Sugar Ray & the Bluetones feat. Duke Robillard på S/S Marieholm – Torsdag 26 maj 2022

Bluesbandet Sugar Ray & the Bluetones från Chicago med gästande gitarrist Duke Robillard kom till båten S/S Marieholm denna Kristi himmelfärdsdag 26 maj. Blues med mycket munspel från den 68-årige ledaren och sångaren Sugar Ray Norcia.

Det var lite blandade stilar, många i stil med Fabulous Thunderbirds och bland covers fanns Duke Ellingtons Don´t Get Around Much Anymore, Slim Harpos My Home Is A Prison och en ballad ur Nat King Coles repertoar som jag tror hette That Ain´t Right

Bandet hade funnits cirka 40 år och gav ut sitt första album 1989. Basisten Michael “Mudcat” Ward hade varit med Ray hela vägen. På trummor hade vi Mark Teixera. Vid sidan av har förstås Ray haft andra spelningar genom åren med bl.a James Cotton och Jimmy Rogers.

Duke Robillard är numera 73 år gammal och har en lång och fin karriär. Det var tredje gången jag såg honom. Först nere på Vågen vid Järntorget 1992 när han spelade med Fabulous Thunderbirds, Sedan även 2014 på Nefertiti ihop med Wentus Blues Band. Han är inte lika sprudlande som förr förstås men har en härlig ton. Mot slutet av andra set fick även Duke sjunga en av sina egna låtar Fish Net .

Det blev två rikliga set om dryga timman. Inför ca 100 personer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *