Kulturdagbok – Måndag 11 maj 2020

Uncuts juninummer har sin huvudartikel om Prince och kring albumet Around The World In A Day som firar 35-årsjubileum.

Roligast var nog att läsa Kenney Jones egna ord om åren med The Small Faces och framförallt Faces. Han nämner att det var i Skandinavien de första spelningarna kom med Rod Stewart och Ronnie Wood som komplement till Kenney, Ronnie Lane och Ian McLagan .

Spelningen på lilla Cue Club i Göteborg den 15 februari 1970 var kanhända den allra första med en sättningen. De kallade sig ännu The Small Faces den gången liksom de var tvungna göra i USA ett bra tag in i Faces karriär. Steve Marriott hade precis hoppat av för att bilda Humble Pie och in kom Rod och Ronnie.

En fin artikel också om Jason Isbell som har nytt album ute den 15 maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *