medverkat på över 250 album, turnerat i stora delar av världen med diverse artister, producerat och arrangerat album för ett flertal band och artister.

Lennartsson och Mossberg har under 2018 gjort ett antal olika konserter i Sverige, Storbritannien och USA med bl.a. Peter Hallström, Per Erik Hallin, Silje Torsöe (Norge) och Jenny B (USA).

På Porter Pelles medverkar också Dan Helgesen – känd Göteborgs-keyboardist och en ung lovande trummis – John Lennartsson!Repertoaren består av en del original-låtar från Johnnys album samt en mix av musik från band som November, Govt Mule, Jethro Tull och artister som Jeff Beck, Billy Cobham och Gary Moore. Några groovy Hammond-features finns också på listan när Dan är i orkestern ”

——————————————————————————————————

Söndag 19 januari

Framed (Exercishuset, Heden)

——————————————————————————————————————-

Måndag 20 januari

En kväll för Marie Fredriksson (Stora Teatern)

Storan skriver; ”Marie Fredrikssons röst och musik är en del av den svenska folksjälen. I samband med hennes bortgång gör Sveriges Television ett hyllningsprogram som både är en retrospektiv över Maries liv och karriär, och en konsert där artistvänner och musiker tolkar och framför hennes musik. Ett tillfälle att minnas Marie Fredrikssons och Roxettes musikgärning och enorma betydelse för svensk musikexport.

Per Gessle samt andra artister från Marie Fredrikssons närhet samlas på Stora Teatern för att bjuda på låtar ur hennes och Roxettes låtskatt under ledning av kapellmästare Christoffer Lundquist, mångårig musikant i kretsen av Roxette, Per Gessle och Marie Fredriksson.

Kvällen är ett samarbete mellan Stora Teatern och SVT1 som kommer att sända minneskonserten 25 januari kl 21.

The HU + support Fire From The Gods (Pustervik Stora Klubben

Arr. skriver;”Med enbart två singlar i ryggen drog The HU ut på en succékantad världsturné. Deras första Sverigespelning någonsin sålde ut långt i förväg. Nu återvänder det mongoliska rockfenomenet till Sverige. 20 januari kommer The HU till Pustervik!

The HU slog ner som en bomb 2018 och de tog snabbt över flöden runtom i världen. Genom att klä tungt malande rock i en mongolisk dräkt blev de snabbt virala favoriter – singlarna ”Wolf Totem” och ”Yuve Yuve Yu” träffade helt rätt hos de med smak för tyngre tongångar.

Bandet bildades i Mongoliets huvudstad Ulaanbaatar så sent som 2016 och deras musik bygger på traditionella instrument som Morin Khuur (tvåsträngad hästhuvudfiol), Tovshuur (mongolisk gitarr) och Tumur Khuur (mungiga). Och när de adderar strupsång samt låter dåtid möta nutid, genom att väva in influenser från västerländsk rock och metal, blir det egensinniga resultatet Hunnu Rock.”

——————————————————————————————————————-

Tisdag 21 januari

Playhouse Säsongspremiär – GGG3 (Nefertiti)

Nef. skriver; GGG3 är ett intensivprojekt där de tre musikerna Maria Dahlin, Boel Mogensen och Elza Ozolina (ES) har slagit sina olika musikaliska vägar ihop för att förenas på en gemensam bana.

Trion är som ett kraftverk. En stabil bas i botten grundad i jorden, ett rytmiskt driv framåt och ovanpå det lager på lager av toner från pianot som sedan vältrar sig genom rummet och med sådan energi att det golvar den som inte duckar i tid. Efter konserten blir det jam!

Jazz I Foajén live: Maja Kirchhoff (Oceanen)

.Arr. skriver; ”Jazzklubben har Stigbergsliden under fötterna och Oceanens tak över huvudet. Välkomna in till en otroligt vibrerande och intim klubb som huserar i Oceanens fantastiska Foajébar. Det går både att slå sig ner vid borden och låta snacksaligheten ta över men också få en närgången musikupplevelse av några av jazzsveriges bästa nya stjärnor i nya, och gamla, konstellationer.

Vokalisten och låtskrivare Maja Kirchhoff gör musik som främst är inspirerad av tidiga jazz-, pop- och soul-ikoner med improvisation som klar grundförutsättning. ​MAJA KIRCHHOFF POCKET NOISE PROJECT introducerades hösten 2019 och består av fem fantastiska improvisationsmusiker baserade i Göteborg och Stockholm. Här finns influenser från stora röster som Erykah Badu, Joni Mitchell och Nancy Wilson. Tunga beats och mjuka melodier blandas friskt och rör sig mellan nostalgi och futurism, tradition och experiment där alla känslor får ett eget rum och där lyriska texter och improvisationer framförs med både allvar och glimt i ögat. Det kan beskrivas som ett steg in i, och samtidigt ett steg ut ifrån det klassiska standardformatet i kontrasten mellan, och undersökandet av, vår tids s.k. fin- och fulkultur. I vår väntar EP-inspelning och fler konserter för gruppen men ikväll får du njuta av dem på Oceanen!”

Maja Kirchhoff – Vocal
Jonas Liljeberg – Sax
Hampus Torarp – Piano
August Eriksson – Bas
Oskar Sabler – Trummor

Onsdag 22 januari

Robert Lighthouse (Café Hängmattan)

Arr. skriver; ”Blues man singer/songwriter, Robert Lighthouse är ursprungligen från Sverige men flyttade under 80-talet till Washington DC, där han snabbt etablerade sig som musiker. Robert spelade på gatan utanför tunnelbanestationer en tid, men kom väldigt snart att få erbjudanden att spela på klubbar och turnera med diverse bluesartister på östkusten och runt om i Europa.

Efter en tids etablering i USA började Robert spela under egen regi som solo-artist men också som trio ”Trouble no more”. Sedan dess har han fortsatt att hålla deltabluesen vid liv runt i Europa med sitt grooviga gitarrspel och sin innerliga känsla för munspel.
Robert har även ”öppnat” för artister som Robert Cray, Taj Mahal och Johnny Winter för att nämna några. Idag turnerar Robert i Europa, Ryssland och USA.

Boson/Jardemark/Bergström (BarSolo)

Arr. skriver;” Boson/Jardemark/Bergström är en nystartad trio som spelar lyrisk jazzmusik sprungen ur ”The Great American Songbook”. Svängigt, intimt och innerligt – alltihop på en och samma gång!”

Anders Boson – Sång och trumpet
Rolf Jardemark – Gitarr
Magnus Bergström – Kontrabas

Baby Kreuzberg/Tvättdag/ Jonas Selander (Barley´s Food Factory, Kvilletorget 20)

Arr. skriver; ”BABY KREUZBERG (Berlin)
Americana-Folk-Rock-Roots-Singer/Songwriter-Blues-Whatever…
http://www.babykreuzberg.de

With his unique lo-fi-sound somewhere between americana, folk and rock, berlin songwriter Baby Kreuzberg strolls through countless releases and projects. On a good day, he might play a love song from his only german album „Strassen Richtung Süden“, only to immediately sink into psychedelia and delay-sounds. Baby Kreuzberg still has a score to settle with. He’s playing trashy country, bluesy folk, and turns completely to weirdness when he’s with his semi-acoustic guitar tormenting the twang out of the vox amp or being in trance on the 10-minute acoustic instrumental ”Eclipse” for the best.

More or less constantly on a solo tour, the ”handsome fellow” is now dragging his guitar across the country under the name of Baby Kreuzberg to tell his experiences. In innumerable shows he played e.g. Supportslots for Grammy Award Winner Fantastic Negrito (us), Luke Combs (us), Chadwick Stokes (us), Gaz Coombes (uk), The Handsome Family (us) and the Pure & Crafted Festival Berlin. He has been playing live for over 25 years now, without a doubt.

TVÄTTDAG
”Vi gör FOLKPUNK, asså akustisk punk. du kanske skulle gilla den, du borde lyssna. Vi har gitarrer, bas och tvättbräda och är typ arga.”

JONAS SELANDER
”Jonas Selander comes from Sweden strumming a punk sounding acoustic guitar. In his songs you can find lyrical content that seems to be taken from a diary, telling stories about love, missing friends, camping trips, raving in a forest, historical postcards, never meeting Jesus and badgers ruling the streets at night.”

BrÖtz no.792 Augustsson Westlin Egberth + Johan Lindvall Trio (Konstepidemin)

Emma Augustsson – cello
Pelle Westlin – sax
Dennis Egberth – trummor

Johan Lindvall trio

Johan Lindvall – piano / kompositioner
Adrian Myhr – bas
Andreas Winter – trummor

Bitar av Owe: (Kustens Hus)

Arr. skriver: ”Owe Thörnquist: ordtrollaren, svängmästaren, musikern, kompositören och estradören tolkas här utav några kända ansikten för Kustens Husbesökarna. Med ett härligt sväng, halsbrytande texter och jazzig musikalitet tar Keith Deling, Anders Norberg och Christer Ågren med oss på en resa i Thörnquist landskap.

—————————————————————————————————————-

Torsdag 23 januari

Avishai Cohen Trio med Göteborgs Symfoniker (Konserthuset)

Arr. skriver ”Jazzbasisten möter Symfonikerna på sin världsturné med målet att förena människor – det enda turnéstoppet i Sverige. Inför 50-årsdagen 2020 ger sig jazzbasisten Avishai Cohen ut på en aldrig tidigare skådad världsturné, 50 konserter i 50 olika länder, där målet är att med musiken förena människor och skilda kulturer.

Avishai Cohen är jazzbasisten som spelat med Chick Corea och sedan skapat sin egen gränslösa musik där han varsamt lägger sin hand över klassiska klanger, improvisation, sväng och suggestiva stämningslägen. Han omfamnar en livskraftig blandning av skilda traditioner, från hebreiska och spanskjudiska folksånger och standards till pulserande samtida jazz.

Avishai Cohen och trumslagaren Mark Guillana

I dag är Avishai Cohen lika mycket basist som sångare, tonsättare och nydanare. Hans mångsidighet reflekteras i album som From Darkness (RazDaz Recordz), Aurora och Seven Seas (Blue Note) samt 1970 (Sony Masterworks). Flera av hans skivor har för övrigt spelats in av Lasse Nilsson på Nilento Studio i Kållered.

Jeppe Zeeberg & The Absolute Pinnacle Of Human Achievment (Nefertiti)

Arr. skriver; ”Jeppe Zeebergs musik kan beskrivas som ett vackert och övertygande förslag på hur modern jazz/nutida musik kan låta. Den prisbelönte unga pianisten och kompositören har tagit den danska experimentalscenen med storm med sin unika blanding av motsatta uttryk. Oldschool rock’n’roll möter traditionell jazz och modern kompositionsmusik i en punkig, kompromislös mix – alltihop med glimten i ögat.

2019 släppte Zeeberg sitt femte album, Universal Disappointment, detta var den förste skivan med nya gruppen ”The Absolute Pinnacle of Human Achievement”. Albummet blev positivt mottaget i både Skandinavien och resten av världen, Jazz Special skrev såhär; ”Inte all musik är lika tillgänglig. Men det spelar ingenroll. All musik på detta underbara album har sin egen själ, sitt eget uttryck och kan inte jämföras med någonting.”

Jeppe Zeeberg (DK) – keys.,Henrik Olsson (SE) – g. ,Casper Nyvang Rask (DK) – b. och Søren Høi (DK) – tr.

The Maguinha Quartet (Musikens Hus)

Foto: Gustavo Perillo Nogueira.

Arr. skriver; ”The Affair between Jazz and Samba led to the birth of the classic and original Bossa-Nova written by Tom Jobim, Baden Powell, Vinicius de Moraes, Luís Bonfá, Carlos Lyra, Caetano Veloso and many others.
It can be heard in a Brazilian bossa-nova accent, swinging slow in its sensuous, infectious beat, and it gets heated up by the passion of Samba.

Maguinha is an original and authentic bossa-nova singer who has performed and recorded with noted world musicians in Rio, New York, Miami, Tokyo.  She now lives in Sweden and performs with Swedish musicians in the Gothenburg metropolitan area.

The Maguinha Quartet
Erik Falk: Acoustic guitar
Ben Lyngfelt: Double Bass
Jakob Xavier Kain: Brazilian Percussion
Maguinha Machado: Vocals

Klubb Impuls; Lex Lillith/Trio Ramberget (Frölunda Kulturhus)

Klubb Impuls foto.

Arr. skriver; ”Klubb Impuls kör äntligen igång en konsertserie igen – denna gången i samarbete med Frölunda kulturhus. Vår första kväll kommer utgöras av de två fantastiska banden

Lex Lilith
Amanda Rosendahl – sång/keys/komposition
Ebba Wigren – tummor
Boel Mogensen – bas

Trio Ramberget
Johanna Ekholm – kontrabas
Pelle Westlin – basklarinett
Gustav Davidsson – trombon

Mix4you (KoM musik och bar)

KoM skriver;” Detta gäng spelar en blandning av blues, rock och country från 50-talet och frammåt!

Bäckbrothers Jazz Tivoli feat. Niklas Carlsson (Holy Moly, Andra Långgatan 31)

Niklas Carlsson sång trb
Anders Bäck sax
David Bäck piano
Adam Lindblom bas
Adam Ross trummor
Vinst Chans
Peter M Hult
Christofer Psilander
Jesper Carlsson värd

Meltdown (Fyrens Ölkafé, Bengans)

  • Arr. skriver; ”En kväll fullspäckad med olika musikaliska influenser från svettig punk till lågmäld americana! Inget inträde!

BABY KREUZBERG (Berlin)
Americana-Folk-Rock-Roots-Singer/Songwriter-Blues-Whatever…
With his unique lo-fi-sound somewhere between americana, folk and rock, berlin songwriter Baby Kreuzberg strolls through countless releases and projects.
From stomping knee-deep blues to desert-rock to swinging rock-a-billy twang to a intimate piano ballad, there is always a spooky mood.

MADAM SKAM. Göteborgs lesbiska punkband är äntligen här! Tess, Luna och Rosanna är era självutnämnda turistguider genom en värld av hängpattar, bullfittor, rödvinsdoftande tanter och allt annat som den lättkränkta heteromannen ser som äckligt. På med cyklopen tjejer, nu ska vi dyka rakt ner i härligheten!

SU ANDERSSON . Varm americanapop. E-molltoner som tar tag, innerlig sång och texter som tål att lyssnas på.

JONAS SELANDER comes from Sweden strumming a punk sounding acoustic guitar. In his songs you can find lyrical content that seems to be taken from a diary, telling stories about love, missing friends, camping trips, raving in a forest, historical postcards, never meeting Jesus and badgers ruling the streets at night.”

————————————————————————————————————–

Fredag 24 januari

Thorbjörn Risager & The Black Tornado (Nefertiti)

Nef. skriver;”Detta populära och prisbelönta band har ett nytt album på gång! Intensiteten är intakt men nu finns det även plats för nya stråk av melankoli. Med mer än 1000 konserter i 21 länder är denna hårt arbetande ensemblen ett av de flitigaste banden på den europeiska livescenen. På den nya plattan med den inbjudande titeln ”Come On In” går Thorbjørn Risager i clinch med allt från sin egen ålder till den politiska verkligheten.

Thorbjørn Risager – s.
Emil Balsgaard – keys.
Joachim Svensmark – g.
Søren Bøjgaard – b.
Martin Seidelin – tr.
Kasper Wagner/Hans Nybo – sx.
Peter Kehl – trp.

Peter Carlsson och Kjell Gustavsson Rhythm & Blues Orchestra (Lorenbergsteatern) även 25 jan kl 15

Arr. skriver; ”Peter Carlsson är en av Sveriges i särklass bästa historieberättare och musiker. Peter har tidigare gjort succé tillsammans med bandet Blå Grodorna. De har spelat ihop sedan 1993. Med utsålda hus över hela landet har han trollbundit sin publik med sina berättelser och sånger. I denna nya, unika föreställning med Kjell Gustavsson Rhythm & Blues Orcherstra blandar han historier och musik – allt från Taube till Willie Dixon, tillsammans med Kjell Gustavsson Rhythm & Blues Orchestra. 

Kjell Gustavsson, som även varit medlem i bandet Blå Grodorna sedan 2010, turnerar nu flitigt på festivaler och klubbar över hela Skandinavien med sin Rhythm & Blues Orchestra. Orkestern består av en hårt svängande rytm-sektion och därtill en blåssektion samt dragspel i världsklass. I år firar de 11-årsjubileum. Förutom att agera komp till Peter Carlsson kommer de att spela låtar från sina sex CD-skivor.

I denna föreställning har orkestern utökats med ytterligare en musiker, nämligen Pär Grebacken. Även Pär har varit medlem i Blå Grodorna”

Lars Jansson Trio (Unity Jazz) även 25 jan

Arr. skriver; ”Maestro Jansson tar över scenen på Unity i dagarna två. Lars är en stilbildare och legend på den svenska jazzscenen. Äntligen kommer han med sin trio och bjuder på storslagen musik.”

Marcus Svensson (KoM musikochbar)

Marcus från Amerikaresan och Pilgrim spelar Ry Cooder. Kvällen till ära upp- graderad med elgitarr förutom ukelelen

Konflikten + Tinna + Kristina Issa (Oceanen)

Oceanen skriver;”Konflikten släpper äntligen sin första EP, ”Tack för att du fanns/finns” och detta ska såklart firas!Poptrion Konflikten har sedan starten 2014 levererat såväl djärv som skör trestämmig indiepop. Särskilt utmärkande är deras skarpa texter om att få vara, känna och uppröras, och Tack för att du fanns/finns med teman som saknad, nostalgi och omstart är inget undantag.

Deras popmusik har även, till bandets stora förtjusning kallats ”punkigare än vad de tror” då texterna ofta är laddade med en nyttig nypa frustration, samtidigt som de unnar sig att utmana bilden av vad tre skönsjungande unga kvinnor förväntas förmedla på scen. Tidigare har Konflikten släppt singlarna Action och Sista du får och spelat flitigt live, bland annat på scener som Stockholm Pride (Sthlm), Pustervik (Gbg) och Rabarber Bar (Mö)..

Kvällen till ära har bandet även med sig Wanda Sun, Oskar Nyman och Maria Dahlin på scenen för vad som kommer bli en höjdarkväll

Med ena foten i det svenska Peking och den andra på vulkanöarnas 101 har TINNA småstadstristessen i blodet. Med en kombination av träffsäker lyrik och ett lättsamt elektroniskt sound har hon jämförts med bland annat Jonathan Johansson, Hanna Järver och Säkert!. Det är fräsch pop med texter som speglar både verkliga och overkliga händelser

Kristina Issa är musiker och turnerar med sitt eget band över hela Europa. 2015 satte hon upp musikföreställningen Arabic Spring om den arabiska våren och Syrien på bland annat Storan i Göteborg och Södra teatern i Stockholm. Under 2016 och 2017 arbetade hon med dotterprojektet Queen Zenobia, en musikföreställning om kvinnor i krig och om att viktiga kvinnor göms i historien som hade urpremiär på Stora Teatern hösten 2018.

——————————————————————————————————————–

Lördag 25 januari

Ida Sand – My Soul Kitchen (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Fyra år har gått sedan sångerskan och pianisten Ida Sand släppte sin hyllade Neil Young-tribute och nu är hon aktuell med sin femte skiva på ACT/Naxos. Det är ett soul- och funkdoftande projekt producerat av Nils Landgren. På plattan samsas låtar av t ex The Meters, Al Green, RayCharles, tillsammans med Idas egna kompositioner. Resultatet är en tajt, gripande, kokande och otroligt groovemättad r’n’b-gryta som fick en till brädden fylld Scalateatern att jubla i lyckorus under Stockholm Jazz festival!

Ida Sand – p. & s. Henrik Janson – g. Jesper Nordenström – org. Lars DK Danielsson – b. och Nicci Notini Wallin – tr.-

Steel Panther (Trädgårn)

Arr. skriver; ”Steel Panther gör precis vad de vill – och ber inte om ursäkt till någon. Det är Kalifornia-bandet som nu är aktuella med sitt femte album: ”Heavy Metal Rules”.

Bandet har sedan debuten ”Feel the Steel” från 2009 skapat lika många rubriker och framkallat åsikter – som de fått fans runt om i världen. Michael Starr (sång/gitarr), Satchel (gitarr), Lexxi Foxx (bas) och Stix Zadania (trummor/keyboard/piano) har nu skapat ett nytt monster till album, eller som Stix beskriver skivan:

Bombus + Support: Horndal (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Högaktuella med nya albumet Vulture Cultre har Bombus utvecklats till ett av de mest explosiva och karismatiska hårdrockbanden i världen. Från deras grymma självbetitlade debutalbum från 2010 till de extravaganta riffen på The Poet & The Parrot har göteborgarna aldrig anpassat sig efter trender eller förlitat sig på en enkel formel. Istället har de genom obestridlig låtskrivarkraft och intensiva nivåer av kreativ energi drivit framåt och gjort sig förtjänta av ett formidabelt rykte som ett otroligt underhållande liveband på vägen.

William The Conqueror + Kacy & Clayton (Tryckhallen, Falkenberg)

Arr. skriver; ”Supertrion William the Conqueror (UK), bestående av Ruarri Joseph (sång/gitarr), Harry Harding (trummor) och Naomi Holmes (bas) är på god väg att erövra världen. Deras musik är svår att beskriva och måste upplevas. Gruppen har lyckats kombinera rock, indie, americana och grunge till ett högst personligt uttryck som inte går att värja sig mot. Samtidigt har intresset för bandet varit stort i den övriga musikvärlden. En som ”föll pladask” för William the Conqueror var demonproducenten Ethan Johns som också har producerat deras senaste album ”Bleeding on the Soundtrack” som är inspelad i Peter Gabriel´s Real World Studios. Den samlade internationella musikpressen har, med all rätt, öst superlativ över albumet.
Kacy & Claytons senaste platta ‘Carrying On” är precis som förra plattan ”A Sirens Song”, producerad av Wilcos Jeff Tweedy. Albumet är på flera sätt en resa. Deras uppväxt i Wood Mountain blir en utgångspunkt, där småstadens vemod sätter sig fast i benmärgen likväl som dess charm glänser i mörkret.
Sysslingarna från Saskatchewan Kanada, har ganska nyligen hamnat på den övre sidan om tjugo-årsstrecket, men musiken de levererar är så tidlöst spännande att det där med ålder och siffror blir totalt ointressant.
Twang, psykedelisk folkpop, bandet kastar lyssnaren mellan genrer och epoker i pop och rockmusikens mest gyllene ögonblick.

aste platta ‘Carrying On” är precis som förra plattan ”A Sirens Song”, producerad av Wilcos Jeff Tweedy. Albumet är på flera sätt en resa. Deras uppväxt i Wood Mountain blir en utgångspunkt, där småstadens vemod sätter sig fast i benmärgen likväl som dess charm glänser i mörkret.
Sysslingarna från Saskatchewan Kanada, har ganska nyligen hamnat på den övre sidan om tjugo-årsstrecket, men musiken de levererar är så tidlöst spännande att det där med ålder och siffror blir totalt ointressant.
Twang, psykedelisk folkpop, bandet kastar lyssnaren mellan genrer och epoker i pop och rockmusikens mest gyllene ögonblick.

Folks (Fyrens ölkafé)

Arr. skriver; ”25 januari släpps LPn ”Folks” vilket givetvis firas med pompa och ståt. Detta sker genom att hela skivan kommer spelas live från första till sista låt på Fyrens Ölkafé (tidigare Bengans fik). Självfallet kommer det finnas möjlighet att inhandla skivan på plats.

”Med hemsnickrad Americana har Folks gått från källarlokaler i Gamlestaden via Mc-klubbar i öst och inrökta krogar i Köpenhamn till att börja nästla sig in på Göteborgs-musikens större scener som Truckstop Alaska och Pustervik.

Folks blandar oförskämt genres som country, blues och traditionell rock n roll i sånger om osunda relationer till både kärlek och alkoholhaltig dryck och dom gör det utan att försköna det som i folkmun kallas verkligheten.

Den 25 januari släpps självbetitlade LPn i 200 ex, varken mer eller mindre.”

Support – Charlie Hörnlund

”Denna kväll kommer Göteborg även få äran att lyssna till Smålands vackraste stämma. Hon är rösten som förgyller Folks singel ”Still waiting” och denna kväll kommer hon öppna kvällen och det kommer ni va tacksamma för.”

Niki & The Dove + Bufiman (Göteborg Film Festival, Tredje långg 9)

20:00 Dj: Parlour (Anders Persson & DJ Crinan)
22:30 Live: Niki & The Dove
23:00 Dj: Parlour
00:00 Dj: Bufiman (DE)
02:00 Festivalarenan stänger

Freddie Nyström Band (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Vi välKoMnar varmt tillbaks den fenomenale Freddie Nyström och medmusikanter som spelar riktigt bra blues på svenska!!

Freddie Nyström gitarr/ sång, Staffan Dahl Hammond, Rolf Svensson bas och Ulf Jansson trummor.

Raw Sienna Blues Band (S/S Marieholm)

En tribut till den engelska bluesgruppen Savoy Brown med Ulf Karlsson på gitarr och Youlden-sång, Lennart Larsson på Bob Hall-piano, Jonas Svensson på bas och ”Lonesome Dave”-sång, Ulf Göransson på Roger Earl-trummor, Mats ’Marshall’ Karlsson på Kim Simmonds-gitarr.

Anna Wennerberg Band (Porter Pelle, Klippan)

Arr. skriver; ”Det blir modern välspelad americana country. Alltifrån Emmylou till Sugarland. En skön blandning av pop, rock, country och singersongwriter.

Anna Wennerberg  sång, gitarr, Mikael Berg elgitarr, Lena Gasslander    kör, gitarr, Peter Brylde bas och Ole Knudsen trummor.

Slimfit (TCB Café, Brovägen 7, Lilla Ön, Floda)

Slimfit är Anders Carlsson gitarr, Peter Rabe sång/ munspel, Björn ”Börre” Samuelsson keyboard, Björn Lindbom bas/ sång och Christer Dybeck trummor som lirar ”Gränslös rock´n´blues med soul- och funkstänk plus egna låtar.

Pigman & Drown (M/S Götapetter)

Arr. skriver; ”Pigman har beskrivits som ”Så rått och primitivt att man vill gråta”. När den tjocka, råa basen fyller rummet är det omöjligt att se var människan börjar och grisen tar vid. En spelning med Pigman är ett väckelsemöte publiken sent kommer glömma. Låt oss tillsammans slita loss den blöta filt indiepopen lagt över göteborg.

Drown. Från verkstads-rucklenas murkna mylla reser sig en tung mörk våg ur Ringö-slummens rostbruna bakvatten, vräker sig över älven och välter resterna utav stans ruttnande post/wave-lik över Gullbergskajen.

——————————————————————————————————————–

Söndag 26 januari

Bob Wayne/Fabian Brusk Jahn (Musikens Hus)

BOB WAYNE (US) – på scen 21.00
Arr. skriver; ”Efter att ha släppt 8 album och turnérat i 12 år med sitt band gör Bob Wayne något han alltid fantiserat om att göra, en soloskiva, en soloturné världen över samt ett försökt att slå världsrekordet i antal gig per ett år.

Även om han älskar sitt band så har tanken på att turnera världen över helt solo alltid funnits där och nu är det dags för den här påfrestande utmaningen att bli verklighet. Soloplattan “Rogue” kommer att släppas och under 2020 satsar han på att göra en galen turné med hela 365 gig.”

FABIAN BRUSK JAHN – på scen 20.00
Fabian Brusk Jahn släppte sin debut EP ”Faceless creatures ” 2017 på Göteborgsbaserade skivbolaget suicide records, och har sedan dess turnerat från och till i Sverige och Europa. Det mörka akustiska soundet som uppvisas har sin bakgrund i såväl punk som country/blues och singer/songwriter scenen.

Fabians andra EP ”Pole dancing” släpps den 24/1 i egen regi och spelningen på musikens hus på söndag blir live premiären för många av låtarna, som backat något från Bluesen till förmån för en något obehagligare sida av folkmusiken.

Konvent (The Abyss, Andra Långgg. 35)

Arr. skriver; ”Doom/death-bandet Konvent bildades 2015 i Köpenhamn och de fick snabbt stor framgång i hemlandet. Nu börjar deras namn spridas även över resten av världen. De kallar själva sin musik för doom of death och de spås av många bli det nästa stora bandet inom extrem metal. Vi kan även se Konvent på nästa års upplaga av Gefle Metal Festival.”

Epidot (Göteborgs Dramatiska Teater, Stigbergsliden 5B)

Erik Ivarsson gitarr, Johan Horner trummor, Adam Lindblom kontrabas
”24/1 släpper Epidot albumet Åskgudens Son på Imogena Records.” ”Genreöverskridande musik som kan beskrivas med orden explosiv, lyrisk och egensinnig.” Fri entré,

——————————————————————————————————————–

Måndag 27 januari

Claes Eriksson -Vardagsmat (Lorensbergsteatern) även mån-ons fram till 22 april

Arr. skriver; ”Under hösten 2019 kom Claes Eriksson med en ny föreställning, där han blandar högt och lågt, gamla pärlor med nytt och oprövat. Den heter Vardagsmat, för att den spelas på vardagar och för att den är lite enklare i sitt upplägg. Claes Eriksson och fem musikanter, Den Ofattbara Orkestern under ledning av Anders Ekdahl. Men innehållet är lika skarpt och roligt som alltid.”

Gunnar Danielsson (Treme, Linné, Sveagatan 16)

”Gunnar Danielsson kör en show med början i Risken Finns.”
Ni kan nog räkna med att Ensamma Hjärtan, Danielsson och Pekkanini, programmet Guldslipsen m.m. dyker upp i intrigen! ”

———————————————————–
Tisdag 28 januari

Nicolai Dunger featuring Ebbot Lundberg o Gäster (KoM Musikochbar)

Playhouse jazz- Iris Bergcrantz Kvartett (Nefertiti)

Nef. skriver;”Kritikerrosade Iris Bergcrantz släpper nytt album – Young dreams –  där hon skrivit och arrangerat för jazzkvartett och stråkkvartett. Musiken inspireras av 60-tals jazz, klassisk impressionism, folkmusik, experimentell pop och musiken landar någonstans där emellan.

Iris har spelat på scener som Rochester International jazz festival, A-Trane, Berlin, samt turnerat runt om i Europa. Hon har kallats för  ”Ny svensk jazzsensation”, ”A force of nature” och ”en av Sveriges, ja världens främsta jazzvokalister” Med sig har Iris några av Köpenhamns främsta jazzmusiker. Efter konserten blir det jam!

Iris Bergcrantz – s., Calle Brickman – p., Anders Fjeldsted – b. och Andreas Fryland – tr.

Monster Magnet (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Sverige-favoriterna från New Jersey återvänder! Tyvärr blev bandets planerade sommarturné inställd av medicinska skäl. Men nu är bandet tillbaks och det är äntligen dags för Monster Magnet i Sverige igen! Ledda av karismatiska Dave Wyndorf lär det bli två magiska vinterkvällar: 28 januari på Pustervik i Göteborg och 29 januari på KB i Malmö!

De har spelat live med storheter som Aerosmith, Metallica, Rob Zombie, Hole och Marilyn Manson genom åren. Men det är på egna ben som Monster Magnet står allra starkast. Just i Sverige har bandet en extra stark fanbase.

Premiär för Jazzklubben Schwing!(Fyrens Ölkafé)

Arr. skriver; Välkomna alla fina människor till premiären för Jazzklubben Schwing! Tisdagen 28/1 tar vi med stor varm famn emot saxofonisten Lisen Rylander Löve som blir vår första gästmusiker.

———————————————————————————————————-

Onsdag 29 januari

Dogsmile (Musikens Hus)

Arr. skriver;”Dogsmile är ett band från Göteborg som gör egen musik och gärna spelar den live! I tidigare perioder spelade de frekvent på klubbar runt om i stan, har legat lite lågt ett tag men har de senaste åren spelat i Växthus, skivbutiker, Tai Shanghai (restaurangen i Haga),  fd postkontor mm. Nu alltså dags för Hängmattans scen!

Dogsmile med medlemmar från band som Easy, Camouflage, Tapirerna, Aptit kommer att spela egna låtar och några hits från tidigare band som t.e.x. Camouflage. Senaste skivan EP:n ”listen to the quiet” kom i maj 2019

Sôr Ossbonn´s (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Göteborgare som spelar allt ifrån svängig mainstreamjazz till en rivig dixie. Till detta lägger de lite latin och andra stilar vilket spelas med egna arrangemang och kompositioner!! ”

———————————————————————————————————-

Torsdag 30 januari

Patricia Barber Trio (Nefertiti)

Nef skriver; ” Den internationellt hyllade pianisten, sångerskan och kompositören Patricia Barber kom i kontakt med musik i tidig ålder. Född och uppvuxen utanför Chicago med en jazzsaxofonist till pappa och en bluesångerksa till mamma.

Patricia har under 30 år givit ut hela arton album under eget namn på skivbolagen Premonition Records och Blue Note Records. Tre av dessa album har sålt över 100 000 exemplar vardera. 2003 tilldelades hon “Guggenheim Fellowship”, och blev därmed den första kompositör som någonsin mottagit detta stipendium. Hon har turnerat världen runt och spelat i allt från konserthus till jazzklubbar och festivaler. När Barber är hemma i Chicago har hon ett välbesökt återkommande måndagsgig på det legendariska Green Mill Jazz Club.

2019 släppte hon det kritikerrosade albumet “Higher”. Musiken levererar ett hav av lugn och kristallklara verk, ibland fyllt av känslor ibland av hopp eller till och med humor. Från en text och musikalisk synvinkel är ”Higher” en poetisk pärla som överträffar alla Barbers tidigare verk. Det är riktigt anmärkningsvärt med tanke på att detta är en musiker/kompositör som satt ribban extremt högt för sig själv under tre produktiva decennier! Missa inte detta!

Patricia Barber – p. & s. Larry Kohut – b. och Jon Deitemyer – tr.

Mustasch (Trädgårn)

Arr. skriver;”Med det tionde albumet i hand gör sig Mustasch redo för ännu en turné på hemmaplan. I vår återvänder våra svenska rockgiganter från den stundande Europaturnén för att möta sina svenska fans under Killing It For Life Tour.

Hårdrocksfavoriterna är tillbaka med sitt första album på eget skivbolag. Det är deras andra album som släpps på kort tid men denna gång har bandet haft möjlighet att enbart lyssna till sig själva när det kommer till albumets innehåll. Det resulterade i åtta låtar rakt från själ och hjärta. Mer Mustasch helt enkelt.

Jazz and Poetry (KoM Musikochbar)

KoM skriver; ”Skådespelaren Carl Harlén läser dikter av bl a Bruno K. Öijer och Samuel Beckett till fritt improviserad musik av Mats Eklöf, Gunnar Lindgren, Håkan Strängberg, Nikke Ström och Peeter Uuskyla. ”

——————————————————————————————————————-

Fredag 31 januari

Ian Paice & Purpendicular (Trädgårn) på scen ca 23

Arr. skriver; ”Ian Paice, Deep Purples legendariska trumspelare och enda grundmeddlem kvar av den ikoniska 70-tals hårdrocksbandet, är på europaturné med sin “Best of Classic Deep Purple”. Ian Paice med Purpendicular.

Unikt tillfälle för att uppleva och se Ian Paice på en intim rockklubb! Inga led-väggar behövs när Ian Paice spelar endast två meter från scenkanten. Vi kan förvänta oss två timmar med alla Purples klassiker såsom ”Child In Time”, ”Black Night”, ”Smoke On The Water”, ”Woman From Tokyo” and ”Hush”.

Bad Liver – Tom Waits på svenska (Nefertiti) UTSÅLT

Arr. skriver; ”Dags igen för den bejublade föreställningen ”Dagar och nätter i Glömskeboda” Tom Waits på svenska! Vi får höra historier om Sonja Navinskij, tjejen som var först med allt, Eddie Bengtsson som hade en Buick 1957 med ett skotthål i sidan, Aki Finnen som var mästertjuven. Allt utifrån översättningar av Tom Waits sånger. 

Gerhard Hoberstorfer och Leif Jordansson är de två originalmedlemmarna som denna gång har med sig Arvid Pettersson, keyboard och bas, Lars Ydgren på träblås samt Erik Nilsson på trummor. Alla tre med bakgrund i band som Den Flygande Bokrullen och Süperstar Orchestra. Missa inte!

Bad Liver har nu funnits i 30 år i olika konstellationer. Från starten 1988-89 i Göteborg med föreställningen Tom Waits på svenska som blev ledmotiv till det laglösa svartklubbslandet som rådde i slutet på 80-talet i Gbg för att sedan turnera runt i Sverige och Norge. En resa som toppades med ett månadslångt engagemang på Mosebacke med midnattsföreställningar varje kväll i veckan. City Records gav ut en platta ”14 sånger” på vinyl och CD. Efter ett par år gick bandet över till att skapa nya föreställningar utifrån olika teman. Det har varit tolkningar av argentinsk tango, det har varit projekt med eget material och en hel del teatermusik och det har till och med blivit en opera ”Makkbett” på Göteborgsoperan.

Maleek Berry (Pustervik Stora Klubben

Arr. skriver; ”Med megahits som ”Kontrol”, ”Calling” och ”Pon My Mind” har Maleek Berry befäst sin ställning som en av afrobeatsens absolut största stjärnor. Nu kommer han på en exklusiv spelning i Göteborg för första gången!

Född och uppvuxen i södra London blev Maleek Berry i tidig ålder påverkad av ikoniska R&B- och soulartister som Michael Jackson, Jodeci, Boyz II Men och Tevin Campbell.

Efter en familjeresa till Nigeria under 2011 blev han introducerad till Lagos blomstrande musikscen genom vännen och artisten Davido. Maleeks stora genombrott som soloartist kom under 2015 med låten “For My People” tillsammans med brittiska rapartisten Sneakbo, och följdes upp med EP:n “Last Daze of Summer” som blev en enorm succé över hela världen. Den globala framgången med “Last Daze of Summer” har de senaste åren följts upp med megahiten ”Kontrol”, “Calling” och “Pon My Mind” och samarbeten med Wizkid, Davido, Runtown, Iyanya och Burna Boy..”

Landaeus Trio w. Johan Leijonhufvud (Unity Jazz)

Landaeus Trio w Johan Leijonhufvud
Johan Leijonhufvud

Unity skriver; ”Skånes Jazzmakare Mathias Landaeus är tillbaka med sin trio. Denna gången med den otroliga gitarristen Johan Leijonhufvud. Dessa två giganter han lång historia tillsammans och bjuder alltid på en underbar stund.

Bogefors & Mats (KoM musikochbar)

KoM skriver; ”Återvunnen, egentillverkad, lokalproducerad akustisk blues/roots med gitarr och munspel med fet ton direkt från Skåne. Missa inte!!

Monsters of Covers (Valands Festvåning)

Arr. skriver; ”Monsters of covers är tillbaka och denna gången med några av Sveriges bästa tributeband på scen!

Deerest + Bjʊ (Oceanen)

Arr. skriver; ”Deerest är Linnéa Talps soloprojekt, aktuell med första singeln från sitt kommande album ”Cochlea” som släpps på skivbolaget Dubious Records under våren 2020.

Med influenser som Anna von Hausswolff, Elaine Radigue och Björk befinner sig musiken i ett gränsland mellan drone-influerad konstmusik och experimentell pop, producerad av Linnéa Talp och Max-Måns Wikman (The Hanged Man, Swap Babies).”

Classic Rock Revival (O´Learys Järntorget)

Lennart Lindeberg sång, Olle Schelander gitarr, Anders Olausson bas och EricOlausson trummor. Förvänta er ’Classic Rock’: Led Zep, Deep Purple, ZZ Top, kanske Rainbow, Whitesnake etc.

Frida Wallin (Porter Pelle)

Arr. skriver; ”Göteborgsbaserade singer/songwritern Frida Wallin skriver egna låtar på svenska och har bland annat jämförts med artister som Melissa Horn och Peter Lemarc.

Hennes sound präglas av ett mjukt akustiskt sväng där sårbarheten och närvaron i hennes röst får stå i centrum. Under det gångna året har Frida bland annat medverkat i Sveriges Radios P4 Nästa med låten Allt Jag Sa, samt spelat på flertalet festivaler runtom i Sverige.

Denna fredagskväll gästas hon av pianist och sångerskan Sophie Jonsson. ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *