The Brother Brothers i intim spelning på Åby Arena – Lördag 14 september 2024

The Brother Brothers kom till en liten restaurang inne i Åby Arena, Mölndal en lördagskväll 14 september. Tvillingarna Adam och David Moss har långa karriärer men har de senaste sju åren mest verkat i denna duo.

De gav ut sin debutskiva 2017 i form av en sex-spårs EP innan de fick kontrakt med Compass Records. Här kom först Some People I Know 2018, följt av Calla Lily 2021. Deras tredje och hittills sista album för bolaget var Cover To Cover från 2022 och bestod enbart av covers. Nu i år kom på eget bolag The January Album.

Bröderna kommer från lilla Peoria, Illinois i mellanvästern. De är båda utbildade på musikhögskolan University of Illinois och behärskar flera instrument. De har senare bott lång tid i Brooklyn, New York, men också i Boston och Austin.

Adam har tidigare ingått i grupperna Green Mountain Grass och Session Americana (de senare hörde jag under Kulturkalaset i Göteborg 2014) och David hade som cellist bildat trion The Blue Hit i Austin. The Brothers Brothers hade spelat i Sverige bl.a. under hösten 2019 och senast under 2023 kom de till orter som Uddevalla och Halmstad.

David spelade gitarr och cello medan Adam stod för fiolspel. Skickliga på sina instrument och annars är det harmonisången som är deras verkliga styrka. När de vävde samman sina röster tyckte man sig höra Simon & Garfunkel. Det var således lite folkpop-stil men också old-timey country då Adams fiol var med på de flesta låtar.

De spelade eget material från alla sina album. Till och med två låtar från första EP-skivan; Tugboats och avslutande Bird In A Tree. Enda covern var Beatles-låten I Will, en lite bortglömd pärla från den gruppens vita dubbelalbum.

Det blev 65 minuters konsert från the Brother Brothers som gladde oss i den tyvärr mycket fåtaliga publiken. Före dem spelade duon Bluelights från Strängnäs med egna låtar i popcountrystil.

LÅTLISTA – Brother Brothers (Inte helt komplett, tror det var tre titlar jag missade).

1) Colorado

2) On The Road Again

3) The Illinois River Song

4) Tugboats

5) Brown Dog

6) Banjo Song

7) Lonesome

8) I Will

9) Dear John (Skriven tillägnad John Prine)

10) Morgantown

11) Bird In A Tree

.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *