Amadou & Mariam på Stora Teatern i Göteborg – 16 november 2016

Amadou & Mariam från Mali tillbaka i Sverige. Premiär för denna turnén i Göteborg igår kväll 16 november. Afrikanska rytmer med sköna röster sammanvävda Enormt tryck i fullsatt Stora Teatern. Bluesiga gitarrslingor från Amadou Bagayoko och hans Fender. Ihop med hustrun Mariam Doumbia är det sångmässigt väldigt samspelt. Med ett tremannakomp plus en sångerska skapade de en härlig musik.

Senast paret var i Göteborg var på Konserthuset 2012. Jag såg dem den gången liksom på samma ställe även 2008, Helt klart var Storan en bättre spelplats för denna rytmiska musik. Missade dem på Musikens Hus vid deras första besök 2005,  liksom deras spelning på Way Out West 2009. Senaste albumet Folila kom så långt bak i tiden som 2012,

Resten av årets Nordenturnen är:

fre 18 nov.
lör 19 nov.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *