Drive-By Truckers körde hårt på Pustervik i Göteborg – 10 mars 2017

Drive-By Truckers från Athens, Georgia kom äntligen till Göteborg. De var bokade 2010 på Brew House men ställde in. Enda gången de spelat i Sverige var på Storsjöyran i Östersund 2008. Så det var efterlängtat när de nu kom och ett fullknökat Pustervik tog emot dem med jubel denna den 10 mars 2017.

Vi fick ett tight band lett av originalmedlemmarna från starten 1996 Patterson Hood och Mike Cooley på gitarrer och sång. Trummisen Brad “EZB” Morgan har varit med sedan 1999 och keyboardisten/gitarristen Jay Gonzales och basisten Matt Patton har funnits i bandet sedan 2008 resp. 2012.

Patterson Hood och Mike Cooley

Den rockige Neil Young ligger nära jämföra deras sound med eller med deras stora förebilder the Replacements. Precis som hos de senare är det live tyvärr lite för hög volym för att texterna skall höras, förutom på några lugnare nummer med akustiska gitarrer. Mot slutet av den hela 2 timmar 13 minuter långa konserten kom lite längre jam-artade låtar men annars är det normallånga melodisk rocklåtar som gäller. Tonvikt på nya fina albumet American Land.

Några mellansnack var det inte egentligen förrän på allra sista sluttampen. De körde allt som oftast på snabbt med många låtar i ett svep. Ett effektivt och bra grepp och det blev därför inga direkta svackor i en trots allt så lång show. Som bäst var det när organistens sound blandas med de två gitarrerna och då blir det ett Muscle Shoals-sydstatssound jag gärna hört mer av. Lite mer variation hade inte skadat över lag.

De spelar även på Rockefeller,Oslo 11 mars och på Kägelbanan,Södra Teatern i Stockholm 12 mars.

Mike Cooley
Patterson Hood och Jay Gonzales
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *