John Holm i imponerande konsert med fullt band på Stora Teatern – Lördag 2 december 2017

John Holm kom till Stora Teatern lördagen 2 december inför en publik på dryga 300 personer. Precis som när jag såg honom senast på Lisebergs Taubescen i somras hade han med skicklige Jesper Wihlborg på gitarr (känd från Eva Eastwoods band under ett decennie) men nu också den kubanska percussionisten Yaimi Karell Llay.

Till femte låten kom sonen Alex Holm – vilken kört tre låtar själv först ut –  in på munspel.  Efter 35 minuter kom ytterligare två gästmusiker in i form av basisten Göran Lagerberg och gitarristen Kenny Håkansson. Dessa bägge veteraner är bland Sveriges främsta och oerhört samspelta efter alla åren i Kebnekajse.

Det blev ett lite tyngre parti på cirka 40 minuter med alla sex personer på scen. Nu kom låtar som En hård värld, Du är en stor grabb nu, Främmande natt, Din bäste vän och Den öde stranden.

Ett suveränt bra ljud var det under den 90 minuter långa konserten där några av hans mest älskade sånger som Ett enskilt rum på Sabbatsberg och Maria, många mil härifrån kom mot slutet. Johns röst bättre än någonsin.

 
Låtlista
—————
1. Min skuld till dig
2. Vid ett fönsterbord mot parken
3. Får man leva för det
4. Hon säger – Le mot mej
5. Långt bort härifrån
6. Ingen ingen
7. Om den blå himlen
8. En hård värld
9. Du e en stor grabb nu
10. Din bäste vän
11. Den öde stranden
12. Främmande natt
13. Ett enskilt rum på Sabbatsberg
14. Maria många mil härifrån
15. Sommaräng

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *