Nisse Hellberg – Vägen Västerut ledde till Göteborg – Fredag 3 mars 2017

Nisse Hellberg kom till Stora Teatern i Göteborg fredag 3 mars. Det var andra spelningen på hans vårturné. Premiären var på Södra Teatern i Stockholm dagen innan.

Vägen Västerut, hans sjätte soloplatta sedan 2006, kom ut i november och går mer åt countrymusik än tidigare. Ur albumet hörde vi bl.a Farväl Lev Och Lär, Leva Ett Vildare Liv, En Hel Slev Snikenhet, Träden Växer Till Himlen, Kvarter 5A Plats 0-61.

Från äldre skivor körde han bl.a Bok I Retur, Håller Min Dörr På Glänt, Stjärnan I Mitt liv, Jag Är Bara Lycklig När Jag Dricker, Snackbar Blues, Nu Smet Katten In Till Grannen Igen, Ryggen Mot Väggen, Det Är Nåt Magiskt Med Dej och Sorger På Parad.

Men live blir det mer ändå rockabilly och rock´n roll än country eftersom flertalet låtar under de 90 minuterna trots allt kommer från de tidigare soloplattorna. Det är ett bra band han har med sig i Janne Lindén på gitarr, Ubbe Heed på bas och Marcus Källström på trummor,

Det var nog ca. 450 personer på plats. Hög stämning och rejält bra tryck vid de sista tre låtarna ; Nån Måste Få Jobbet Gjort, Kul Att Ses Tack Och Adjö och Lyckliga Gatan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *