Cordovas kom åter till Pustervik – Tisdag 1 oktober 2024

Cordovas från Nashville har spelat tämligen ofta i Göteborg. Nu kom de till Pusterviks matsal denna tisdag 1 oktober. Samma ställe de spelade på senast i i juni 2023. Innan dess var de här i april 2022, men då nere på Pusterviks stora scen. Den konserten var jag på (och hade sett dem även 2017 och 2019 ), men sedan dess var bara två medlemmar kvar.

Ledaren och låtskrivaren Joe Firstman på sång och bas (mot slutet även keyboard på några låtar och på den sista trummor) samt Lucca Soria på gitarr. Nya var Isaac på akustisk gitarr och fiol, trummisen Markku Reinikainen (finländare baserad i Stockholm) och Jonny Strykes på keyboard. Den senare hade även hade eget set på 30 minuter innan. Bra sångröst och med skönt sound men kanske inga låtar som fastnade. Däremot gick det hem rejält när han allra sist gjorde sin cover av Bowies klassiker Life On Mars.

Bandet körde rock i olika stilar i Grateful Deads anda, med en del Americana speciellt när de körde med skön stämsång som extra krydda. Joe är en naturkraft och en lätt nyckfull person, det blev mycket improvisation i slutet. Nu kom covers av Teach Your Children och Take Me Home Country Road a cappella och Jonny gjorde solo en fin Georgia On My Mind. Bästa låtar under kvällen annars High Feeling och Fallen Angels Of Rock´n Roll. Runt 90 minuters konsert med bra stämning inför 150 personer uppe i matsalen.

Det var första spelningen den på denna Nordenturné. Oslo onsdag, Stockholm torsdag. Falkenberg fredag och Malmö lördag härnäst för dem. Trummisen Markku hade spelat med dem på tre spelningar nu, Spanien och Nederländerna. I Finland mest känd genom bandet Pepe Deluxé.

Jag pratade en stund med Isaac innan konserten. När jag frågade var exakt de är baserade svarade han Nashville och Mexiko. Själv kom han ursprungligen från Savannah, Georgia.

LÅTLISTA från Hwitan, Falkenberg 4/10 (tack till Göran Hällerstål). Stämmer nog ganska bra med den i Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *