Sam Outlaw- med fullt band på Pustervik inför storpublik – Söndag 9 juli 2017

Sam Outlaw kom till Pusterviks stora scen för tredje gången inom ett drygt år söndagen 9 juli. Cirka 400 personer hade kommit för att se honom den här kvällen. De förra gångerna var i april 2016 med sångerskan Molly Jenson och i november 2016 på trio med Molly Parden på sång/gitarr och Danny Garcia på gitarr.

Nu med hela sju personer på scen, amerikaner förutom en brittisk steelguitarist. Molly Jenson var med på sång och akustisk gitarr och på keyboard Michaela Anne från Nashville. Michaela gjorde en egen halvtimme först. Med gitarr och egna låtar visade hon sig ha en hel del att ge. När Molly kom in på en duett med henne var det fin folkcountry.

Molly Jenson och Michaela Anne

 

Sam Outlaw med band bl,a Michaela Anne på keys Pustervik 9 juli-17

Sam kom in med cowboyhatten på – som han sade på scen “för att visa att det är countrymusik ” – och visst är han en countryartist men med klar rocktouch i den här sättningen. Den Los Angeles-baserade Sam har skrivit så bra egna låtar på sina två album Angeleno och Tenderheart och det blev förstås detta egna materialet vi fick förutom första extranumret, Johnny Hortons hit Honky Tonk Man, som här blev Honky Tonk Girl eftersom Molly sjöng den. En låt vi minns i modern tid från en annan Kalifornien-baserad artist, Dwight Yoakam.

Sam Outlaw med Molly Jenson Pustervik 9/7-17

Sam Outlaw har nu när han band vissa likheter med Yoakams tuffa musik, men drar också åt Don Williams balladstil till. Tyvärr kanske ljudbilden gjorde att texterna inte gick fram helt. Bäst var det i duetterna i mitten, och i extranumren, men han är en verkligt avspänd och skön artist den gode Sam. Ca 1 timma 25 lång show för Sam.

Även norska duon Darling West hade ett bra sound och bra låtar i folkcountrystil på sin dryga halvtimma som andra förband. 

Norska duon Darling West .
Tor Egil Kreken och Mari Sandvaer Kreken
 Låtlista och musikernamn nedskrivna av alltid pålitlige Bo Olsson

———————————————————

Kind To Me
I´m Not Jealous
Who Do You Think You Are
Diamond Ring
Say It To Me
Keep A Close Eye On Me
Ghost Town
Country Lovesong             (Sam & Molly)
She´s Playing Hard To Get (Rid Of)    (Sam & Molly)
Tenderheart
Love Her For Awhile
Angeleno
Jesus Take The Wheel (And Drive Me To A Bar)
Luisa (Michaela Anne Song)
All My Life
Keep It Interesting
Trouble
ENCORE:
Honky Tonk Girl (Vocal Molly)
Hole Down In My Heart

SAM OUTLAW – Lead Vocals, Acoustic Guitars
Molly Jenson – Electric & Acoustic Guitars, Backing Vocals, Lead Vocals
Michaela Anne – Keyboards, Backing Vocals
Matt Park (UK)- Steel Guitar
Stephen Musselman – Fender Lead Guitar
Geoffrey Muller – Bass
Aaron Goodrich – Drums

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *