Skotska folkmusiktrion the Langan Band i Kungsbacka Teater- Onsdag 16 oktober 2024

Skotska The Langan Band kom till Kungsbacka Teater denna onsdag 16 oktober. De har spelat ihop i femton år och har turnerat i både USA och Australien. De har bland annat vunnit det prestigefyllda priset Danny Kyle Award på Glasgow Celtic connections festival.

Bandet består av Ayrshire-födde John Langan på sång och gitarr och med en fot på en bastrumma. Alastair Caplin ifrån de yttre Hebriderna, en klassiskt tränad violinist som även spelat London prog-folk/jazzscenerna och Dave Tunstall på kontrabas, På flera låtar sjöng alla tre i stämmor.

.Musiken bottnar i den keltiska traditionen men också i den nutida folkrocken. Det fanns också några låtar i klezmer-stil. Deras senaste albumet heter Plight o’ Sheep och ur detta fick vi bl.a. I ´m Alive ,Leg Of Lamb och Sweetness. Den senare en av få ballader. Från det album de kom med 2017 fick vi mot slutet Aquaplane, Winter Song och Demons.

Det blev 85 minuters musik av hög klass. Det var första spelningen på den här Hallandsturnén som skulle vidare till Halmstad, Varberg och Hylte senare i veckan. Ikväll var vi kanske 175 personer i publik.

Före dem hörde vi duon A.M. Anna Melander (sång/gitarr) och Mia Moilanen (sång) från Blekinge i en folkpopstil. De är vinnare två år i rad av P4 Nästa Blekinge. Fjärdeplats i den stora riks-finalen.

Live hade de fin energi och fina röster ihop, Drag av First Aid Kit men inte någon americana eller country dock. 35 minuter med eget förutom en cover av Girls Just Wanna Have Fun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *