JP Harris & Chance McCoy – två sköna lirare – Måndag 27 februari 2017

En intim spelning mellan samspelta amerikaner var inte fel en regnig måndagskväll (27/2) på klubben Oceanen uppe vid Stigbergstorget i Göteborg. Cirka 100 personer var vi som fick en lång show, en timma 40 minuters resa med old-timey folk,country o all sköns americana.

JP spelade gitarr och banjo och Chance fiddle och gitarr. Chance en verklig fiolvirtuos och sjöng även bra även om det är JP som är den verklige lead-sångaren av de två. Det var också han som inför varje låt hade långa prator och där Chance gärna fyllde i och det märktes att de gillade att spela ihop.

Jag brukar verkligen gilla artister som har mellansnack, men här blev det tyvärr lite väl mycket av den varan. När det handlade om själva låtmaterialet var det helt okay, men det blev emellanåt väl långa utvikningar och ett ordvitsande som kändes internt. Men vem är jag att klaga när det bjöds på så otroligt bra låtar och spelskicklighet.

Bäst av allt en lång bluesfolkig version av Soul Of A Man där snacket innan kring Blind Willie Johnson var underhållande. På extranumret gick de ut bland oss i publiken och vi fick stå i en ring kring dem och sjunga med.

JP berättade från scenen att kommer till Sverige igen i augusti med sitt band The Tough Choices. Way out West? De skulle nog göra sig bra där inne i Linnétältet med den typ av honkytonk-country de körde när de var på KoM Bar i maj 2015.

Chance McCoy är fortfarande medlem i Old Crow Medicine Show, men att de här två kompisarna kommer göra mer tillsammans är jag övertygad om. De hade till försäljning en Cd de gjort och tryckt upp ett antal ex av men som dock stoppats för utgivning för tillfället.

 
Låtlista nedprintad av Bosse Olsson
———————————————————-
The Train That Carried My Girl From Town
Way Over Yonder In A Minor Key (Woody Guthrie)
Hogeyed Man (Instrumental)
Greasy Coat
Wreck On The Highway (Roy Acuff)
Poor Man (Old Crow Medicine Show)
Poor Robin
Pretty Saro
EU Blues
Sugar Babe
Walk On By
Rock Island Line (Leadbelly)
Trickster
Danville Girl
Soul Of A Man (Blind Willie Johnson)
ENCORE:
Cigarettes Whiskey And Wild Wild Women

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *