Konserter i Göteborg 1-9 februari 2020

Lördag 1 februari

Tonbruket (Nefertiti)

Ramblin´Ellie & the Bashtones (KoM musikochbar)

Canadian Club (Schnitzelplats)

————————————————————————————————————-

Söndag 2 februari

Twin Temple/Hexvessel (Trädgårn)

Arr. skriver; ”Satanisk doo-wop hör inte till vanligheterna men i februari är det dags när det amerikanska bandet Twin Temple besöker Sverige för två konserter.

Alexandra och Zachary James är översteprästerna i Twin Temple. Bandet grundades 2016 i Los Angeles och redan från början handlade det till stor del om satanism. Men inte form av metal eller annan hård musik som vi är vana vid. Enligt Twin Temple är Satan lika intresserad av tidig amerikansk rock’n’roll och doo-wop så det är med denna musik som bandet gjort sig ett namn. Det hela har sammanfattats så här: ”If there’s anything to expect with Twin Temple, it’s the unexpected.”

Som förband ser vi det finska psykedeliska folkbandet Hexvessel.

—————————————————————————————————————-

Måndag 3 februari

10cc (Lorensbergsteatern)

Arr. skriver; ”Det brittiska rockbandet 10cc har sedan glansdagarna på 70-talet lyckats med det omöjliga – att tillfredsställa både sina fans och kritiker i över 50 år. Gruppen som bildades 1972 består idag av Graham Gouldman, Rick Fenn, Mick Wilson, Mike Stevens och Paul Burgess, har med sin säregna ljudbild och musikaliska passion för teknisk skicklighet och komplexa uppbyggnader sedan starten lyckats paketera sin musik i ett snyggt popfodral som både fängslar och fascinerar på samma gång.

Med en sångbok som innehåller låtskatterna Dreadlock Holiday, The Things We Do For Love, I’m Not In Love, Art For Art’s Sake, Rubber Bullets, och många fler är det ingen överraskning att 10cc har en hängiven skara fans över hela världen.”

Jazzklubb Vauxhall: GJO- Lars Gullin and friends (Contrast Public House, Tredje Långgatan 16)

Arr. skriver; ”Måndagen 3 feb bjuder kritikerrosade Göteborg Jazz Orchestra på en inblick i inspirationen och lyfter fram Lars Gullins vackra musik (och några av hans samtida) i en avdelning av konserten. Utöver det spelar GJO som vanligt under deviser ”Jazz är kul” under säker ledning av Johan Borgström och bjuder på en stor portion spelglädje.

Lars Gullin är en av Sveriges genom tiderna mest kände jazzmusiker. Han var en nydanare som i sina kompositioner och arrangemang och i sitt spel tillförde jazzen en ny dimension. Hans musik lever idag, lika stark och engagerande som någonsin tidigare. Den spelas och sjungs både av unga och ”gamla” jazzmusiker och sångare.

Bandet börjar spela kl 19.30

——————————————————————————————————

Tisdag 4 februari

Angel Olsen + Support: Hand Habits (Pustervik Stora Klubben)

Arr. Woody West skriver; ”Angel Olsen är det perfekta exemplet på hur en artist kan skriva sig själv bortom sin egen tid. Hur en fortfarande, med små medel, kan skapa det största av avtryck med det minsta av medel så länge uttrycket är filterlöst. Med precist skulpterade textrader, en överjordisk empati och en röst som i varje stavelse lyckas förmedla absolut angelägenhet är Angel Olsens nästan som en indierockens Dolly Parton. Full av jukebox-romantik, extravaganta håruppsättningar men alltid med en direkt kanal till hjärtat på de som tar sig tid att verkligen lyssna.

Angel Olsen växte upp i St. Louis, Missouri där hon fick sin musikaliska fostran i folkmusiken. Tonåriga Angel började snart själv spela akustiskt på diverse caféer, en era som är dokumenterad på skivan ’Half Way Home’ från 2012. Men det var med ’Burn Your Fire For No Witness’ (2014) och framförallt ’My Woman” (2016) som Angel Olsen började expandera sitt uttryck med indierock, synthar och flirtar med girlpop.

Det var också då som artisten, numera bosatt i Asheville, North Carolina nådde ut till den större publiken. 2017 kom ’Phases’, en samling hemmainspelade demos och covers som bidrog med ytterligare en pusselbit för den som önskar förstå Olsens artistskap, och i oktober kommer hennes efterlängtade nya album ’All Mirrors’.

Hand Habits eg. Meg Duffy

Förband Hand Habits

Dropkick Murphys + Frank Turner & the Sleeping Souls (Kajskjul 105,Bananpiren)

Arr. skriver; ”Man behöver leta länge för att hitta någon som inte hört ”I’m Shipping Up To Boston”, ”Rose Tattoo”, ”The State of Massachusetts” eller ”Johnny, I Hardly Knew Ya”. Låtar som har kommit till att definiera en hel kultur där det irländska möter det amerikanska. Med senaste albumet ”11 Short Songs of Pain and Glory” visar bandet att de fortfarande är lika aktuella som någonsin – med sin keltiska punk, berörande texter och vackra melodier.

”The Lonesome Boatsman” är redan en världshit och ”4-15-13” om terrorattacken i Boston lämnar ingen oberörd. De som har sett Massachusetts-bandet live vet att det är bland det mäktigaste man kan uppleva och i vinter blir det åter dags för röj när de gör nedslag i Frihamnen!

Special Guest: Frank Turner & The Sleeping Souls
Den brittiske punkpoeten Frank Turner gjorde en helomvändning när han lämnade hardcorescenen och hans Million Dead för att istället satsa på en solokarriär som folksångare och låtskrivare. Efter två hyllade album med Million Dead bestämde de sig för att lägga ner, och Frank började utforska en ny värld med sin kärlek till country och folk i fokus, och med sin akustiska gitarr som verktyg. 2006 släppte hans sin solodebut-EP ”Campfire Punkrock”, och efter det började han spendera all sin tid på vägar och scener världen över.”

Playhouse Jazz/Hiphop – Home (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Home är en jazz/hiphop-grupp som startades av Ossian Ward 2019. I år är skivinspelning och släpp i siktet och gruppens första konsert det nya året blir på Nefertitis tisdagsjam playhouse! Tillsammans med ett antal grymma gästartister ger HOME ett smakprov på vad som kommer på skivan och efter en timmes konsert går kvällen över i jam och öppen scen.”

———————————————————————————————————-

Onsdag 5 februari

Keane (Trädgårn)

Arr. skriver; ”Ett av de största brittiska rockbanden är tillbaka. Och det rör sig inte om vilken återkomst som helst heller. På nyligen släppta Keane-comebacken Cause and Effect, deras första album på sju år, hörs ett mognare band som gör upp med sig själva – och bilden av sig själva. Sedan senast har flera medlemmar gått igenom personliga kriser som utan tvekan har satt sin prägel på nya skivans texter.

Rent musikaliskt står Keane och deras känslostarka indie-anthems att känna igen, även om det samtidigt märks tydliga ambitioner att söka sig utanför trygghetszonen. På Cause and Effect hörs ett band som i flera bemärkelser har vuxit och som är stolta över det – och som räknar med att fansen har vuxit också. Den 5 februari spelar Keane på Trädgår’n i Göteborg och den 6 februari på Cirkus i Stockholm.

2004 års debutalbum Hopes And Fears blev en smått overklig start för den East Sussex-bördiga kvartetten. Skivan, som i dag hör till de bäst säljande skivorna (nio gånger platina) i Storbritannien någonsin, fick god draghjälp av numera klassiska pianorockhymnen och singeln Somewhere Only We Know. Men det var ingen enstaka lyckoträff,

Keane visade sig snabbt ha mer att komma med. De tre följande plattorna – Under The Iron Sea (2006), Perfect Symmetry (2008) och Strangeland (2012) – upprepade samtliga debutens bedrift genom att ta sig allra högst upp på den brittiska albumlistan. Åtskilliga miljoner sålda skivor och livserfarenheter senare är Tom Chaplin, Tim Rice-Oxley, Richard Hughes och Jesse Quin här igen, kanske mer inspirerade än någonsin

Kent var det här! Jimmy Ginsby tolkar Kent Andersson (Kustens Hus)

Arr. skriver ;”Jimmy Ginsby har gästat Kustens Hus ett antal gånger. Då mest med eget material. Denna kväll ägnar han sig helt åt Kent Anderssons rika sång- och diktskatt. Jimmy kommer beväpnad med, gitarr, munspel, rutig keps, unikabox, en blå overall, himlen över Gårda, WC på svalen, ett genomskinligt hjärta, en påse chips, en äkta hisingspotatis och mycket, mycket mer hämtat från Kent Anderssons älskade, göteborgska universum.”

Blue Diesel (Café Hängmattan)

Arr. skriver; ”Nykomponeradebluesbandet Blue Diesel med rötter i Majorna blandar tung blues med jazziga inslag och en och annan folkviseton. Mycket energi och sväng utlovas då gruppen intar Hängmattans intima scen.
John Isacsson – Bas
Axel Krantz Vesterberg – Sång, gitarr
David Lönn – Trummor
Joel Jungerstedt – Gitarr, sång

Blue Fire Blues (Bar Solo, Andra Långg. 29)

Anders Granell sång/ gitarr, Gunnar Lindgren tenorsax, Håkan Strängberg trombon, Nikke Ström bas och Henrik Wartel trummor

—————————————————————————————————————

Torsdag 6 februari

Efterklang (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Efterklang är tillbaka. Sju år efter deras senaste album är den hyllade danska trion på nytt aktuella. 20 september släpptes deras femte studioalbum ”Altid Sammen”. Och med det i ryggen återvänder de äntligen till Sverige.

Ända sedan 2004 års debut ”Tripper” har Efterklang varit konstant hyllade för sin experimentlust. ”Altid Samman” utgör inget undantag. Det är ett lika djärvt och ambitiöst album som föregångaren ”Piramida”. Men den här gången har trion gjort en kreativ U-sväng genom att väva in barockinstrumentering i bandets luftiga och djupa ljudbild.

Efter att ha turnerat med ”Piramida” tog Efterklang egentligen en paus. Men Casper Clausen, Mads Brauer och Rasmus Stolberg fortsatte ändå att arbeta ihop – fast med andra projekt. Tillsammans med kompositören Karsten Fundal skrev de operan ”LEAVES, The Colour Of Falling”. De passade även på att starta ett helt nytt band: Liima.

Johan Björklund Dynamic Flavours (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Efter över 10 års turnerande har Johan Björklund Dynamic Flavours tagit ett stort kliv i sin helt egna musikaliska värld bland vackra ballader, Mali-inspirerade gitarrer, stökigt groove och massor av humor. Musikerna utmanar varandra ständigt och skapar nya versioner av sin musik vid varje tillfälle.

Låtarna av i första hand Johan Björklund och Mats Eriksson höjer alltid ögonbryn och skapar starka intryck på såväl mellanstadieelever som garvade jazzrävar. Detta är musik som går alla möjliga vägar men alltid med en stabil grund i gruppens mycket enhetliga och genomarbetade sound.

Johan Björklund – tr., Mats Eriksson – g., Björn Almgren – sx. & perc. och Magnus Bergström – b.

Kauttmann Band (KoM Musikochbar)

KoM skriver; ”Vi välKoMnar varmt tillbaks Josefin med band som bjuder på uttrycksfull, varm, rå, äkta svensk rock med stänk av blues och en smula country

Bäckbrothers Jazz Tivoli (Rest. Holy Moly ,Andra Långgat 31 )

David Bäck klaviatur och Anders Bäck saxofon plus andra musiker .

——————————————————————————————————————–

Fredag 7 februari

The Al Tehler Blues Band – 50 år! (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Det var på slutet av 60-talet det började, en då ung man blev totalt frälst i bluesmusik. Detta blev startskottet till att Al började spela både bluespiano och bluesgitarr. Första riktiga bluesgiget ägde rum 1970. Sedan dess har det varit blues för hela slanten, många långa turnéer med idel duktiga medmusikanter. Vissa utav dem kommer att dyka upp på scen ikväll!

Al har ett imponerande CV efter många år som verksam bluesmusiker, han har bland annat spelat med blueslegender så som Albert King, Rod Piazza och Otis Grand.

The Al Tehler Blues Band

Lasse Häggström – s.

Al Tehler – g.

Örjan Hill – keys.

Conny Sävmo – b.

Gunnar Petersson – tr.

Gäster; Richard Tehler – g. & s.Sam Vesterberg – s. + HEMLIGA GÄSTER

Lill Lindfors (Stora Teatern)

Storan skirver; ”Lill är en av våra mest mångfacetterade och folkkära artister. Som sångerska har hon klätt väggarna med ett otal guldskivor, hennes TV-shower har fått Montreux-rosor, hon har producerat flera One Woman Shows, skrivit barnböcker, medverkat i revyer, musikaler, filmer och teaterpjäser.

Med sin värme, generositet och humor har hon genom åren skapat en publikkontakt som är unik. Lills framträdanden är präglade av frihet och lek, ödmjukhet och glädje, allt med en stark vilja till förnyelse.

Till Stora Teatern tar hon med sig med Claes Crona Trio. Konserten bjuder på latin-musik, kända hits, ny musik och klassiker signerade EvertTaube, Cornelis Wreesvijk och Olle Adolphson 

Medverkande:
Mats Norrefalk (gitarr & sång)
Johan Granström (elbas & kontrabas)
Johan Löfcrantz Ramsay (trummor)

Di Leva – Changes (Lorensbergsteatern) även 8 feb

Arr. skriver; ”Under våren 2020 fortsätter Thomas Di Leva sin kritikerrosade David Bowie-turné “Changes” och besöker några av landets största konserthus och teatrar

Thomas Di Leva bjuder på en fascinerande konsertresa i tid och rum där vi får får uppleva av David Bowies allra största hits, tolkade och arrangerade av och med Thomas Di Leva.

Under våren -18 intog Di Leva Hamburger Börs i Stockholm och tog publiken på en spännande showresa genom tid och rum samt dröm och verklighet genom David Bowies musikaliska storverk. Space Oddity, Heroes, Ziggy Stardust, Let’s Dance, Under Pressure, Fame, Life On Mars, Rebel Rebel och Changes var några av de klassiska låtarna som varsamt stöptes om till Di Leva-format.

Showens titel ”Changes” grundar sig i ambitionen att publiken ska få känna historiens vingslag i både David Bowies karriär och livsgärning, samtidigt som den kommer att spegla samtidens olika vägval och stora förändringar som vi står inför.

Bowies popkulturella gärning kan inte överskattas – hans unika kreativitet har inte bara påverkat mig utan flera generationers musik, kultur, konst och tankar. Min intention är att bjuda publiken på en musikalisk fest med både fascinerande yta och gåtfullt djup. Jag och publiken kommer att komma ytterligare ett steg närmre David Bowies hjärta och vision, säger Thomas Di Leva

Molly Hammar (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Molly Hammar besitter en röst som tar sig under skinnet på publiken. Efter en hyllad sommar fylld av festivalspelningar och en rad Tv-framträdanden återvänder hon för två exklusiva konserter under början av 2020. Den 7 februari ser vi henne på Pustervik i Göteborg och den 15 februari spelar hon på Debaser i Stockholm

Förra året släppte Molly Hammar EP:s ”SEX”- en samling låtar där egenkärlek står i fokus. Därefter har Molly bevisat att hon är en av våra starkaste soul-röster och hyllats både på hemmaplan i Sverige och ute i Europa. I våras uppträdde hon på bästa sändningstid i Brittisk TV och lovorden regnade över henne..

Nu är Molly aktuell med ny musik. Senaste ”Shortcuts (I Can’t Wait)” är en personlig powerballad där Molly ännu en gång fångar känslorna i sång och text. Den närhet Molly Hammar har i sina låtar lägger sig över publiken som ett varmt täcke varje gång Molly uppträder. ”

The Legendary Pink Dots (UK/NL)/Baby Vanga (Musikens Hus)

Arr. skriver; ”The Legendary Pink Dots bildades i London 1980 men flyttade fyra år senare till Amsterdam. Väl i Amsterdam bytte kärnmedlemmarna Edward Ka-Spel (sångare/låtskrivare/keyboard) och keyboardisten Phil Knight medmusikanter som andra byter kalsonger. Sedan 2012 så har de däremot haft fasta bandmedlemmar i form utav Erik Drost (gitarr) + Raymond Steeg (livetekniker)..


Baby Vanga är de ljud som uppstår när träsken i Louisiana möter sömnlösheten i Utby. Det är blues som skaver, psykedelia som förleder och rock ’n roll som manglar. Bandet började skramla i Götaverkens nedlagda fabriker 2015 som en trio och har nu fem år senare två EP i bagaget. Den senaste EP:n släpptes hösten 2019 och genererade även en 7″-singel som firades med ett rejält klacksväng på Bengans fik en mörk novemberafton.
DJ: Stefan Erkstam

Det Brinner + Steget (Oceanen) även 8 feb

Arr. skriver; ”Det är över 10 år sedan de bestämde sig för att göra musik ihop. Både Matilda och Nils minns tydligt den där sommarkvällen på Pusterviks uteservering när det blev bestämt. Sen dess har båda genomgått flera livskriser och vi har fått följa med på resan.

Steget har nu äntligen gått in i studion igen och lovar fortfarande att ta dig i handen, med lika ärliga och självutlämnande texter nu som då. Du får fortsatt filmiskt och känslosamt pianospel som på senare tiden dragit sig försiktigt mot fler elektroniska inslag. Vad som helst kan hända nu. Alla fönster är öppna.

Som soloartist verkar Matilda under namnet Det Brinner och gör gråtdisco med ärliga och starka texter, en dansdriven pop i en ilsken uppgörelse med det som skaver. Hon släppte sin första singel, ”Sanna Sanningen”, 2016, hösten 2017 kom fullängdsalbumet ”Så låt mig vara” och redan sommaren därpå släppte hon singeln ”Jag lovar dig” och kort efter tog hon Sverige med storm på Statement Festival med ett magiskt framträdande.

Göteborgs älskling Matilda Sjöström har tidigare släppt två album tillsammans med Nils Dahl som duon Steget, ett album med bandet Äkta Kärlek som hon hade tillsammans med vapendragaren och bästa vännen Stina Velocette. Idag driver Stina och Matilda Sonya Studios på Stigbergstorget i Göteborg.

Michelle & the Diamonds (Porter Pelle,Klippan)

Arr. skriver; ””En blandning av jazz, blues, rock och soul där andelen egna låtar växer”. Maria W Bohlin sång, Kjell Dennersten klaviatur/ sång, Leif Erichson bas/ sång, Tim Malmros gitarr, Urmas Plunt trummor, Johan Bohlin träblås/ percussion/ sång, Alex Tasevski saxofon/ sång. Hette tidigare The Generations.  ”

E-Type + Rob´N´Raz ft D-Flex – Back to the 90s (Trädgårn)

Trädgårn skriver; ”Det blir en fem timmar lång 90-talsfest på Trädgår’n med E-type och Rob N Raz ft. D-flex som liveartister. Kvällen kommer att fyllas av både livemusik och DJ som spelar 90-talets mest populära låtar. Rota fram buffaloskorna på vinden, packa ner dina smalaste glasögon och tamagotchin i magväskan så ses vi på Trädgår’n i februari!

The Flying Bumblebees (KoM musikochbar)

—————————————————————————————————————-

Lördag 8 februari

Daniel Norgren + Support: Jake Xerxes Fussell (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ” Daniel Norgren har varit något av en offentlig outsider sedan debutalbumet ”Kerosene Dreams” 2006, men har sedan dess släppt fyra fullängdsalbum, en EP och turnerat på utsålda klubbar och konserthus i hela Europa. Daniels senaste album ’Wooh Dang’ släpptes 2019 och följdes upp av åtskilliga hyllade och slutsålda spelningar runtom i Europa inklusive festivalspelningar på Way Out West och Into The Great Wide Open.

Föract Jake Xerxes Fussell som jag såg kompa Coco Mamas på gitarr uppe på Oceanen i somras. Nu förstså Göteborgsspelningen i eget namn.

Jake Xerxes Fussell och Wallace Lester på Oceanen 2019

Från Jakes hemsida ; Durham, North Carolina singer and guitarist Jake Xerxes Fussell’s self-titled debut record, produced by and featuring William Tyler, transmutes ten arcane folk and blues tunes into vibey cosmic laments and crooked riverine rambles. Jake Xerxes (yes, that’s his real middle name, after Georgia potter D.X. Gordy) grew up in Columbus, Georgia, son of Fred C. Fussell, a folklorist, curator, and photographer who hails from across the river in Phenix City, Alabama (once known as “The Wickedest City in America” for its rampant vice, corruption, and crime.) Fred’s fieldwork took him, often with young Jake in tow, across the Southeast documenting traditional vernacular culture, which included recording blues and old-time musicians with fellow folklorists and recordists George Mitchell and Art Rosenbaum (which led Jake to music, and to some of the songs herein) and collaborating with American Indian artists (which led Jake eventually to his graduate research on Choctaw fiddlers.)

Violet Green – A Tribute To Women In Blues & Rock’n’Roll (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Violet Green hyllar rockens och bluesens stora divor! De klassiska bluesdivornas motto var: Tell it like it is! De bröt tabun och protesterade med svärta och humor mot orättvisor och förtryck. De skapade ny musik och har inspirerat musiker i över hundra år.

Publiken tas med till en rökig pianobar i amerikanska södern och till vaudevilleartisternas tältföreställningar. Via 50?talets rythm´n blues-artister och Janis Joplins 60-tal till Mavis Staples som fortfarande turnerar världen runt. Och i Sverige rör Violet Green publiken till skratt och tårar.

Jenny Fall – s., Ulla Wrethagen – s. & g., Anna Hammarsten – s. & klav., Elsie Petrén – sx., Lena Andersson – b. och Eva Grund – tr.

Joe Lynn Turner – support Hypnos (Valand)

Valand skriver; ”Joe Lynn Turner behöver ingen större presentation för den inbitne hårdrockaren.
En av rockhistoriens största röster med historia i Rainbow, Yngwie Malmsteen och Deep Purple kommer till Valand i Göteborg med sitt solo projekt.
Med årtionden av hyllade gig kommer han äntligen tillbaka till Göteborg! Med en gedigen katalog med hits kommer Joe Lynn Turner att leverera en kväll där alla kommer att känna igen de hits han har varit med och levererat till rock historien. .

JLT, as he is known and best remembered for his work with guitarist, Ritchie Blackmore, in Rainbow and Deep Purple. JLT is known to his fans all over the world as ‘The Man With The Golden Voice’.

The 3 studio albums ‘Difficult to Cure’, ‘Straight Between the Eyes’, ‘Bent Out of Shape’ that JLT co-wrote and recorded while in Rainbow during 1980-1984, featured singles ‘Street of Dreams’, ‘I Surrender’, ‘Stone Cold’ etc. They would help catapult the band to a higher level of commercial success and Top 40 hits in UK and USA.
In 1987, JLT was able to stimulate the career of another guitar virtuoso Yngwie J.Malmsteen. Their collaboration on the ‘Odyssey’ album further solidified Joe Lynn Turner’s place as a prolific songwriter, and his voice was highly sought after for other later projects such as Mother’s Army, Brazen Abbot, Big Noize, and Sunstorm, and in fronting bands like Over The Rainbow and Rated X.

In 1989, he reunited with Ritchie Blackmore and joined Deep Purple to record the album ‘Slaves and Masters’ ushering in an exciting and fresh sound to a band who influenced him growing up and to which Blackmore often refers to this recording as being one of his favorite Deep Purple albums to date.

In the last 50 years JLT also recorded, performed, and toured with a diverse array of artists including Alice Cooper, Billy Joel, Cher, AC/DC’s Brian Johnson, Mick Jones (Foreigner), Michael Bolton, Glenn Hughes (Hughes Turner Project (HTP)..
Lokala hjältarna Hypnos slog 2014 ner i rocksverige som en blixt från klar himmel.
Med deras snygga gitarrslingor, mäktiga sång och tighta rytmsektion är de en av de just nu vassaste liveakterna. Om du gillar något av banden som var aktivt mellan -70 och -84 så är detta ett band för dig!”

Melodifestivalen – deltävling 2 (Scandinavium)

Nr. Artist Bidrag Text (t) och musik (m)
1 Klara Hammarström Nobody Erik SmaalandPalle HammarlundKlara Hammarström
2 Jan Johansen[12] Miraklernas tid Thomas G:son
3 Dotter Bulletproof Dino MedanhodzicJohanna JanssonErik Dahlqvist
4 Méndez feat. Alvaro Estrella Vamos Amigos Palle HammarlundJimmy JanssonJakke ErixsonLeo Mendez
5 Linda Bengtzing Alla mina sorger Yvonne DahlbomJesper WelanderAdam JönssonLinda Bengtzing
6 Paul Rey Talking in My Sleep Paul ReyLukas HällgrenAlexander Standal Pavelich
7 Anna Bergendahl Kingdom Come Bobby LjunggrenThomas G:sonErik BernholmAnna Bergendahl

Abramis Brama/PyramidoTornet (Musikens Hus)

ABRAMIS BRAMA – på scen 00.00
Arr. skriver; ”Tung rock på svenska med Abramis Brama, som i november 2019 firar 20-årsjubileum sedan debutalbumet ”Dansa tokjävelns vals” släpptes, och sedan dess grävt sin egen fåra i den svenska rockmyllan, opåverkade av trender som kommit och gått. Med start i slutet av november påbörjas en serie återutgivningar av bandets album där ett per månad kommer att ges ut, och därmed också minst ”När tystnaden lagt sig…” och troligen även ”Rubicon” också kommer att finnas ute när bandet nu besöker Uppsala för första gången sedan våren 2014.

Abramis Bramas musik är sprungen ur det sena 60-talets band och artister som November och Pugh Rogefeldt, och självklart också de stora klassiska riffmästarna Black Sabbath, Led Zeppelin, Mountain och Cream, men också psykedelia och folkmusik. Våren 2018 släpptes sjunde studioskivan ”Tusen år”, både på vinyl och CD, vilket mottagits mycket väl och nominerades till Manifestpriset i kategorin hårdrock. Under 2018 spelade bandet på festivaler som Krökbacken och tillsammans med band som Tiamat och Electric Boys, och 2019 har i princip hela Sveriges längd avverkats, från Kiruna till Helsingborg.

PYRAMIDO – på scen 23.00
Malmös egna mysgubbar i Pyramido började spela långsamma riff ihop sommaren 2006. Sedan dess har de spelat över 200 spelningar och turnerat över hela europa, druckit väldigt mycket kaffe och släppt 5 fullängdare, 3 split-12” och 2 split-7”. Repetativa partier blandas med sankmarksaktig sludge och toppas med finurliga doom-tendenser, helt utan att sätta etikett på sitt eget sound utan bara låta det flyta runt i någon slags inbromsad riffhimmel. Det är både blytungt och smärtsamt såväl som melodiöst och skoningslöst, på de allra bästa av sätt.

TORNET – på scen 22.00
Från de gamlas hamn, via ljuder en klagan likt underjordiska vibrationer som slingrar sig genom sextiotalets Haight Ashbury och genom sjuttiotalets svarta sabbater.
Tornet byggs högre och högre tills ljuset åter skiftar i mörker.
Tornet har det senaste året köpt nya distpedaler, skrivit nya låtar och bytt lite medlemmar. Drunk dad-duon Kalle Lilja (Långfinger) samt Micke B(.f.d Micke P från JIRM) har nu gått med o en ny platta är alltså in the making…(alltså wow!)
Förutom en snabb rockseans på andra sidan älven i oktober så är detta det första gigget med nytt blooood. Tornet 2.0 är här och dom menar det!

Calatea Support: Caroline Anderberg (KoM musikochbar)

Arr. skriver; ”Natalie Johansson och Daniel Hansson är americanaduon från Vänersborg som bjuder på stämsång, gitarrer, perkussion och munspel i en lekfull blandning!!

Basement Blues (S/S Marieholm)

Basement Blues

Arr. skriver;”Basement Blues spelar svängig blues/rhythm´n´blues med rötterna i 40-60-talen

  • Leif ’Pedda’ Pedersen – Sång, gitarr, munspel
  • Stefan Klementsson – Bas, sång
  • Bengt Kristeberg – Trummor
  • Stefan Sandberg – Gitarr/Saxofon, sång

—————————————————————————————————————–

Söndag 9 februari

The Felice Brothers + Support: Carson McHone (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Folkrocksrumlarna i The Felice Brothers med äkta brödratrion Ian, Simone och James i spetsen växte upp vid Hudsonfloden, runt hörnet från det Stora Rosa huset i Woodstock där legenderna Bob Dylan och The Band en gång skapade egen rockhistoria genom att ge sätta en personlig prägel på den amerikanska musikhistorien. Det måste finnas något speciellt i luften kring skogarna runt Catskills-bergen då The Felice Brothers bohemiska och jordnära folkamericana och poetiskt vardagsromantiska sånger känns som den senaste upplagan av samma sångbok som förebilderna hämtade inspiration ifrån.

Efter att ha lärt sig lira ihop under familje-BBQ’s i farsans trädgård drog bröderna till storstan, hamnade i Brooklyn och försörjde sig som som gatumusiker i tunnelbanan. Efter ett självsläppt debutalbum, ”Through Reigns and Gone”, kom sedan genombrottet med uppföljaren och den ”riktiga” debuten ”Tonight at the Arizona” en platta som höjdes till skyarna av kritiker och fans världen över för sitt opolerade, tilltufsade men charmigt distinkta sound ihop med de vackert vardagspoetiska texterna kring samhällets skuggsidor.

Nu kunde inget stoppa dessa moderna vagabonder, deras vilda och respektlösa liveshower var rebelliskt punkiga varianter på deras oemotståndligt svängiga folkamericana och en uppvisning i genuin musikalitet och passion. Ryktet om Felice Brothers och deras otämjda spelningar spred sig som en löpeld, de turnerade med Bright Eyes, gjorde succé under festivaler som SXSW, Newport Folk Festival och Bonnaroo och fick äran att spela på hjälten och förebilden Levon Helm’s ’Midight Ramble’-tillställningar.

Albumet ”The Felice Brothers” släpptes via Conor Oberst’s Team Love Records och var en stark uppföljare till genombrottet och vilken gjorde bandet till ett av de mest hyllade banden inom den nya generationens americanaartister. Deras utpräglade folkamericanarocksound höll i sig på ”Yonder is the Clock” och de delade scen med likasinnade artister som Old Crow Medicine Show och Justin Townes Earle.

Under senare år har The Felice Brothers agerat som gamle vännen Conor Oberst (Bright Eyes) kompband, både på albumet ”Salutations” och på efterföljande turné (där de bla spelade på en av Way Out West-festivalens största scener). I år Felicebröderna aktuella med kommande plattan ”Undress”, vilken sägs vara bandets mest personliga i karriären.”

Senast de spelade på Pustervik var 5 november 2014.

Medlemmar ikväll ; Ian Felice, James Felice, Will Lawrence på trummor och Jesske Hume på bas.

Om Carson McHone skrev jag så här när hon spelade i Falkenberg i fjol.:

Carson McHone från Austin på sin första Europaturne. Nu i Tryckhallen i Falkenberg 17 maj 2019. Countryrock i Emmylou Harris stil, med en röst inte olik denna heller. Lite av gammal honky tonk-musik emellanåt. Egna bra låtar men också en Lucinda Williams-cover I Lost It och en från Richard & Lindas grabb Teddy Thompson. Denna idag 26-åriga Carson har spelat på Austins barer sedan hon var 17 år och det märktes att hon var scenvan. ”

Stockholm Swing All Stars (Stora Teatern) kl 16

Arr. skriver;”Stockholm Swing All Stars har med sina suveräna musiker och egna arrangemang utvecklat ett personligt sound som står stadigt i jazztraditionen. Med sväng, pondus och spelglädje går musiken rakt in i hjärtat hos lyssnaren.

Fantastisk och tidlös musik av jazzgiganter som Duke Ellington, Count Basie och Dizzy Gillespie stöps om i kreativa och personliga bearbetningar av bandets medlemmar – som också har inspirerats att komponera i mästarnas anda.

En del arrangemang är vackra, andra intrikata, somliga bluesiga och medryckande – men alla är fulla av själ, lekfullhet och sväng. På topp ligger stjärnskottet Karl Olanderssons säkra trumpet och i grunden den erfarne Göran Linds solida bas. Däremellan finner vi Sveriges förnämsta swingtrummis Mattias Puttonen och den ständigt innovative och närvarande Daniel Tilling på piano. Fredrik Lindborgs magnifika tenor får ej missas, inte heller Klas Lindquists eleganta altsaxofon och klarinett. Trombonisten Dicken Hedrenius aldrig sinande idéer är en fröjd att lyssna till.

Bandet består av:
Karl Olandersson – trumpet, sång
Fredrik Lindborg – tenorsaxofon, klarinett, basklarinett
Klas Lindquist – altsaxofon, klarinett
Dicken Hedrenius – trombon
Daniel Tilling – piano
Göran Lind – kontrabas
Mattias Puttonen – trummor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *