Dan Berglund med skivreleasekonsert på Aftonstjärnan – Torsdag 23 maj 2024

Dan Berglund med fyra musiker i den första av tre spelningar på lilla Aftonstjärnan denna varma torsdagskväll 23 maj. Konserter med anledning av nya albumet Liv och dikt. Nästan sensationellt att han som nybliven 70-åring fått ur sig ännu en skiva. Hans blott sjunde album sedan debuten 1975 och det första på tretton år. Vi fick höra alla låtar ur det nya och det är starkt material han fått ihop.

Det har verkligen inte varit vanligt att Dan haft fullt band på scen. Så det var en speciell kväll och det var en påtagligt förväntansfull stämning i den nästan fullsatta lokalen (lite under 200 personer) när Dan prick kl. 19 kliver upp på scenen och har fyra mycket renommerade musiker med sig ; Henrik Cederblom (gitarr/mandolin/banjo), Harald Svensson (piano/keys/dragspel). Viktor Turegård (bas) och Erik Bodin (trummor). Svensson och Cederblom också de som skrivit arrangemang till låtarna ikväll och även de på skivan.

Två set där det hela avslutades med extranumren Alla ler och Nattvandrare. Två av blott en handfull ur hans äldre katalog. Många i publiken hade säkert velat ha fler av de gamla klassikerna. Det märktes på jublet efter Våren i Backadalen och De mördades fria republik, båda från debutalbumet En järnarbetares visor. Dan är verkligen en unik vispoet och det var en ynnest att få höra tio nya alster från honom.

Låtlista


Jaget och världen

Resan till jobbet

Våren i Backadalen

Midsommar

Frasse Swahn i Albanien

Kriget

Exodus

Såna som vi

Tristan da Cunha

Under attack

Frasse Swahns frälsning

Jätten Glufs-Glufs

De mördades fria republik

Stökig landning

Ändå lika ung

Alla ler

Nattvandrare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *