Nick Lowe och Los Straitjackets kom till Pustervik – Måndag 5 december 2016

Nick Lowe med kompgruppen Los Straitjackets spelade på Pusterviks stora scen måndagen 5 december. Det har blivit lite av en nytändning för den gode Nick sedan han lierat sig med detta band som gjort massor av egna album sedan 1990-talet. En ren instrumentalgrupp som kan liknas vid ett lite modernare och twangigt the Ventures.

För tre år sedan gav Nick ut julalbumet Quality Street och när det 2014 var dags för att turnera i USA sammanfördes han med Los Straitjackets som ligger på samma skivbolag Yep Roc Records.

Det blev 1.45 min lång konsert med låtar från julalbumet blandat med de flesta av Nicks mer kända låtar. Los Straitjackets var en syn för sig då de körde med mexikanska wrestlingmasker. De fick en egen liten show i showen där de gjorde ett hela 20 minuter långt eget set. Sedan följde ytterligare en timme med Nick och bandet och det märktes att Nick trivdes. Sista i ordinarie set var gospeln Children Go Where i Send Thee och det svängde fenomenalt. Därefter kom han in ensam och gjorde en innerlig version av Elvis Costellos Alison. Samma låt han slutat med även de två senaste gångerna han spelat i Göteborg.

Jag tror alla ca 350 inne på Pustervik var nöjda, många vet jag har följt Nick sedan Rockpile-tiden och kanske även innan då han var i Brinsley Schwarz. I Knew the Bride och When I Write The Book var låtar vi fick från Rockpiles repertoar. Han har varit bättre måhända, Stora Teatern ihop med Geraint Watkins 2005 eller Trädgårn med fullt band 2012, men även om inte alla äldre låtar sitter med detta bandet så sjunger Nick lika bra som förr.

Se låtlista nedskriven av Bosse Olsson, min överman när det gäller konserter och som ni ofta kan se längst framme vid scenkanten med sitt lilla anteckningsblock i bröstfickan,

img_2005SAMSUNG

 

 
People Change
A Dollar Short Of Happy
Winter Wonderland
Long Limbed Girl
Christmas At The Airport
Without Love
You Inspired Me
Not Too Long Ago
Let It Snow
Sleigh Ride LOS STRAITJACKETS
Casbah LOS STRAITJACKETS
Aerostar LOS STRAITJACKETS
Titanic LOS STRAITJACKETS
Itchy Chicken LOS STRAITJACKETS
(I Love The Sound Of) Breaking Glass LOS STRAITJACKETS
Sensitive Man
Somebody Cares For Me
North Pole Express
Half A Boy And Half A Man
Cruel To Be Kind
Lonely Just Like Me
I Wish It Could Be Christmas Every Day
I Knew The Bride (When She Used To Rock&Roll)
________________________________________
Wonderful World LOS STRAITJACKETS
Let There Be Drums LOS STRAITJACKETS
When I Write The Book
(What´s So Funny ´Bout) Peace, Love and Understanding
Children Go Where I Send Thee
______________________
Alison (Solo)
 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *