Rod Stewart & The Faces i The Ultimate Music Guide – Torsdag 1 augusti 2024

Senaste i den här fina serien från Uncut-redaktionen. The Ultimate Music Guide har alltid den perfekta blandningen av nyskrivna albumrecensioner varvat med artiklar ur New Musical Express och Melody Makers arkiv.

Det har tidigare i serien getts ut ett nummer med Small Faces & Faces. Rod Stewart hade bl.a. varit sångare med Jeff Beck när han ersatte Steve Marriott i det som blev Faces. Första albumet med den konstellationen kom ut i mars 1970 på Warner Bros.

Samtidigt fick Rod ett solokontrakt med Mercury i USA (på Vertigo-etiketten i Europa) och redan i februari 1970 kom här soloalbumet An Old Raincoat Won´t Ever Let You Down.

Den första artiklarna vi får läsa är fem kortare från 1970 över sex sidor.

Albumrecensionerna är alltid över två sidor där skribenterna analyserar dem och sätter betyg på varje låt sett med dagens ljus Här några exempel från Rods 1970-tal.

Även the Faces fortsatte göra album. Här ett från 1971.

Även Ronnie Lanes soloalbum får recensioner. Fyra sidor.

Här finns på sex sidor artiklar från MM och NME 1973.

Det har kommit en rad samlingsalbum från Rod och Faces. Fyra sidor.

Tidningen är på 122 sidor och det räcker förstås inte för att alltför långt recensera alla Rods många album genom åren. När det gäller från 1980-talet och framåt får vi det uppdelat på decennier. Med betyg på varje album och kortare texter.

Det finns mot slutet plats för diverse annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *