Clas Yngström och bandet Créme de la Cream på Nefertiti – Lördag 22 april 2017

Créme de la Cream spelade på ett fullknökat Nefertiti lördag 22 april. Cream var den engelska supergruppen med Eric Clapton, Jack Bruce och Ginger Baker som existerade i bara i två år från sommaren 1966 till hösten 1968. På den korta tiden förnyade de rockmusiken och fick till några av rockhistoriens bästa album. Det var denna låtskatt som nu Clas Yngström gitarr/sång, Max Schultz gitarr/sång och James Bradley Jr trummor/sång tidigare i år sammanställde för en spelning på Fasching i Stockholm. Till Göteborgsspelningen hade basisten ersatts av vår egen meriterade Kjell Jansson.

Bradley jr  var en ny bekantskap för många och hans trumsolo i andra set på låten Toad var kvällens mest bejublade inslag. Han bor i Nacka numera och har tidigare i USA spelat med bl.a Chuck Mangione och t.o.m. med Beastie Boys. Plus att vi känner honom från många år i Sky High. Enligt Yngström från scenen har hans föräldrar båda spelat i R&B-stjärnan Roy Miltons band.

Clas Yngström sjöng de flesta av låtarna och hade till sin hjälp att komma ihåg de inte allt för lätta texterna ett texthäfte placerat på ett notställ vid sin sida. Han återkom flera gånger till att nämna Pete Browns fina texter till Creams låtar och hade också träffat Brown vid tillfälle och frågat om deras innehåll.

Clas Yngström och Kjell Jansson Nefertiti 22 april-17

I två set på 55 resp. 50 min. fick vi höra de förväntade egenskrivna Cream-klassikerna men också några av deras covers som Sittin´ On Top Of The World och Born Under A Bad Sign  Den senare gjord känd av Albert King, men den skrevs av Booker T. Jones med text av William Bell. Clas har gjort den otaliga gånger genom åren och berättade innan de gjorde den nu att han dagen innan träffat Bell och frågat om hur den kom till när denne uppträdde i Gävle Konserthus.   .

Låtlista    (med tack till Bo Olsson)
—————————————-
Steppin´ Out
N.S.U:
Politician *
Outside Women Blues
World Of Pain *
I´m So Glad
Sittin´ On Top Of The world *
Strange Brew **
White Room
I Feel Free *
Sleepy Time time
Take It Back
Toad
Born Under a Bad Sign
Sunshine Of Your Love *
Badge
ENCORE:
Crossroads
Clas Yngström – Lead Vocal, Lead & Rhythm Guitar, Backing Vocals
Max Schultz – ** Lead Vocal, . Lead & Rhythm Guitar, Backing Vocals
James Bradley Jr –* Lead Vocal, Drums, Backing Vocals
Kjell Jansson – Bass

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *