Leon Russell död – 13 november 2016

Ännu en av de stora amerikanska artisterna borta. En stor stilbildare. Född 2 april 1942 blev han 74 år gammal. 

Jag fick uppleva honom live  vid två konserter. I fina Amager Bio, Köpenhamn 3 juli 2011 och på Trädgårn i Göteborg 25 mars 2012. Jag var helt salig nere i Köpenhamn. äntligen en livekonsert med mannen som i början av 70-talet var så fantastiskt stor favorit för min del. Han hade ett ganska bluesorienterat band och satt vid sin keyboard hela tiden, Överraskande bra bett i rösten och det var en härlig upplevelse. Det var som att höra en amerikansk jukebox med så många gamla R&b-favoriter utöver hans egna klassiker. Göteborg året efter blev lite av en repris, hans hälsa hade sviktat ännu något och konserten var 10 min kortare, hans gitarrist Chris Simmons gjorde en egen låt.

082  083

Jag träffade Leon vid hotellet dagen efter, Frågade bl,a om hur han skulle fira den kommande 70-årsdagen någon vecka senare . It´s taken care of , sade han, Frågade också om han mindes sitt besök i Göteborg på 70-talet mm, Han var inte helt frisk och kördes i rullstol över gatan bort till centralen där han sattes på ett tåg för sin konsert på Kulturbolaget i Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *