Dina Ögon kom till Kungstorget i Göteborg – Lördag 31 augusti 2024

Dina Ögon drog storpublik ikväll på Kungstorget under Kulturkalaset lördagskvällen 31 augusti. Ett band med en poprockmusik med stor inspiration från soul-och funkrytmer. Det finns även drag av 60-talet. De har ett klart eget sound, särskilt med att de har enbart svenska texter. Anna Ahnlunds sångstil är spännande värre och det är även hon som skriver musik och text.

Ett tight band som på kort tid nu blivit mäkta populära, bl. a. sålde de ut fyra kvällar på Pustervik i mars. De vann också tidigare i år två Grammis. De är baserade i Stockholm, men ikväll presenterades sig direkt trummisen Christopher Cantillo som från Göteborg (han spelar numera även med Franska Trion), basisten Love Örsan kom från Stockholm, gitarristen Daniel Ögren från Kristinehamn och sångerskan/gitarristen Anna Ahnlund från Björnlunda, Södermanland.

Gruppen bildades våren 2020 och har nu gett ut tre album Dina Ögon (2021), Oas (2023) och årets Orion. Dessa finns enbart utgivna på vinyl vad jag kan se,

Det var lite tyngre live än på skiva förstås och det blev ett fint tryck på konserten. 70 minuter med låtar från alla deras tre album. På en låt kom där även in en saxofonist. Det var ett härligt groove från bandet och med Annas röst svävande över allt i mixen blir det väldigt speciellt. Deras musik har redan uppskattats utomlands och de har spelat i bl.a. Berlin och London. Bland låtar med extra stor respons Undantag, Tombola 94 och Mormor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *