Laila Biali – kanadensiska på turné i Halland med jazztrio – Torsdag 6 april 2017

Den kanadensiska pianisten och sångerskan Laila Biali turnerar under en vecka i Halland. Fem spelningar inalles och torsdag den 6 april kom de till i Kungsbacka. Vi ca 70 personer som kom till teatern och vi fick en intim och stark musikupplevelse. Laila hade med sig basisten George Koller, vilken hon spelat med i tio år och som producerat flera av hennes skivor, och den för den här Europaturnén helt nye trumslagaren Fabio Ragnelli från New York.

Laila Biali blandade jazz och pop och hade ett verkligt stor utstrålning på scen. Hennes spelglädje var så uppenbar och hon hade ett härligt driv i sitt pianospel och en stark och intressant röst. Hon stod också upp och sjöng på några av kvällens allra bästa nummer som Nature Boy och I’ll Never Smile Again. Samspelet med de lyhörda medmusikern var härlig att skåda.

Hon bjöd på en blandning av egna och covers, de senare gjorde hon på ett personligt sätt. Vi fick som öppningslåt en jazzig version av Joni Mitchells “Woodstock” och under kvällens 80 minuter hann hon med att tolka ytterligare en rad kanadensiska låtskrivare ; Feist, Leonard Cohen, k.d.lang, Ruth Lowe och Bruce Cockburn. Se spellista längst ned i inlägget.

Detta var Lailas andra besök i Sverige. Den första var för tio år sedan då hon spelade i Suzanne Vegas band. Däremot hade hon spelat med eget band i Norge däremellan. Innan Kungsbacka hade de spelat i Halmstad och Varberg. Spelningar som är kvar är Falkenberg fredag 7/4 och Laholm lördag 8/4.

hon har gett ut följande skivor

  • Introducing the Laila Biali Trio, (2003)
  • From Sea to Sky: Laila Biali, (2007)
  • Tracing Light, (2010)
  • Live in Concert, (2012)
  • House Of Many Rooms (2015)

Låtlista Kungsbacka Teater 6 april-2017

——————————————

Woodstock (Joni Mitchell)

Mushaboom  (Feist)

Show Me The Place (Leonard Cohen)

The Best Is Yet To Come (Cy Coleman/Carolyn Leigh)

Nature Boy (Eden Abehz)

Let Go (Imogen Heap)

Simple (k,d,lang)

Radiance (egen)

Stolen Land (Bruce Cockburn)

Upside Down (egen)

I’ll Never Smile Again (Ruth Lowe)

Joy (egen)

Let´s Dance (David Bowie)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *