Konserter i Göteborg och Norra Halland 1-8 mars 2020

Söndag 1 mars

The Cavern Beatles (Kungsbacka Teater)

Måndag 2 mars

Oscar Zia (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Hösten 2018 gav Oscar ut EP:n ”Din” som handlade om den skräckblandade eufori man känner när man är nykär och har ena foten i ett tivoli och den andra i helvetet. I intervjuer pratade Oscar om hur han precis tagit sig igenom ett krisigt år där han tvivlat på sig själv både som artist och person, men hur han lyckats ta sig ut på andra sidan levande.

Ett år senare så har Oscar släppt ytterligare två singlar på svenska. Att den snart 23 år gamla Oscar redan pratar om terapeuter i plural är kanske inte så konstigt om man tänker på att han breakade redan som 15-åring i ”X Factor” och därför fått växa upp och fucka upp samtidigt som han varit en offentlig person. ”

Göteborg Jazz Orchestra (Contrast Public House, Tredje Långgatan 16)

Arr. skriver;”Göteborg Jazz Orchestra fortsätter att utforska våra Svenska Jazzhjältar och lyfter denna gång fram folkkäre Georg Riedel:s låtar och arrangemang i en avdelning av konserten. Utöver det får vi fint besök av sångaren Erik Gullbransson.”

——————————————————————————————————————–

Tisdag 3 mars

The Cadillac Three + Support: Austin Jenckes (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Jaren Johnston, Kelby Ray och Neil Mason är alla från Music City och har känt varandra sedan tonåren. Tillsammans med Ben Brown bildade de rockbandet American Bang 2005 och när bandet splittrades fortsatte trion tillsammans i vad som senare kom att bli The Cadillac Three. De beskriver själva sin musik som “Country Fuzz”, och hämtar inspiration från rötterna i både sydstatsrock och country. Bland deras favoritartister hittar man givetvis ZZ Top, men de hyllar även samtida progressiva country-hjältar som Sturgill Simpson.

De har stått på scen ihop sedan de var 15, och det är tydligt när man ser dem live att det är där de hör hemma. Sedan själv-betitlade debutalbumet 2013 har de gjort sig ett namn som en rykande live-akt, och har genom sångaren Jaren även bidragit till list-hits för andra artister, som bland annat You’re Gonna Fly med Keith Urban, Southern Girl med Tim McGraw och Days of Gold med Jake Owen.

Singeln ’The South’ med gäst-inhopp från Dierks Bentley, Eli Young och Florida Georgia Line var deras första känning på hitlistorna, för att sedan följas upp med bland annat ’White Lightning’ innan andra albumet ’Bury Me In My Boots’ kom ut sommaren 2016. Tredje fullängdaren ’Legacy’ kom året efter, och det efterlängtade fjärde albumet ’Country Fuzz’ är äntligen på väg i början på 2020!.”

Senast de var i Sverige var på Kägelbanan i Stockholm i november 2018. En hejdundrande uppvisning till första spelning i eget namn, då första besöket 2014 var som öppnare för Eric Church.”

Austin Jenckes är från Nashville och beskrivs så här

Austin Jenckes was born and raised outside of Seattle in the small town of Duvall, Washington. He relocated to Nashville, Tennessee in January of 2012 and now calls Nashville home with his wife, Brittany, and their one year old daughter, Ravenna, where they live on a quiet two acres of land on the outskirts of town.

To hear Austin sing could be equated to being taken to church due to his songs being laced with dynamic soaring melodies, introspective life-lived lyrics. Stylistically his music makes you long for a simpler time when the world moved a little slower and things felt a bit more pure.

Austin is a man made for the stage. Whether he’s sitting on a bar stool in the Georgia Theatre in Athens, Georgia performing for 1,000 people by himself or back in the Northwest playing with a full band. His shows are captivating, inspiring and leave those that know him feeling like they are witnessing one of the true under-the-radar talents. And those that are hearing him for the first time are struck by the thought of “who the hell is this guy”?”

Sons Of Apollo (Trädgårn)

Arr. skriver; ”Amerikanska supergruppen Sons of Apollo levererar progressiv metal och innefattar medlemmar från band som Dream Theatre, Mr. Big, Guns N’ Roses och Journey. I januari släpps deras andra studioalbum ”MMXX”.

För ett par år sedan startade rykten om ett nytt hemligt projekt inklusive tidigare Dream Theater-medlemmarna Mike Portnoy och Derek Sherinian. Duon avslöjade sedermera detaljerna för resten av världen och introducerade sitt nya band Sons of Apollo, tillsammans med gitarristen Ron ”Bumblefoot” Thal (ex-Guns N’ Roses), basisten Billy Sheehan (The Winery Dogs, Mr. Big, David Lee Roth) och sångaren Jeff Scott Soto (ex-Journey, ex-Yngwie Malmsteens Rising Force).

Albumet ”MMXX” produceras av den dynamiska duon Portnoy och Sherinian, som ibland kallats ”The Del Fuvio Brothers”, ett smeknamn de fick för över 20 år sedan under deras gemensamma tid i Dream Theatre. Varje medlem i bandet har sitt eget signatursound och när man sätter samman dem skapas ett femhövdat monster.

Nervosa + Man Machine Industry (Valand)

Arr. skriver; ”Den brasilianska thrashtrion Nervosa kommer i vår till Sverige för två spelningar nästa år tillsammans med svenska Man Machine Industry. 2 mars: Stockholm, Nalen Klubb ,3 mars: Göteborg, Valand

Med sångerskan Fernanda Lira i spetsen är Nervosa ett av de hårdaste nya thrashbanden. Deras old school thrash är inspirerad av alla de gamla banden inom genren och de börjar snabbt själva bli ett etablerat namn. De har två gånger gjort stor succé på Gefle Metal Festival och vi kan nu välkomna dem tillbaks för spelningar i landets två största städer.

Som förband ser vi svenska Man Machine

Playhouse Jazz – Pulse Trio (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Pulse Trio är en pianotrio som spelar improvisationsmusik skriven av trummisen och kompositören Pauls Pokratnieks (Lettland). Trion bildades 2019 och är nu i full färd med att spela in sitt debutalbum som släpps senare under året. Puls och rytm finns i allt vi gör, att komponera för denna trio blir Pauls plattform  att utforska och experimentera fram musik som har ”livets puls” i sig.

Orginalkompositionerna har inspirerats av olika upplevelser, både musikaliska och icke-musikaliska, Pauls har varit med om under sin resa genom musiken och livet. Musiken är genrebred men med en stor kärlek för improvisation och jazzens sound. Efter konserten blir det jam!

Pauls Pokratnieks (LV) – tr. & kompositio Fabian Kallerdahl (SWE) – p.Olli Rantala (FIN) – b.

———————————————————–Onsdag 4 mars

Simple Minds (Partille Arena)

SimpleMinds_680x383_onsale.jpg

Arr. skriver;” Simple Minds har varit pionjärer i 40 år. De fångade upp attityden från postpunk-eran under slutet av 70-talet och utvecklade sin egna stil baserad på lika delar artrock à la David Bowie och Donna Summers elektroniska dansnerv. Därifrån gick de vidare och blev ett av sin generations största band.

1979-års knockande debut ”Life in a Day”. Det bredare genombrottet med ”New Gold Dream (81/82/83/84)”. Superhitsen ”Don’t You (Forget About Me)” och ”Alive and Kicking”. Live Aid. De fem albumettorna i Storbritannien. Liveskivan ”Live In The City Of Light”. Den storstilade comebacken och framgångarna med nysläppta ”Walk Between Worlds”. Simple Minds höjdpunkter är verkligen inte lätträknade.

Med Jim Kerr och Charlie Burchill i spetsen firar bandet nu 40 år som ikoner. Räkna med en musikhistorisk kavalkad då deras världsturné når Göteborg.”

Rigmor Gustafsson (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Rigmor Gustafsson, en av Sveriges, Europas främsta och mest populära jazzartister med en lång, varierad och prisbelönt karriär bakom sig. Hon har bland annat tagit emot The Royal Musical Academy’s Jazz Award och Sveriges Radios pris Guldkatten, och hon har vunnit en svensk Grammis för albumet Alone with you där den mångsidiga låtskrivaren Rigmor Gustafsson står bakom alla tretton låtar. Hennes tio album i eget namn visar alla på en ständig lust att ta nya vägar.

Sedan 1997 är hon stationerad i Stockholm men med Europa som arbetsplats. Genom åren har hon uppträtt i olika konstellationer från duos till symfoniorkestrar. Hon har framträtt i TV i samband med kronprinsessan Victorias bröllop och födelsedag, på Nobelprisbanketten, på Regeringens öppnande och även i På SpåretAllsång på Skansen, Så ska det låta m.m. Mellan 2015-2017 var hon adjungerad professor vid Musikhögskolan Ingesund och sedan 2017 är hon invald i Kungliga Musikaliska Akademien.

Rigmor Gustafsson – s., Jonas Östholm – p., Martin Höper – b. och Chris Montgomery – tr.

The Ukulele Orchestra Of Great Britain (Lorensbergsteatern)

Arr. skriver; ”Who is to blame for the worldwide phenomena of ukulele orchestras and ukulelemania?. The Ukulele Orchestra of Great Britain!

Tap your toes with the royalty of the ukulele scene, the independent rock-stars of the “bonsai guitar”, who have plucked and sung, joked and whistled with Clean Bandit, Robbie Williams, Madness, Cat Stevens, The Ministry of Sound and Blue Peter.

The world’s very first Ukulele Orchestra is not just about ukuleles; it is about entertainment, joy, fun, strum and artistry.

The Sons (Café Hängmattan)

Arr. skriver; ”The Sons är Mr. Bo Karlsson, sång o gitarr, Kjell Jansson bas och Gunnar Pettersson trummor. De delar med sig av en musik där bluesens svärta och galghumor, gospelns hopp och den jazziga lekfullheten samsas. Tre spelkamrater med stora öron, öppna sinnen och känsla för feeling”

Pernilla Warberg (Kustens Hus)

Arr. skriver; ”2019 års Lasse Dahlquiststipendiat: Pernilla Warberg framträder tillsammans med medlemmar ur Dahlquistsällskapet och med Sven-Eric Dahlberg vid pianot. Härliga bitar och en och annan allsång. Olle Edström, musikforskare, läser och berättar ur sin nyutgivna bok ”Kors vad det vimlar…”.

Les Amazones D’Afrique-

Amazones Power (Stora Teatern)

Storan skriver;”Les Amazones d’Afrique bjuder på en oförglömlig konsert där en blandning av funk, ökenblues, pop och congotronics möter traditionella västafrikanska uttryck.

Några av de absolut främsta artisterna från Västafrika startade initiativet Les Amazones d’Afrique i Mali 2015. De är idag ett starkt kollektiv som tillsammans arbetar för jämställdhet och för att och motverka sexuellt våld och tvångsäktenskap. Centralt i kollektivet är kampen för att skapa musikalisk frihet och möjlighet för kvinnor att framföra sin musik och spela instrument, exempelvis stränginstrumentet kora, något som traditionellt är förbehållet män.

Les Amazones d’Afrique turnerar flitigt och har spelat på några av de största festivalscenerna i världen. Deras hyllade debutplatta Republique Amazone släpptes 2017 på Peter Gabriels skivbolag Real World Records. Musikkännaren tillika presidenten Barack Obama hade med låten La Dame et Ses Valises på sin topp tjugo-lista samma år på Spotify. I januari 2020 släppte gruppen uppföljningsalbumet Amazones Power.

Snake Oil & Harmony (Trädgårn)

Trädgårn skriver; ”Snake Oil and Harmony grundades 2015 av Dan Reed och Danny Vaughn, vokalister och låtskrivare för det ikoniska Dan Reed Network och Tyketto. I mars släpper de sin första platta tillsammans och i samband med det åker de ut på europaturné.
Det blir en intim akustisk upplevelse med en mix av nya låtar och äldre hitlåtar från deras respektive band. Detta kommer att varvas med historier och berättelser från de bådas karriärer och liv.

OBS! Endast 250 biljetter kommer att släppas

——————————————————————————————————————–

Torsdag 5 mars

Bo Kaspers Orkester (Lorensbergsteatern) spelas 5-8 mars

Arr. skriver; ”Fyra år har gått sedan folkkära Bo Kaspers Orkester släppte albumet ”Redo att gå sönder”. I höst är de tillbaka med ny musik. Deras 12:e studioalbum”23:55” släpptes den 22 november och våren 2020 är de iväg på stor turné när bandet besöker ett 20-tal konserthus och arenor runtom i norden.

Bo Kaspers Orkester har under sina 28 år varit ett storsäljande band och uppnått flertal topplistplaceringar. De är ett av Sveriges mest älskade liveband, vilket inte minst bevisades under 2017-2018 med den hyllade scenföreställningen ”Allt ljus på oss” och en storslagen arenaturné hösten 2018. ”23:55 – Hjärtat håller takten” är en konsert med nyskrivna verk från ”23:55” varvat med älskade klassiker ur bandets gedigna repertoar.

Torbjörn Zetterberg & Den Stora Frågan (Nefertiti)

Arr. skriver; ”En av kreativ musiks mest vältaliga exponenter, sprungen ur Stockholms bördiga jazzscen kring millennieskiftet. Med sitt första band Torbjörn Zetterberg Hot Five inleddes ett fruktbart förhållande med det välrenommerade Moserobie Music Production som blomstrar än i dag, 10 album senare.

Zetterberg är en kompositör av ovanliga medel – bra känsla för att harmonisera sina uppfinningsrika melodier; hur man får en sextett att låta som en hel orkester och hur man skapar utrymme för ett oackompanjerat solo; hans något bizarra känsla för humor som ligger till grund för det driv och sväng som definierar en bra basist; och bäst av allt, respekt för sina medmusiker, vilka alltid lyckats lyfta hans kompositioner ytterligare ett snäpp.

Lekfull, kraftfull, vanvördig och fullständigt orädd presenterar Den Stora Frågan sitt fall, svarar på den ursprungliga frågan, och fortsätter så sökandet med nya frågor. 2019 släpptes en liveskiva inspelad vid Den Stora Frågans senaste framträdande (för tre år sedan), och nu, våren 2020, släpps album nummer fyra ”Are You Happy?”.

Torbjörn Zetterberg – b.,Susana Santos Silva – tr.Mats Äleklint – trb., Jonas Kullhammar – sx., Per Texas Johansson – kl. & sx. och Jon Fält – tr.

Moon Duo (Pustervik Stora Klubben)

Arr. skriver; ”Moon Duo presenterar ”The Lightship”, en turné när de spelar inuti en visuell ljusbox inspirerad av 70-talets diskotek och psykedeliska upplevelser. Den Portland-baserade duon, som består av gitarristen Ripley Johnson och keyboardisten Sanae Yamada är aktuella med sitt nya album ‘Stars are the Light’ som kom ut i slutet av september på Sacred Bones.

Historiskt sett har Moon Duo kanaliserat en form av gitarr&synth-driven krautpsychrock. Föregångaren ‘Occult Architechture’s båda volymer utforskade dualiteten mellan ljus och mörker i den Kinesiska teorin kring Yin och Yang, medan ‘Stars are the Light’ fokuserat på dans, och då främst med 70-talets disco och funk som inspiration.

Deras musikaliska utveckling är tydlig redan från första anslag när de pulserande, repetitiva beatsen och delikata, svävande röster faller in i ett hypnotiserande groove. Albumet är mixat av ’Sonic Boom’, aka Peter Kember – den tidigare Spacemen 3-medlemmen som bland annat hjälpt artister som Beach House att hitta fram till en större dynamik, med mer texturer till sound och låtskrivande.

’Stars are the Light’ är förmodligen Moon Duos mest psykedeliska album to date, och har tagit med sig den sci-fi mytologi som vi lärt känna via artwork, syntar och tematik – men det är också deras lummigaste och kanske mest jordnära sound hittills.

Legends of Rock (Trädgårn)

Arr. skriver; ”En hyllningskonsert till två av rockhistoriens tyngsta namn, omkring fyra timmars avverkande av AC/DC och Guns N Roses största hits. Efter publiksuccé och slutsålda arenor i Frankrike styr Legends of Rock mot Sverige. Tributebanden ”High/Voltage” och ”The Guns N’ Roses Experience” hyllas över hela världen för deras träffsäkerhet och slående likhet till respektive originalband, AC/DC och Guns N Roses.”

Bäckbrothers Jazz Tivoli (Rest. Holy Moly, Andra Långgat 31)

Bäckbrothers Jazz Tivoli play music by Abdullah Ibrahim from South Africa
Ingrid Arvidsson sax
Lage Johansson sax
Anders Bäck sax
David Bäck piano
Adam Lindblom bass
Henrik Wartel drums

—————————————————————————————————————

Fredag 6 mars

The Savage Rose (Pustervik Stora Klubben)

Arr. KB West skriver; ”Tittar du på dansk rockmusik ur ett historiskt perspektiv hittar du oundvikligen The Savage Rose någonstans högst upp i pyramiden. Annisette och resten av hennes band var före sin tid för cirka 50 år sedan. Det är de fortfarande.

Den speciella genren The Savage Rose har odlat sedan starten 1967 har kallats ”Life Blues”. En genre som ännu blommar lika vackert och starkt.  2012 släpptes albumet ”Love And Freedom”, vilket hyllades som en av bandets bästa utgivningar någonsin. En serie låtar som tar ”en fin omfamning av livet, kärleken och rätten till frihet”. Som alltid med den karismatiska Annisette som den vokala och visuella fixstjärnan.

Det är otroligt att tänka att debutalbumet ”The Savage Rose” släpptes så långt tillbaka som 1968 – där det hjälpte både att revolutionera dansk rock och samtidigt definiera det som en helt oberoende konstform. Sedan dess har det blivit ett helt gäng plattor – både stora konstnärliga och kommersiella framgångar.

Inte många kan producera stora skivor med mer än 20 års mellanrum, men The Savage Rose har gjort det med klassiker som ”The Triumph of Death” och ”Black Angel”. Med de senaste utgåvorna – ”Universal Daughter” (2007), ”Love And Freedom” (2012) och ”Homeless” (2017), visade Annisette och The Savage Rose att det också fanns liv i bandet efter att bandets mittpunkt, Thomas Koppel, dog plötsligt 2006.

Den nuvarande liveversionen av The Savage Rose levererar låtar från hela långa karriären – såväl klassiker från de första albumen, låtar från senare utgåvor samt helt nya spår. Dags att välkomna en dansk rockinstitution till Sverige!

M-Rock & Wefunky Band (Nefertiti)

Arr. skriver; ”M-Rock & Wefunky band släpper under 2020 skivan Celebrationen hyllning till livet,  funken, och till go go musiken från Washington DC. Ett hylllande av Stonefunkers, hip hop och grävandet efter den ultimata grooven in i framtiden. Förstärkta med extra percussion av Finn Björnulfsson (Håkan Hellström mfl) kommer konserten att bli en äkta rytmfest. Nybliven bassplayer i bandet är Basberrra, en gång i tiden VM-trea i slapbass!

M-Rock & Wefunky band är i början av året aktuella med singeln Cashbah (feb 2020), som hyllar den legendariska  klubb Emrik drev i tio års tid, en hedonistisk höjdpunkt. Tillsammans med sin Stonefunkerspolare Fronkpack släpper M-Rock även singeln Sunday funk (jan 2020), och senare EPn, TIME, under namnet The Silvertwins ft. M-Rock.

M-Rock – s., Gonzo Reyes – s, rap & perc., Agge A Augustsson – g. & s., Danny the dog Helgesen – keys. & s., Basberra – b., Lade K Källfelt – tr. och Johanna Hjort – s.

Good Harvest (Oceanen) även 7 mars

Arr. skriver: ”Good Harvest är musikalisk eufori för musikälskare. Intressant, lekfullt oväntat och enormt vackert är ord som ger en bild av Hanna Enlöf och Ylva Erikssons samspel.

Vad de menar med att kalla sig musikaliska tvillingar blir klart när man hör deras röster som sammansvetsat leker fram med ett gitarrspel som rymmer klangen av en hel symfoniorkester. Good Harvest har något speciellt tillsammans, något som också blivit en självklar del av den svenska musikscenen.

I år fyller de båda 28 och firar därmed ”halvlivsjubileum” som musiker tillsammans – och mycket har hänt sedan de träffades i hemstaden Falun som unga.

Under hösten 2016 släppte Good Harvest sin tolkning av Joni Mitchells “Woodstock” I en livevideo som snabbt blev en internationell viral succé med flera miljoner visningar på Facebook. Efter det har karriären kantats av succéer. Deras hyllade debutalbum “In A Life And Place Like This” släpptes våren 2017 och följdes av turnéer tillsammans med bland andra Per Gessle och Kris Kristofferson.”

Miriam Bryant (Scandinavium)

Arr. skriver; ”I våras kom första delen av Miriam Bryants album Mi Amor. På albumet får vi för första gången höra henne sjunga eget material på svenska; låtar som hon skrivit tillsammans med andra stora artister som Joakim Berg, Veronica Maggio, Adam Olenius och Maja Francis. Albumet har minst sagt tagits väl emot av publiken och på radion har singlar som Neråt/UppåtDu med dig och Blåmärkshårt (Mi Amor) spelats flitigt.

Detta är den hittills största turnén i hennes karriär; Mi Amor Tour. Med sig till konserten på Scandinavium har hon inga mindre än Estraden och Ellen Krauss som support!”

Psychotic Youths 35-års jubileum + Easy och Satisfactory (Valandhuset)

Arr. skriver; ”Psychotic Youth uppstod i de skälvande dödsryckningarna av svensk garagerock 1985 och killarna insåg efter ett par album att de Norrländska skogarna inte släppte igenom det ljus de behövde. Så näsan riktades mot Göteborg och de vilda svartklubbarna, men framför allt Radium Records.
1989 släppte de albumet Some Fun som skulle bli stilbildande i sin genre av hård snabb gitarr-pop med stämmor som skulle göra Beach Boys avundsjuka. Surf, punk och power-pop har nämnts i bandets kölvatten och med ytterligare album under 90-talet som Be In The Sun, Juice!, Pop och Stereoids har dessa herrar satt sin prägel på många andra band över hela världen innan de lade ner gitarrerna 1999.
2015 gjorde bandet comeback med ett samlingsalbum som tog dem till Japan, där de fastnade på etiketten Waterslide Records.
2017 släpptes albumet The Voice of Summer. 2019 blev de aktuella igen med det hyllade albumet 21.
Och nu är det dags för 35-års jubileum där ett flertal album återsläpps i nymixade version samt samarbeten med band över hela Europa!

Easy; Den svenska indiepopens ohotade gudfäder är tillbaka.
Många är de utländska popstjärnor som hyllat Easy i deras jakt på den perfekta poplåten.

Easy utgjorde under 90-talet ett av Sveriges mest kända indiepopband. Debutalbumet Magic Seed, som fyller 30 i år, var en stor framgång bland det brittiska musikfolket, hyllades i NME och Sounds och innehöll alternativa hitsinglar som Castle Train, He Brings The Honey och Horoscope. Under 90-talet bjöd de även på guldkorn som Never Seen A Star och Listen to the Bells.
Easy släppte 2018 den förtjusande skivan A Heartbeat from Eternity och 24 april kommer en ny fullängdare, inspelad i London med legendariska producenten Pat Collier. Singeln Crystal Waves går att lyssna till redan i februari.
Live är Easy en blandning av vassa gitarrer, framfusiga trummor och sockersöta melodier, de snare ytterligare förädlade av nytillskottet Ingvar Larsson (Camouflage, Dogsmile) på keyboards.

Satisfactory; Det nya unika powerpopbandet Satisfactory kommer till Valand och fyrar av rykande färskt material skrivet av Tommy ”Stommen” Liljegren från Stonecake, samt Micke Solén från Sator.
Bandet släpper sin fullängdare under våren. Musiken svänger, är själfull och andas stor spelglädje och urkraft.
I bandet finns även Annika Törnqvist (tidigare Amazonas) på bas och sång samt Mathias ”Senan” Sernerud (Tidigare Sherekan) på gitarr och sång

Holy Moly and the Crackers (Tryckhallen, Falkenberg)

Arr. Rootsy Granstigen skriver; ”Dags för party med Holy Moly and the Crackers! För partymusik är vad det handlar om när 6-mannabandet från Newcastle ställer sig på scen. Oavsett om de levererar pop, folk, blues eller indierock så är det med samma passion, intensitet och spelglädje! Med sångerskan Ruth Patterson i spetsen hittar Holy Moly sin musikaliska plats i världen någonstans i tomrummet mellan Gossip, Arctic Monkeys and Gogol Bordello.

I april 2019 släppte Holy Moly and the Crackers deras tredje album ”Take a Bite” som rymmer både folk, blus och indierock. Bandet som tidigare experimenterat och provat olika sound har landat i en ljudbild där de känner sig hemma och som de vill fortsätta att utveckla.

Beata Bermuda (Folkmusikkaféet, Allégården)

Arr. skriver; ”Beata Bermuda har etablerat sig om en frisk fläkt på den svenska folkmusikscenen. Deras sprudlande liveframträdanden har blivit väl mottagna både i Europa och USA. Egenkomponerad musik på fiol, sång och klockspel med grunden i skandinavisk folkmusik och drag av indiepop har gett Beata Bermuda deras egna unika röst – en röst som talar om feminism och tolerans.”

Jerusalem In My Heart (Can) + Lucrecia Dalt (Col) (Folkteatern, Lilla scenen)

Jerusalem In My Heart (JIMH) är ett audiovisuellt live-projekt som utgörs av den libanesiske producenten och musikern Radwan Ghazi Moumneh och den Montréal-baserade filmskapare Erin Weisgerber. Duons performance kan beskrivas som en omslutande upplevelse bestående av ljud och visuella element, som strävar efter att skapa en modern, experimentell arabisk musik som gifter sig med handgjorda bilder skapade på analog 16-milimetersfilm på platsspecifika skärminstallationer. 

Lucrecia Dalt från Colombia har gått från experimentell indiepop till att skapa djupare nivåer av abstraktion, där hon har låtit sig inspireras av geologi bland annat. Hon låter också sydamerikanska rytmer, röstexperiment och innovativa elektroniska lösningar visa vägen mot en egen slags musik

kl 19.30 Lucrecia Dalt 
kl 20.30 Jerusalem In My Heart

Sara Yasmine/Jonathan Hilli (Fyrens Ölkafé)

Releasespelning för nytt album. Med Jonathan Hilli som förband.

Källarbandet (KoM musikochbar)

Gunnar Gislason sång, gitarr, percussion. Bengt Algulin sång och gitarr. Christina Gustafsson sång, bas och mandolin

Motherless Goat (O´Learys, Järntorget)

Mats Sjöstrand gitarr/ sång, Mikael Edvinsson bas/ sång, Nisse Boustedt gitarr, Thomas Ljung trummor. ”Motherless Goat är fyra amigos som lirar rock & blues. Vi spelar låtar av bl.a. Allman Brothers och Hendrix.”

Kill + The Funeral Orchestra (The Abyss)

Arr. skriver;”Black metal veterans Kill perform their first hometown gig in half a decade at The Abyss!
For the first time in Sweden since 2003, we also see funeral doom legends The Funeral Orchrstra,

And you know what, entrance is free! So be there on time, for the place will likely be packed.

PROGRAM
19:00 Doors
20:00 The Funeral Orchestra
21:00 Kill

——————————————————————————————————————–

Lördag 7 mars

Ludwig Hart + support Judith Stocks (Nefertiti)

Nef. skriver; ”Om du inte tidigare har hört Ludwig Hart så är det dags nu. Örebrosonen debuterar i höst med sin första fullängdare i eget namn. Frågar man artisten själv säger han hanatt han gör ”sätta-sig-i-bilen-och-bara-dra”-rock. Men det så mycket mer än så. Arrangemangen, där gitarrer och syntar väver stora, filmiska stämningar påminnerom Jackson Brownes och Fleetwood Macs 80-tal.

Sångerskan Michaela Holmberg, Ludwigs ständiga duettpartner, är besjälad av samma sträva innerlighet som en gång Stevie Nicks.

Ludwig Hart knyter också an till samtida amerikanska indieband, men har en direkthet i melodierna – och inte minst en röst – som vi tror kommer kunna ta honom till den breda publiken och ut i världen. Som om War On Drugs haft Don Henley som husgud i stället för Bob Dylan.Under våren och sommaren har fyra singlar släppts och det har turnérats tillsammans med Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco. Färskast är singeln, ”Purpose Of Love” (co-producerad av Mauro Scocco).

Efter hennes debut EP som bjöd in till svulstig, dramatisk melankoli är Judith Stocks i vår tillbaka med sitt nya albumet Misstanke. Hennes ständiga misstänksamma blick mot det blåögda, guldskimrande och surrealistiska i bevarandet av minnen och lyckliga slut hittar vi i uttrycket. 

Med referenser till Feist, Daniel Norgren och Det Stora Monstret hittar vi sammanvävda kännetecken för Judiths musik. Intimt och vemodigt har hon spelat på scener runt om i Sverige och omtalats som att ”hennes jazzighet accentueras i den hoppfullt nedstämda pop som bjuds på det fullproppade hake

Ben Granfelt/Lemounit (Hard Rock Cafe)

Arr. skriver; ”Den internationella gitarrlegenden Ben Granfelt har en gedigen erfarenhet i sitt bagage. Han har spelat med flertalet internationella band som t.ex. senast i Wishbone Ash.

Ben har 16 inspelade soloskivor varav den senaste ”My Soul To You” som kom ut hösten 2018. Som bäst arbetar Ben på sin 17 platta som beräknas komma ut senare under 2020.

Sedan 2014 har Ben satsat helhjärtat på sin solokarriär. Ben turnerar tätt i Europa samt naturligtvis i sitt hemland Finland.

Ben´s melodiöst rockiga gitarrspel jämförs ofta med gitarrister som Jeff Beck, Gary Moore, Robin Trower m.fl.
Inte sällan kallas Ben för ”Finlands Jeff Beck” (HBL) och detta med all orsak – hans fängslande melodier, starka gitarr-riffs och hans kraftfulla sång lämnar ingen kall.

”One of the best all-around rockplayers on the European scene today” (Gitarr & Bass Magazine)

Ben Granfelt – gitarr & sång
Masa Maijanen – bas
Jari Salminen – trummor

Kvällens support: LEMOUNIT

Little Dragon + Sir Was (Musikens Hus) SLUTSÅLT


Arr. skriver
;”Little Dragon har från start gjort allting på sitt helt egna vis med en framåtblickande elektronisk pop vars två mest särpräglade inslag är det omisskännliga groovet och Yukimi Naganos trösterika röst som är ett instrument i sig. Live upphör de aldrig att trollbinda eller på olika vis överraska.

Vid en första anblick kan det tyckas som att kvartetten som grundades i Göteborg för tjugotre år sedan befinner sig vid sidan av såväl mainstreamfåran som den alternativa musikvärlden. Ändå lyckas Little Dragon med all sin integritet, talang och kompromisslösa vision alltid bli händelsernas medelpunkt. Internationellt torde de vara ett av Sveriges mest respekterade band på senare år, ständigt efterfrågade som samarbetspartners eller gäster.
Genom åren har de jobbat med Gorillaz, Big Boi, De La Soul, Tinashe, Little Simz, Mac Miller och Flying Lotus, för att bara nämna några. Så här långt har de släppt fem album, senast 2017 års Season High, och är just nu aktuella med purfärska singeln Tongue Kissing.”

Miss Li (Konserthuset) UTSÅLT

Arr. skriver; ”Miss Li har under de senaste 10 åren tagit en välförtjänt plats som en av våra mest folkkära artister. Efter att ha turnerat höst, vinter och vår med senaste plattan ”A Woman’s Guide To Survival” rykande färsk i bagaget är hon dessutom högaktuell som en av de tre ”fasta”, återkommande artisterna i årets upplaga av Så Mycket Bättre, som hade premiär i lördags på TV4. I vår åker hon äntligen ut på turné igen – premiären äger rum i Jönköping 13 februari och Miss Li med band besöker sedan 16 städer i Sverige.
– Den gångna sommarturnen kändes fetare än nånsin och jag kan inte bärga mig tills jag får åka ut på vägarna igen! Dessutom, med Så Mycket Bättre i ryggen ska det bli så himla kul att få blanda in nya tolkningar i settet, säger Miss Li.

Just nu jobbar Miss Li – tillsammans med sin låtskrivarkompanjon Sonny Boy Gustafsson – flitigt i studion, både med eget material och med låtar till världsartister – men som en naturlig, högenergisk och mycket begåvad liveakt är det svårt att hålla sig borta från vägarna allt för länge. Till våren är det dags att möta Sverige igen, och sprillans nytt material utlovas på scen.”

Black Cat Bone (S/S Marieholm)

Christoffer Johansson sång/ gitarr, Erik Ivarsson gitarr/ lapsteel, Per Ödberg gitarr, Linus Fredin bas, Erik Fastén trummor

Ola Bjurman & Varmare Än Körv (Schnitzelplatz, Lagerhuset, Heurlins plats 1) även 8 mars

Ola Bjurman, Bengan Blomgren, Nikke Ström, Tomas Olsson, Gunnar Frick

Gibrish med Support: Sam Vesterberg & Jimmy Olsson (KoM musikochbar)

KoM skriver;”Gibrish från Sundsvall har beskrivits som ett alternativt och originellt rockband där de musikaliska gränserna suddats ut!

Sonika – Håll alla dörrar öppna – sånger av Barbro Hörberg (Lagerhuset, Heurlins plats 1b)

Sonika: Marita Rhedin (sång) Emil Pernblad (gitarr) Jonas Liljeström

Barbro Hörberg har blivit en våra mest älskade vispoeter med sånger som ”Med ögon känsliga för grönt”, ”Sommarö” och ”Gamla älskade barn”. Hon hade en stark förmåga att nå ut till lyssnaren och än idag, drygt 40 år efter hennes för tidiga död, når hennes sånger nya åhörare.

Trion Sonika bildades 2016 och har sedan dess ägnat sig åt att tolka den svenska vistraditionen. Deras sätt att framföra visor, med Emils rytmiska spel, Maritas textnära tolkningar och Jonas suggestiva melodislingor i lyckosam förening, är ett resultat av deras respektive bakgrund, som stäcker sig från svensk folkmusik till flamenco, keltisk musik, visor, klezmer och klassisk musik. Marita är också musikforskare och skivprojektet tog sin början i hennes forskning om den litterära vistraditionen.”

PA-Kenta & Bastarderna (Porter Pelle,Klippan)

Arr. skriver; ”PA Kenta & Bastarderna bjuder på 100% Sjörövar-Rock, Voodoo, berättelser från livets fram & baksidor, Spoken Word , kärlek och toner från jordens alla hörn.

PA Ericson, Kent Vickell, Tomas Modig och Jahn Lönneryd

Diamond Is Forever + Boy With Apple (Fyrens Ölkafé)

Arr. skriver; ”Välkomna på release-gig! Vi firar att Boy With Apple precis släppts sin dubbelsingel och att Diamond Is Forever släpper sin första singel 6 mars. Gratis Inträde!

Diamond Is Forever; Fostrade på det tidiga 80-talets mörka alternativa musik och 90/00-talets indierock så har Diamond Is Forever lyckats skapa en säregen explosiv post-punk. Bandet tog sin form under vintern 2019 och under våren 2020 kommer det tre stycken singlar. Först ut är singeln Connection som släpps 6 mars.

Boy With Apple är ett band från Göteborg som spelar drömpop med trummaskin. Reverbdränkta gitarrer, synthar och catchiga melodier är konceptet. De är helt nya på scenen med en nysläppt singel på spotify.”

Simon Berggren Trio (Unity Jazz)

Arr. skriver; ”Arvid, Jonas och Simon stortrivs i varandras musikaliska sällskap, och upplever att något unikt och tilltalande skapas vid deras möten. Dom förenas av en längtan efter frihet i musiken, en frihet som aldrig får bli kravfylld eller kväva det vackra och enkla. Moder pianojazz som är lyrisk och drömsk.”

Simon Berggren – piano , Arvid Jullander – bas och Jonas Bäckman -trummor

Elvis4ever (Kungsbacka Teater)

Arr. skriver;”Elvis4ever bjuder på storslagen show med tolkningar av Elvis Prestleys digra låtskatt. På scenen finns gästartisterna Edward C Johansson med sin musikaliska briljans och Susanne Klarén som trollbinder publiken med sin inlevelse. Edward är invald i ”The International Rock A Billy Hall off Fame” i Jackson, Tennessee och återkommande gäst på The Hank Williams Sr Festival i Georgia, Alabama.

Till sin hjälp på scenen har de Börje Andersson och Tommy Lindgren, som båda har över 50 års erfarenhet från scener runt om i landet, samt Martinos orkester som återuppväckts efter en nästan trettioårig paus.

————————————————————————————————————-

Söndag 8 mars

Molly Sandén (Konserthuset) Utsålt

Arr. skriver;” Sveriges mest streamade kvinnliga artist. Hennes album har hyllats av både kritiker och fans. Efter två blixtsnabbt utsålda gig på Cirkus i Stockholm tar nu landets popdrottning sin personliga och intima föreställning ”Stark & Svag & Allting Däremellan ” till konserthus runtom i landet.

Det är en unik specialföreställning där sångerskan med avstamp i de senaste två skivorna till viss del omdefinierar sig själv. Publiken kan förvänta sig avskalade versioner av hits som Sand, Rosa himmel och Det bästa kanske inte hänt än, allt med uppbackning från en ensemble bestående av David Larsson (vocoder, flygel, gitarr), Povel Olsson (slagverk) och Linnea Olsson (cello och bas)

Feardom/Joni Mitchell-en hyllning (Frölunda Kulturhus)

Arr. skriver; ”Feardom” av Camilla Ekelöf
Ett universum där fem kvinnliga scenkonstnärer undersöker utsatthet, fruktan och människan. Gruppen använder sin identitet, sin scenkonst, text-musik-rörelser-ljudverk, som ett filter för att se och förstå världen.

Joni Mitchell – En Hyllning
1968 släpptes Jonis debutskivan ”Song to a seagull”. Resten står skrivet i musikhistorien där hon har en helt unik roll som låtskrivare, sångare och producent men även som stark kämpe för jämställdhet och ett rättvist samhälle.

Erik Björksten och Sofia Assarsson spelar Jonis låtar noga, vördnadsfullt, fångar nyanserna på ett personligt sätt, gör låtarna till sina egna, men ändå presenterar dem lika trovärdigt som originalen. Här presenteras väl valda låtar ur Joni Mitchells stora repertoar i ett varierat program med musiken i fokus.”

Mingel från kl 18.00, Feardom 18.30, Mingel, Joni hyllning 20.00. Stora salen. Servering med rättigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *