Tindersticks kom till Pustervik – Fredag 11 oktober 2024

Brittiska Tindersticks med sångaren Stuart Staples kom till Pusterviks stora scen fredagen 11 oktober. De har precis ute albumet Soft Tissue. Deras fjortonde sedan de bildades tidigt 90-tal i Nottingham och det första på tre år.

Lugn stämningsfull och suggestiv rockmusik är deras kännemärke. Nu var de fem man i bandet. Senast de var i Göteborg var så långt tillbaks i tiden som 2010. Då jag såg j dem på Trädgårn och det fanns några tjejer på kör den gången. Nu missade jag de fyra första låtarna och fick ikväll i prick 1 timma och 20 minuter.

De gjorde ikväll mestadels material från de två senare albumen. Alla åtta från från det senaste men också en del från Distractions från 2021, som bl.a. kvällens enda cover var Lady With The Braid. En låt skriven och insjungen av Dory Previn 1971.

Den nu 59-årige Stuart Staples dominerar helt men är inte någon scenpersonlighet precis. Rösten är inte inte olik Nick Cave, men han ger ett blygt intryck och sade inte ett ord förutom några försynta tack i mellansnack.

Det var flera bra låtar av de nya, men jag blev inte särskilt imponerad i längden av konserten. Inte tillräcklig variation och Stuart med sin djupa barytonröst lite enahanda. Men skall sägas att jag kom sent och stod långt bak ända fram till extranumren. Det var 670 personer inne här och eftersom ingen servering tilläts inne i lokalen var det extra tät och fin stämning. Många verkade berörda på ett större sätt än jag.

LÅTLISTA där de tre sista var extranumren.

  1. How He Entered
  2. Medicine
  3. Trees Fall
  4. Falling, The Light
  5. Nancy
  6. Second Chance Man
  7. Lady With The Braid
  8. The Bough Bends
  9. A Night So Still
  10. The Secret Of Breathing
  11. Always A Stranger
  12. New World
  13. Don’t Walk, Run
  14. Slippin’ Shoes
  15. Turned My Back
  16. Soon To Be April
  17. Willow
  18. Stars At Noon
  19. Pinky In The Daylight
  20. For The Beauty

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *