Konserter i Göteborg och Norra Halland 17-23 februari 2020

Måndag 17 februari

Aubrey Logan (Stenhammarsalen) UTSÅLT

Aubrey Logan Nefertiti nov-2017

Arr. skriver; ”En genommusikalisk, glädjefylld energikick med en komplett entertainer som verkligen älskar sin publik!Amerikanska sångerskan och trombonisten Aubrey Logan bjuder sin publik på en genommusikalisk, glädjefylld energikick som sträcker sig från första raden till sista sekunden. Vilken genre? Alla!

Los Angeles-baserade Aubrey Logan är en komplett entertainer som verkligen älskar sin publik. Med total scennärvaro, brett röstregister, grym tonsäkerhet och skön humor levererar hon allt från souliga coverballader och egenkomponerad pop till standardlåtar ur den amerikanska sångboken.

Aubrey är inte bara en lysande sångerska utan också en särdeles begåvad trombonist. Debutalbumet Impossible från 2017 fick ett fantastiskt mottagande och en topplacering på försäljningslistorna hos iTunes, Billboard och Amazon. Hon turnerar flitigt (250 konserter sedan 2016) och gör nu ett framträdande i Göteborg.

Senast såg jag henne nere på Nefertiti i november 2017

————————————————————————————————————–

Tisdag 18 februari

The Darkness + Support: DZ Deathrays (Pustervik Stora Klubben

Brittiska The Darkness med karismatiske ledaren Justin Hawkins fick sitt kommersiella genombrott med debutalbumet ’Permission to Land’ 2003 och framförallt singlarna ’I Believe in a Thing Called Love’ och ’Christmas Time (Don’t Let the Bells End)’. Albumet s åldes i över fyra miljoner exemplar. Glammig spandex-rock och falsettsång blev en given succé för bandet. Två år senare släpptes uppföljaren One Way Ticket to Hell …and Back. Nu är de aktuella med sin sjätte platta ‘Easter is cancelled’, som släpptes i oktober ifjol och nu följs av Europaturné.”

The Darkness spelade i Göteborg första gången 2006 på Scandinavium. Jag såg dem i deras comeback i februari 2013 på Trädgårn senast.

Mikal Cronin/Shannon Lay (Oceanen)

Arr. skriver; ”Med soldränkt garagerock har Mikal Cronin värmt gitarrsvärmande bröstkorgar sedan den självbetitlade debut-LP:n från 2011. Som uppväxt i Laguna Beach följde (inte så förvånande) ett musikaliskt uttryck därefter – där garagerockiga inslag varvas med lummiga arrangemang, tröstande melodier och djupt personliga texter. Tillsammans med parhästen Ty Segall är Cronin i absolut främsta led när det kommer till att skapa musikalisk kvalitet från den amerikanska västkusten. I höst landar det nya albumet ’Seeker’, Cronins fjärde album i ordningen och är hans mest fulländade till dags dato.

Albumet spelades in live tillsammans med ett gäng vänner och en studiotekniker i Los Angeles, och rent musikaliskt utforskas mörkare territorium än vad vi är vana med. Mikal Cronins liveframträdanden har beskrivits med ord som ”garagepunk för bra för att vara sann” av Gaffa.”

Föract Shannon Lay från Kalifornien, tidigare sångerska/gitarrist i indierockbandet Feels. Senaste albumet August från i höstas inspelat i Ty Segalls studio i Los Angeles.

Tenori & Marianne Mörck (Lorensbergsteatern)

Arr. skriver; Tenori (www.tenori.se) – operatenorerna Alexander Grove och Kalle Leander tillsammans med vännen och West End-stjärnan Mike Sterling, allas vår folkkära comedienne Marianne Mörck och gäster bjuder på en helaftonskonsert fylld med humor och sprakande opera- och musikalhits!  Från Fantomen till Chess, Granada till Nessun dorma – i en musikalisk väv av personliga berättelser och möten från de stora scenerna. ”

Ulla Carin & Gilbert Holmström (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Release för albumet ”Magritte”! Med en solid sångbakgrund som solist i den legendariska gospelkören Choralerna i bagaget, debuterade Ulla Carin som jazzsångerska med plattan Love Letters. (Gilmont Music1998). Då handlade det om texter/låtar på engelska ur The Great American Songbook samt några original. 

Kvällens release består av tio stycken originalkompositioner av Gilbert Holmström som även skrivit alla svenska texter (utom Viole d´amour av poeten Bo Bergman). De speglar en resa genom olika tidsperioder och äldst är Resan till Hellas som i instrumentalversion finns med på Gilberts debut Lp Utan Misstankar från 1965.    

Efter konserten blir det jam! 

Ulla Carin Holmström – s, .Gilbert Holmström – sx., Thomas Hellsten – p., Tom Frode Tveita – b. och Anders Kjellberg – tr.

Ola Aurell (Viiva, Vasaplatsen 1)

Arr. skriver; ”Den sjungande komikern Ola Aurell framför mästerverk från sitt nya album ”Arv & miljö” samt äldre låtar, samt säger roliga saker.”

Schwing! #2 -Gästartist Susanna Risberg (Fyrens Ölkafé)

Arr. skriver; ”Tisdagen 18/2 är det dags för Schwing! att slå upp portarna igen. Denna afton blir det den grymma gitarristen Susanna Risberg som gästar oss, tillsammans med Husbandet förstås. Susanna har jobbat med många olika musiker och artister, har studerat vid ”Berklee Collage of Music” och fått en hel del utmärkelser till exempel: Jimi Hendrix Award (2011), Jazzkatten (årets nykomling 2015) och Albin Hagströms Minnespris (2005).

Susanna har också spelat in två album och turnerat en hel del med sin egen grupp ”Susanna Risberg Trio” Hon är dessutom uppvuxen i Haga, bara en kort stroll från Stigbergstorget där vi håller till.

Husbandet består av John Holmström på piano (presentatör), Henrik Wartel bakom ett Gretsch-trumset samt Adam Lindblom på kontrabas. 

——————————————————————————————————————–

Onsdag 19 februari

Charles Wesley Godwin + Signe Marie Rustad (Pustervik Matsalen)

CHARLES WESLEY GODWIN
Arr. skriver; ”Väderbiten och gåtfull, på samma gång besjälad och helt obestridlig. Sådan är sångrösten – ja, för att inte säga hela gestalten – hos 27-åriga Charles Wesley Godwin, en av de mest överrumplande begåvade artisterna i den unga, pigga countryscenen från nordöstra USA, tillika upphovsman till ett av de starkaste debutalbumen på många år.

Inte så många av oss har nog hört talas om lilla Morgantown i West Virginia där Charles Wesley Godwin föddes 1992 in i en kolgruvearbetarfamilj, växte upp och fortfarande är bosatt med sin fru och nyfödda dotter, mitt i Appalacherna längs Monongahela-flodens strand och bara ett stenkast från delstatsgränsen till Pennsylvania.

Det tog ganska många år, närmare bestämt fram till 2015, innan han insåg att den där naturbegåvade rösten hade potential till att bli bärande i en framtida musikkarriär. Sedan dess har han uppträtt tillsammans med alla från – vilket om något förtydligar tidlösheten i hans musikaliska hantverk – Tyler Childers, Colter Wall och Luke Combs till gamla stötar som David Allan Coe och Waymore’s Outlaws.

Och inte minst spelat in ett helt enormt debutalbum, som bara fanns där helt plötsligt under 2019. Det går under titeln ”Seneca”, helt egenfinansierat och oberoende utgivet, men kommer tvivelsutan att leva ett långt liv. Albumet innehåller ett knippe omistliga sånger som, enligt Godwin själv, behandlar ett ”abundance of ’human things’, like failure, the ups and downs of marriage, and getting back to a simpler way of life”. Flera spår på skivan berättar om händelser, miljöer och karaktärer från uppväxten vid Appalachernas fot .

En av våra mest inflytelserika onlinepublikationer inom genren – Saving Country Music – skrev så här: ”Just like Sturgill Simpson, Tyler Childers, and others from the depressed regions of Kentucky and West Virginia who took those inspirations to large crowds, Charles Wesley Godwin’s stories are forged through the authenticity of a local experience, but are worthy of being enjoyed by a national and international audience.”

Lummig Laurel Canyon folk-singersongwriter från den norska landsbygden vars musik har drag av 70-talsgiganter som Joni Mitchell, tidiga Elton John och Judee Sill. Succén för albumet ”When Words Fle Freely” har redan gjort Signe Marie Rustad till ett av affischnamnen till populära Øya-festivalen (Oslo’s svar på Way Out West) och hon har på kort tid hamnat på samma scener som Madrugada, Tyler Childers och Kacy & Clayton i Norge

Magic Spirit Quartet (Nefertiti)

Arr. skriver; ”Den marockanske gnawamästaren Majid Bekkas möter några av Skandinaviens främsta jazz- och improvisationsmusiker!

Magic Spirit Quartet formades efter att musikerna Goran Kajfeš och Stefan Pasborg spelade tillsammans med mästerlige sångaren och multimusikern Majid Bekkas i Marocko för ett par år sedan. Ett möte som gav blodad tand och nu fått en lyckosam fortsättning. I slutet på januari släpps deras självbetitlade debutalbum på det tyska skivbolaget ACT.

Majid Bekkas basliknande instrument, guembri, och röst bidrar starkt till musikens särprägel som landar i gränslandet mellan traditionell marockansk gnawamusik, ökenblues, psykedelisk rock och europeisk jazz. Klaviaturoraklet Jesper Nordenström ser till att skapa färg och atmosfär i detta mästarmöte.

Bogefors & Mats (Café Hängmattan)

Arr. skriver; ”Duo från Lund med återvunnen, egentillverkad, lokalproducerad akustisk
blues/roots, med gitarr och munspel med fet ton. Ärlig, äkta, finurlig och
kraftfull. Alltid med en egen knorr och på givetvis på skånska.”

———————————————————–

Torsdag 20 februari

Bror Gunnar Jansson (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Det har hänt mycket för Bror Gunnar Jansson det senaste året. Hans starka framträdande i På spåret 1 februari 2019 fick mycket stort genomslag. Han har turnerat intensivt hela året i bland annat Sverige, Frankrike, Danmark, Kanada, USA, Finland, Tyskland och Nederländerna.

True crime i musikform. Det kan en kalla Bror Gunnar Janssons fjärde album ”They Found My Body In A Bag” som centrerar sig kring ett antal olika mordfall med svensk koppling. På så sätt skiljer det sig från hans tidigare album, på vilka han främst gjort låtar utifrån påhittade historier och karaktärer placerade i ett parallellt universum.

Även musikaliskt har den nya skivan till viss del ett nytt sound, då han tagit ett steg längre in i grunge och rock’n’roll-doftande mark medan han hållit kvar andra foten i blues och folk-myllan. Franska L’Express ställer frågan ”And what if the best American blues artist comes from Göteborg, Sweden?”  

The Cavern Beatles (Trädgårn)

The Final Days of The Beatles: ABBEY ROAD and Let It Be. 

Arr. skriver; ”Efter en otroligt framgångsrik turné kommer the Cavern Beatles tillbaka till Skandinavien! Gruppen kommer ta oss tillbaka till The Beatles sista år, med släppen av Abbey Road och Let it be som kom för 50 år sedan. The Cavern Beatles behöver knappast någon längre introduktion, efter mer än 100 framträdanden i Sverige anses de vara Beatles hyllningsband. Deras utseende, röster och rörelser är inte långt ifrån ”the original Fab Four”,och allihopa kommer från Liverpool!

Under en två-timmars show bjuder the Cavern Beatles på en perfekt live imitation av en riktig Beatles konsert. De använder sig av samma instrument som the Beatles: gitarrer från Hofner och förstärkare från VOX, och identiska kläder från albumen Sgt. Pepper’s Lonely Heart Club Band, A Hard Day’s Night och Let it be, allt för att få det perfekta utseendet.
Publiken kan vänta sig alla de kända klassikerna som Please Please Me, Twist and Shout, Can’t Buy Me Love, Help!. Samt hitsen från albumen Abbey Road och Let it be: Something, Here comes the Sun, Get back och Let it be.

Viktoria Tolstoy & Göteborg Wind Orchestra (Kronhuset) även 21 feb

SONGS FROM THE GREAT AMERICAN SONGBOOK

Arr. skriver; ”Viktoria Tolstoy har verkat som artist i över 25 år och med sitt självklara uttryck och naturliga musikalitet har hon framträtt på scener världen över. En komplett artist helt enkelt som tidigt fick spela med bland andra Svante Thuresson, Putte Wickman, Arne Domnerus, Ulf Wakenius, Jojje Wadenius, Esbjörn Svensson, Nils Landgren, McCoy Tyner, Ray Brown, Toots Thielemans och många fler. Hon har en instinkt för bra musik och samspel på nästan telepatisk nivå och både hennes skivor och liveframträdanden blir alltid något utöver det vanliga.

Till mötet med Göteborg Wind Orchestra har hon med sig sitt samspelta band som hon regelbundet turnerar med. Vi kan förvänta oss ännu en fantastisk konsert med Sveriges mest flexibla och stilsäkra orkester och Sveriges jazzsångerska #1!

Viktoria Tolstoy, sång
Stefan Wingefors, piano
Mattias Svensson, kontrabas
Rasmus Kihlberg, trumset
Niklas Willén, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Boson/Jardemark/Bergström (Unity Jazz)

Boson/Jardemark/Bergström

Unity skriver; ”Boson/Jardemark/Bergström är en nystartad trio som spelar lyrisk jazzmusik sprungen ur ”The Great American Songbook”. Svängigt, intimt och innerligt – alltihop på en och samma gång!

Anders Boson – Sång och trumpet
Rolf Jardemark – Gitarr
Magnus Bergström – Kontrabas

Henrik Cederblom Zobop (Porter Pelle)

Arr. skriver; ”Zobop tar oss med till nya musikaliska mötesplatser. Här finns influenser från stilikoner som Zappa, Jeff Beck, Bill Frisell eller Tony Allen, men i grunden är låtarna spelmansmusik för elgitarr, saxofon, bas, beats och trummor.

”Jag har alltid älskat hur fiolspelare spelar tillsammans i svensk och norsk folktradition, så många av spåren på Zobop tar sitt avstamp i detta. Tänkte Henrik högt.

Naturligtvis starkt färgat av Tapha Ndiongues trummor och Viktor Turegårds bas, men melodierna har ofta en skandinavisk touch. Jag gillar också att spela när folk dansar, så jag ville i grund och botten fokusera på rytm och melodi.”

Henrik Cederblom – git, lapsteel, loops , Tapha Ndiongue – trummor , Viktor Turegård – bas,Sten Källman – sax, perc,

Kvällen till ära har vi även Finn Björnulfson med på slagverk

Dirty Desperados (KoM musik & bar)

KoM skriver; ”Njut av vild frijazz som får dig att glömma alla tråkigheter i världen!!

Bäckbrothers Jazz Tivoli (Rest. Holy Moly, Andra Långgat 31)

David Bäck klaviatur och Anders Bäck saxofon plus andra eminenta musiker

———————————————————————————————————–

Fredag 21 februari

Saga (Trädgårn)

Arr. skriver; ”Trots avskedsturnén ”Final Chapter Tour” för två år sedan, har Saga oförtrutet fortsatt att spela in nytt material och uppträda. De var helt enkelt inte redo att skriva sista kapitlet – berättelsen om Saga fortsätter och ny historia skall skapas!

Bandet Saga bildades 1977 i Toronto. Namnet Saga tog de för att de på sina fyra första album hade ett genomgående tema, som en saga. De skapade ett nytt sound och framgångsrika hits som ”Wind Him Up”, ”On the Loose”, ”Humble Stance” spelas än idag på radiostationer runt om i världen. Under sin långa karriär har gruppen släppt 21 studioalbum och 9 liveplattor. De har fått flera utmärkelser och turnerat flitigt på vår glob. Gruppen har genom åren byggt upp en stadig och hängiven publik.

På scen ser vi Michael Sadler (sång, keyboard, bas), Jim Gilmour (keyboard, klarinett, sång), Ian Crichton (gitarr), Dusty Chesterfield (bas, keyboard), och Mike Thorne (trummor, sång).

Nicole Sabouné (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Mörkret känns sällan lika dramatiskt, fängslande och bitterljuvt som det gör i händerna på Nicole Sabouné. Nya EP:n Come My Love är en hudlös sorts separationsskildring där artisten visar upp en mer avskalad och sårbar sida av sin tidigare ofta bombastiska postpunk.

Come My Love följer på en tids musikalisk återhållsamhet för Nicole Sabouné, som hållit en mestadels låg profil sedan 2015 års album Miman (inspirerat av Harry Martinsson-verket Aniara). Hon fullängdsdebuterade 2014 med kritikerhyllade Must Exist och lyckades snabbt skapa ett personligt uttryck som saknar tydlig motsvarighet i eller utanför Sverige. När fotografen Anton Corbijn hade en stor utställning på Fotografiska 2016 handplockade han Nicole som artist vid premiären. ”

Americanafestival med
Joe Nolan (CA), Sean McConnell (US), Dylan Earl (US), Garrison Starr (US) (Tryckhallen, Hwitan, Falkenberg)

The Groove (Nefertiti)

Nef. skriver; ”The Groove utgörs av tre musiker som var och en är flitigt medverkande på plattor och turnéer, kända från diverse sammanhang i jazzsverige. Om en sedan 70-talet varit det minsta insatt i svensk jazz vet en vilka Kjell Jansson och Anders Kjellberg är.

I Göteborgstrakten har de dels varit omistliga portalfigurer för scenen på västkusten. Deras meritförteckningen är mycket imponerande. Oftast har de utgjort komp på skilda håll. Saxofonisten Björn Cedergren har även han hörts i diverse sammanhang, bland annat med Bohuslän Big Band samt i Lasse Lindgren Big Constellation.

Club Clandestino: Siri Karlsson (Oceanen)

Arr. skriver; ”Duon Siri Karlsson trollbinder genom att öppna dörrar vi inte ens visste fanns. Med nya albumet Horror Vacui fortsätter Siri Karlsson sitt orädda utforskande av gränsland där folk möter psykedelia som möter elektronisk och experimentellt, alltjämt med nyckelharpa och saxofon i centrum. Den kritikerrosade duon Siri Karlsson, bestående av Maria Arnqvist och Cecilia Österholm, har med sina fem album etablerat en egen röst och klangvärld på den svenska musikscenen.

Recensioner och prismotiveringar vittnar om vågade fusioner. De har liknats med allt från Jan Johansson, Archie Shepp, Hjort Anders till Nick Cave, Älgarnas Trädgård, the Doors och nu senast med Hildur Gudnadottir som skapat den hyllade filmmusiken till Chernobyl och Joker. I december mottog de SKAP:s avantgarde pris 2019 och nu är de nominerade till Manifest 2020 med Horror Vacui.

Med sig på scen har de Jonna Löfgren på trummor och en basist.

Hard On Blues (KoM musik & bar)

KoM skriver; ”Bandet bildades 1992. Det var fem killar som gärna ville spela rock och blues och det är precis vad dom ska göra på KoM-scenen i kväll!!

Kent Börjesson gitarr/ sång, Holger Olsson gitarr/ sång, Andreas Lange munspel, Patrik Öblad bas/ sång, Lars Rosengren trummor.

Olding/AC/Höyer/Lindblom (Unity Jazz) även 22 feb

Unity skriver; ”En extremt hip kvartett ser dagens ljus efter en tids dvala. Stockholmsmusikerna Hans Olding och Linus Lindblom teamar upp med Köpenhamns mest anlitade jazztorpeder AC och Jacob Höyer.

Skurk 98 (Porter Pelle)

Bandmedlemmar
Niclas Eriksson: Sång
Tommie Ericsson: Gitarr/Kör
Niklas Andersson: Gitarr/Kör
Thomas Mann: Bas/Kör
Franky van Vossel: Trummor

Robert John David & Ljushuvud (Fyrens Ölkafé)

Arr. skriver; ”Robert John David spelar folkligt indie-poppig musik på svenska och är Robert Serholts största musiksatsning hittills. Efter dryga 200 spelningar levereras musiken genuint och sylvasst. Sen i maj 2019 har Robert John David tagit plats på imponerande spotifylistor och debutalbumet släpptes i augusti och våren 2020 är fullspäckad med singel releaser inför nästa fullängdare som kommer den 28/5. I bandet har Robert John David med sig Fredrik Serholt, Jesper Persson och Anton Klavborn.

Ljushuvud är sångaren och låtskrivaren Julius Marstorp’s kondenserade kärlek till pop, emo och att förlora. Med söta popmelodier, läckra harmonier och naiva texter kan de få vilket stenhjärta som helst att börja blöda hallonsaft.
Bandet bildades i Göteborg, november 2018 av medlemmar från bl.a. Braincoats och Little Birds.

Olivia Junholm (Studio HPKSM, Storgatan 22)

Arr. skriver; ”Olivia Junholm är en Göteborgsbaserad singer/songwriter med musik som blandar soulpop med varma jazzinfluenser. Mjuka toner möter lekfulla vibes, och tillsammans med den djupa känslan i rösten skapar artisten ett genuint eget sound.

I bagaget har hon spelningar i Sveriges Radio P4, studioinspelning i Houston, USA, livespelning på bl.a. den globala musikscenen Sofar Sounds och den musikbransch-fokuserade festivalen Live at Heart. Nu presenterar hon äntligen nytt material. Hennes debut EP No Rush släpps 21/2/20, i samarbete med skivbolaget Light & Salt Records.”

—————————————————————————————————————–

Lördag 22 februari

Joe Nolan & Dylan Earl (Fyren, Kungsbacka kl 13-15

Arr. skriver; ”Kanadensiska Joe Nolan blev ett namn för den skandinaviska publiken genom två längre turnéer och två hyllade album: ”Goodbye Cinderella” (2012) och ”Tornado” (2013). Trots sin ringa ålder imponerade han med såväl låtskriveri, stor röst och enorm scennärvaro.

Efter flera års bortavaro är han nu tillbaka i karriären igen med albumet ”Cry Baby” (2018) och turnéer i Europa och Skandinavien. ”Cry Baby” är Joe Nolans mest personliga album där han brutalt ärligt berättar om åren av kärleksbekymmer, depressioner och alkoholmissbruk. Men skivan är även en hoppfull spegling av hans helande och vägen framåt.

Dylan Earl (USA)

Om det ska kallas country eller americana är en smaksak, men det handlar otvivelaktigt om genuin amerikansk musik. Dylan inspireras av allt från traditionell country till sydstatsrock. Han har vuxit enormt som artist och sångare tack vare ändlösa turnéer bland honkytonks och barer i mellan-västern, där han testat och finslipat sina låtar inför publik.

Dylans senaste album, ”Squirrel in the Garden” är en motståndsrörelse mot urvattningen av countryn med massproducerad ”bro-country” och pop-country. Dylan själv menar att det är ett hot mot den amerikanska countryns själ och tradition. Han vill ta tillbaka countryn, men inte för att återskapa det gamla, utan för att vårda den och ge den nytt blod.

Dylan Earl må ha Stetson-hatt, tjusig mustasch och hans smäktande bariton är som taget direkt från den djupaste Södern. Men Dylans musik är i högsta grad relevant idag. Dylan Earl kommer med band.

GospelbeacH + Vincent Vensal (Pustervik Stroa Klubb) kl 21

Arr. skriver;”Supergruppen GospelbeacH kom till när Brent Rademaker från legendariska Beachwood Sparks tillsammans med vänner som Neal Casal (Chris Robinson Brotherhood, Circles Around The Sun, Ryan Adams & the Cardinals mm) bestämde sig för att sätta ihop ett band som hyllar deras kärlek till Kalifornien och dess hippiecowboys mellan ’67-’76.

Att ge sig ut på en färd med GospelbeacH är som att tuffa fram likt ett lätt vinglande, psychedeliskt ånglok på ett ringelrangligt järnvägsspår längs den soldränkta västkusten. Förbi drömska stränder, vintage country-rock, branta klippor, solig surfpop och oändliga ökennätter där Flying Burrito Brothers, Tom Petty & The Heartbreakers, Linda Ronstadt och New Riders of the Purple Sage ockuperat passangerarvagnarna.

Debutalbumet ‘Pacific Surf Line’ från 2015 var en modern Californiaklassiker; solig folkrock med lena The Byrds-harmonier och kosmisk country-rock i Gram Parsons och Chris Hillmans anda.

Glimrande uppföljaren ”Another Summer of Love” var det en enda lång hyllning till Los Angeles skimrande solnedgångar, äkta kärlek och magiska sommarnätter där Rademaker & Co drar iväg i öppen cabroilet längs L.A.s ändlösa freeways och breda boulevards, en resa fylld av klassisk 70’s FM rock och snygga powerpopsvängar.

Just nu är GospelbeacH aktuella med sitt nya album ’Let It Burn’. Det är en suverän platta fylld av klassisk LA-rock’n’roll om försoning, sorg och förlust. Mästerliga melodier, underbara harmonier och makalösa solon. Utsökta sånger av låtskrivarna Brent Rademaker och Trevor Beld Jimenez, episka gitarrer från den så tragiskt bortgångne och älskade hjälten Neal Casal, i det första av flera postuma releaser från honom. Jon Niemann briljerar vid sina tangenter plattan igenom och Texassonen Ben Rendell kompletterar denna upplaga av GospelbeacH perfekt.”

GospelbeacH har spelat på Pustervik två gånger tidigare, 1/9-2017 och 16/6-2018

Support: VINCENT VENSAL
Den musikaliske vagabonden och kosmiske cowboyen Vincent Vensals senaste tripp är odyssé ut i folkcountryns mest spännande miljöer, där kullarna i 70-talets Laurel Canyon byts mot somriga solnedgångar från Skansberget och hektiska nätter längs West Hollywood byts mot rumlande kvällar längs Långgatorna.

Denne unge låtskrivarbegåvning, sångare och gitarrist tillhör samma scen som på senare år fått fram namn som Slowgold, Arvid Nero och Orkan och han har tidigare synts som en av frontfigurerna i neo-psychedeliska Woodyhjältarna Magna Mater och som gitarrist och sångare i albumaktuella Hollow Ship.”

Takida (Trädgårn) SLUTSÅLT

Arr. skriver; ”Takida slår på stort och firar deras 20-årsjubileum med en turné! De inleder nästa år med att åka landet runt med sin ”20th Anniversary Tour” och besöker även Norge, Danmark och Finland.

Bandet som idag stolt kan kalla sig för en av Sveriges främsta rockband bildades 1999 och slog igenom rejält med debutalbumet ”Make You Breathe” år 2006. Året därpå släpptes albumet ”Bury The Lies” som innehöll hitsingeln ”Curly Sue” som låg på förstaplatsen P3s Tracklista i tio veckor och på Svensktoppen i 54 veckor.

Förra året började de arbeta med skivbolaget BMG där de släppte singeln ”Master” som blev början på ett nytt kapitel för Takida. Samarbetet blev en internationell succé med slutsålda spelningar och en större fan-skara.

Valdemar (KoM musik & bar)

KoM skriver; ”På allmän begäran är det dags att damma av Valdemars gamla låtkatalog tillsammans med både gamla och nya medlemmar i sättningen!

Valle Erling sång/ gitarr, Anders Sjöling bas/ sång, Claes Johansson piano/ sång, Pär Öjerot gitarr/ sång, Daniel Gibson trummor/ sång, Dan Helgesen orgel, Gunnar Frick pedal steel/ gitarr/ dragspel, Björn Almgren sax/ percussion, Kristin Lidell trumpet/ percussion.

Bäckbrothers feat. Frank Paco (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Frank Paco – sångaren och trummisen bakom bl.a Miriam Makeba – möter Bäckbrothers! Frank växte upp i Maputo, Mozambique under brinnande inbördeskrig. Redan som liten började han spela trummor. Levnadsvillkoren var svåra så Frank byggde sina egna trummor av skrotmaterial som han kom över.

Vid femtonårsåldern lyckades Frank ta sig till Sydafrika där han ganska snart blev uppmärksammad som en ovanligt talangfull trumslagare och kapellmästare. Det dröjde inte länge för än han blev flera av Sydafrikas stora artisters favorittrummis vilket ledde till turnéer med bl.a Miriam Makeba, Hugh Masakela, Angelique Kidjo mfl. Frank har även spelat med kända Europeiska artister så som Bono U2, Peter Gabriel, Jimmy Cliff, Ronny Jordan.

Förutom att vara en flitigt anlitad turnémusiker är Frank även en erfaren studiomusiker som medverkat på sextio album varav tio belönats med olika priser från skivbranschen. Han komponerar även egen musik och driver sitt eget projekt Frank Paco Artensemble med vilket han har spelat in två album.
Frank Paco och David Bäck möttes för första gången i Capetown 1999 och har sedan dess haft ett pågående samarbete med gemensamma konserter i både Europa och Afrika. David har under hela sin karriär samarbetat med musiker från hela världen både utomlands och i Sverige och har en förmåga att länka samman musik och människor från olika delar av världen. För denna unika förmåga mottog David Planeta priset 2017. David är bandledare för bl.a Bäckbrothers JazzTivoli och World Music Culture Club.”

Frank Paco – s. & tr., Anders Bäck – sx., David Bäck – p. & s., Per Strandberg – s. & g., Martin Olsson – b., Samuel Olsson – trp. och Celso Paco – s, perc. & dans

Club Clandestino: Faarao Pirttikangas (Oceanen) kl 22

Arr. skriver; ”Faarao Pirttikangas got nominated “Blues Artist Of The Year 2018” by the Finnish Blues Awards Association. Album #4 of this “solo” project (with a 6-piece band…) by Pekka “Faarao” Pirttikangas, lead singer and guitarist of Cosmo Jones Beat Machine, again with a wide array of guest musicians.

The texts (by Pirttikangas) are in Finnish, and tell stories from forgotten traditions and myths, from snake oil dealers to faith healers, from sound alchemists to moonshine brainfry, and the occasional sauna habits. The music (by the band) seamlessly arranges its fenno-balkan roots with afro-american elements.

Since starting in 2009 the band has played stages ranging from fancy concert halls to skronky punk squats in Finland, Germany, Estonia, Latvia, Ukraine, Czech Rep, and won’t quit.”

Both CJBM and Faarao are widely appreciated by blues and roots diggers, both in Finland, as well as internationally. With their effortless combination of influences from Sun Ra to Captain Beefheart, from rai to boogie, from klez to zydeco, ans fenno-american spirituals to barnyard stompin’ madness, this album is, again, a powerful blend of new traditionalism

@Tribute (S/S Marieholm)

Jan ’Nusse’ Dahlin gitarr/ sång, Ole Ravnsborg munspel/ sång, Hans Nikell keyboard/ kör, Krister Eliasson bas, Sune Svensson trummor. ”Blues- och rockbaserade covers från 70-talet och framåt. Dock inte alltid exakt enligt de original som inspirerat oss.” 

David Nilsson & The Bon Vivants (Porter Pelle)

Arr. skriver; ”David Nilsson & The Bon Vivants är en akustisk pop/rockgrupp som levererar unika tolkningar av kända låtar samt spelar egenkomponerad musik. De har haft samarbete med musiklegenden Neil Sedaka och samarbetar med artisten och låtskrivaren Eva Eastwood.

David har en fantastisk röst och en unik underbar stämma..  Musiken och låtarna kommer definitivt att få igång dej, Elvis, Elton John.. Rod Stewart.. Orbison… med flera.”

Kaffeflickorna och Syndafloden (M/S Götapetter, Gullbergs Strandgata 15)

Arr. skriver; ”Vi bjuder på låtar från vår nya skiva, som spelas in på Nacksving studios i början på februari och så blir det förstås ett gäng gamla godingar.

Kaffeflickorna och Syndafloden är en fusion av könsrock och punk, teater, gubbrock, dansband och progg – helt utan vett och etikett och aldrig med händerna på täcket. Onanitips, korvfester, lesbiska romanser, snaskiga kungaskandaler, gottegrisar, rika bortskämda män, våta Ålands-kryssar, dragningen till frikyrkliga män, kungakukar, ja allt får plats i vårt stora varma sköte!

Bandet består av Evelina Persson och Hanna Elvin(sång), Anna Dalentoft (bas/kör), Peter Damgaard (gitarr) och Håkan Åkerblom(trummor)
Båten öppnar sina gates klockan 17 för häng, matbitar, drinkar och cöla och oss ser ni ca 20.30!

—————————————————————————————————————-

Söndag 23 februari

Johan Johansson + Emrik (Schnitzelplatz, Lagerhuset)

Johan Johansson klaviatur plus Emrik ’M-Rock’ Larsson sång, Anders ’Agge’ Augustsson gitarr, ’BasBerra’ bas och ’Lade’ Källfelt trummor. Funk! Soul! Jazzgrooves!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *