Ian Hunter & the Rant Band i Göteborg – 16 November 2016

Ian Hunter & The Rant Band åter i Götet. Ca. 500 pers fick 1,45 min med blandat från soloalbumen och Mottlåtar. Imponerande och i högsta grad beundransvärt att Ian så här bra långt in på karriären orkar dra runt och ge oss en såpass vital dos rock. Han började med gitarr men från Cleveland Rocks och åtta-nio låtar till satt han vid sin keyboard. Till låten Michael Picasso  – en hyllning till sin vän Mick Ronson och en låt han alltid har med i sin setlist – stod han åter i mitten nu med en akustisk gitarr och här hade Ian ett av sina alltför få mellansnack  där han visade oss hur han hade lärt sig spela sina tre första ackord på gitarr 1953 ( så länge sen och då var han ändå 14 år !!!). Mest uppskattad av låtarna från nya albumet Fingers Crossed var nya Dandy, en hyllning till David Bowie och den satt fint direkt efter Mott-låten Honaloochie Boogie.

Mest jubel för extranumren All The Way From Memphis – där han var rena Jerry Lee Lewis i sitt intensiva spel – och All The Young Dudes. Ian varvar gitarr med keyboard ungefär lika mycket. Hans röst är bra men han kan ju inte ta i riktigt som förr och jag tycker precis som förra gången i Göteborg 2007 att det är lite för trubbigt komp emellanåt. Kanske också helt enkelt en ljudteknikfråga. Det är ju hans röst som är det verkligt stora och den vill man inte skall dränkas. 

The Rant Band på scenen igår var gitarristerna James Mastro och Mark Bosch, keyboardist Dennis Di Brizzi, basist Paul Page och trummis Steve Holley.  Den senare med meriter från bl.a Wings 1978-81 förutom Ian ende engelsmannen i bandet.

img_1658img_1689img_1695

Låtlista

——————

That´s When The Trouble Starts
Once Bitten Twice Shy
When I´m President
Saint
The Truth, The Whole truth, Nuthin´ But The Truth
Cleveland Rocks
All American Alien Boy
Fingers Crossed
Honaloochie Boogie
Dandy
Just Another Night
Shrunken Heads
Bow Street Runners
American Spy
Michael Picasso
Ghosts
23 A, Swan Hill
Sweet Jane
——————————————————
All The Way From Memphis
Life
All The Young Dudes
Goodnight Irene

Den sistnämnda bara en enda vers och kan knappast räknas

De fortsätter nu med följande spelningar i Skandinavien

fre 18 nov.
Union Scene, Drammen
lör 19 nov.
Byscenen, Trondheim
mån 21 nov.
Nalen, Stockholm

De Göteborgsspelningar jag tidigare sett med Ian är:

Mott The Hoople – Scandinavium 1974

(med Mick Ronson som då ersatt Ariel Bender på gitarr som i sin tur tog över från Mick Ralphs 1973)

och under eget namn

1977- Konserthuset

1992 – Heden  (All Star Festival)

2007- Sticky Fingers

missat  2005- Trädgårn

+ minst en spelning med Mick Ronson på Trädgårn

+ att han var med sitt Rant Band i Falkenberg såväl 2012 som 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *