Sierra Ferrell med succéspelning på Pustervik – Söndag 3 juli 2022

Sierra Ferrell från West Virginia, men Nashvillebaserad, kom till Pusterviks stora klubb söndagen 3 juli. Med sig hade hon två musiker som bägge är välmeriterade ; Oliver Bates Craven på fiol/mandolin och Geoff Saunders på ståbas. Själv spelade hon akustisk gitarr och på en låt fiol. Hon har sedan ifjol ute sitt debutalbum på Rounder Records; Long Time Coming och det är låtarna ur detta vi hör plus några covers. Americana, honky tonk ,bluegrass och Old timey country.

Sierra har en klockren röst i stil med Dolly Parton och Tammy Wynette. Scensäker är hon också då hon redan från tidiga tjugoårs-åldern åkte runt i USA som gatumusiker, Detta var hennes och bandets allra första Sverigespelning. Blev 90 minuter och det var imponerande genuint bra. Det gick också hem riktigt bra hos publiken ikväll där ca. 500 personer gav stort bifall.

Eget material men också några fina covers. It Wasn´t Go Who Made Honky Tonk Angels blev fin med stämsång från alla tre. En Osborne Brothers-låt fanns med och som första extramummer Charley Prides gamla Snakes Crawl At Night

Låtlista (ej komplett i början men dock i slutet)
Give it Time
Why’d You Do It?
In Dreams
West Virginia Waltz
Bells Of Every Chapel

It Wasn´t God Who Made Honky Tonk Angels
At the End of the Rainbow
Silver Dollar
Whispering Waltz
Don’t Let Your Dead Go Down

The Sea
Jeremiah

Snakes Crawl At Night

Lighthouse

Sierra Ferrell och Geoff Saunders

Här är det inslaget i Jills Veranda 2020 när Amanda Werne gästade och de fick träffa Sierra Ferrell.

En kommentar Lägg till din
  1. Fin recension från Pustervik. Jag såg henne och bandet (inte att förglömma) i Stockholm i måndags. Kan bara säga: En röst en får gåshud av, låtar en blev glad av och ett scenframträdande utan dess like. Kort sagt superbra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *