Rick Estrin & the Nightcats på Göteborg Blues Festival – 1 juli 2017

Rick Estrin & The Nightcats var huvudnumret på 15:e Göteborg Blues Festivals andra kväll. Rick är en skön vokalist och frontman samt framförallt en skicklig munspelare. Vi hade honom i Göteborg första gången redan 1988 när han ingick i Little Charlie & the Nightcats från Sacramento, Kalifornien. De hade precis ute sitt andra album på Alligator Records när jag såg dem det året på såväl svartklubben Draupner som på Nefertiti samma kväll. Den 17 mars 1988 och jag minns att Charlie Baty kom upp till mig för en intervju på Radio Göteborg.

 

När Little Charlie Baty slutade i bandet 2008 tog Rick Estrin över ledarskapet och sedan många år har han norske gitarristen Kid Andersen vid sin sida. Kid har bott i Kalifornien sedan 2001 och spelade länge med Charlie Musselwhite innan han i började i Nightcats. Han imponerade ute vid Villa Belparc rakt igenom hela konserten och det var magiskt höra honom i det långa solonumret som var från Lonnie Macks repertoar.

Organisten Lorenzo Farrell har spelat i Nightcats sedan 2003 och han betyder mycket för svänget och på sin orgel stod han också för basspelet och stödsång.

Detta var andra spelningen i Göteborg för denna konstellation då de även spelade inför ett 50-tal personer i ett hastigt inbokat gig på båten Marieholm den 7 november 2013.

Norske gitarristen Kid Andersen med Rick Estrin i the Nightcats 1/7-17 Villa Belparc
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *