Rod Stewart och hans 1970-talskonserter i min klippsamling- Torsdag 6 juni 2024

Rod Stewart på Scandinavium ikväll 6 juni. Åttonde spelningen i den arenan, varav jag sett honom fyra av gångerna (1976,1978, 2005 och 2017). Missat 1980,1986,1998 och nu 2024. Till dessa kommer Ullevi-konserten 1995. Senast han var här var i slutet av maj 2017. Skriv in Rod Stewart i sökmotorn och läs min recension. Suddig bild nedan.

Rod hade gett ut soloalbum sedan 1970 men ingick i Faces vad gäller live fram till slutet av 1974. De hade redan 1970 gjort spelningar i Sverige men under namnet The Small Faces. Rod hade precis ersatt Steve Marriott och de övriga var Ronnie Wood, Ronnie Lane, Ian McLagan och Kenney Jones. De kom i februari 1970 till Cue Club i Göteborg samt spelade i Uppsala och på Universitetet i Stockholm. Inga klipp därifrån tyvärr.

Faces kom nästa gång till Stockholm och Lund sent oktober 1974. Nedan recensioner från Stockholms-konserten i Expressen och Aftonbladet. Ros och ris.

1976 när Rod Stewart kom tillbaka till Sverige var han den firade soloartisten. Dagen innan Göteborgs-konserten kom Mats Olsson med denna artikel med intervju i Expressen med recension från konserten i Trondheim.

Rod kom i november 1976 till Scandinavium och det var första gången jag såg honom live. Minns att jag satt väldigt nära scen och var imponerad av Rod och av hans tre gitarrister, särskilt Jim Cregan och Billy Peek. Carmen Appice en verkligt stadig och fin trummis.

Lennart Persson recenserade och intervjuade Rod för Arbetet, Tomas Sjöman för Aftonbladet (Trondheim-konserten), Bert Gren för GP och Gunnar Rehlin för GT där även Tomas Tengby fick en kort intervju.

Nästa konsertbesök var 1978 i Scandinavium och Johanneshov. Jag såg honom i Göteborg liksom även Gunnar Wesslén/Lasse Hallgren för Aftonbladet, Erik Hörnfeldt för Expressen, Mia Gerdin för DN, Bert Gren för GP och Gunnar Rehlin/Ann-Katrin Ljung för GT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *