Emmylou Harris i finstämd show på Liseberg inför storpublik – Torsdag 3 augusti 2017

Foto : Jan-Erik Lind

Emmylou Harris kom till Lisebergs Stora scen torsdag 3 augusti. Sjunde gången i Göteborg och med den minsta sättningen hittills. Med på scenen var Mary Ann Kennedy spelande percussion och mandolin, Pam Rose på gitarr, bägge dessa också sång,  och Chris Donohue på el-och ståbas. Det var finfin stämsång från start med Here I Am och Orphan Girl. Se hela låtlistan nedan.

Efter några covers som The Boxer och Patti Scialfas Spanish Dancer kom egna The Sweetheart Of The Rodeo och vid det här laget hade Emmylou sjungit upp sig rejält, Hon lämnade efter 45 minuter över scenen till Mary Ann och Pam som gjorde tre låtar där Pam imponerade mest i sin If I Fly.

Med Emmylou åter efter nära 20 minuter öppnade hon med låtarna Her Hair Was Red och O Evangeline. Hon hade under kvällen en del fina korta mellanprator och hon sade bl.a att när hon fick ett jobb att sjunga på ett bröllop kom hon till insikt att hon bara hade “sad songs”. Men den gången hade hon gjort gamla Save The Last Dance For Me som vi också fick nu i en fin version.

Det var stundtals magiskt att höra hennes klara röst uppbackad av två så säkra sångerskor som Kennedy Rose. Samt att basisten var oerhört följsam och bra. Slutet med Neil Youngs After The Gold Rush, första extranumret Boulder to Birmingham och sist Bright Morning Star var nog kvällens bästa. Den senare en gospelliknande sak från the Stanley Brothers repertoar framfördes acapella  En finstämd konsert som klockade in på 1 timma 43 min alltsomallt. Inför en publik på uppskattningsvis 8 500 personer som också gladdes åt att det var helt regnfritt.

Pam Rose,Emmylou och Chris Donohue Liseberg 3 aug-17
 

Låtlista

___________________

Here I Am
Orphan Girl
Love And Happiness
Red Dirt Girl
To Know Him Is To Love Him
The Boxer
Spanish Dancer
The Sweetheart Of The Rodeo
In My Dreams
All I Left Behind
Cup Of Kindness
Who Saves Who ( Mary-Ann Kennedy)
If I Fly (Pam Rose)
Some Walls (Kennedy & Rose med Emmylou sista minuten)
Her Hair Was Red
O Evangeline
Save The Last Dance For Me
Shores Of White Sand
The Pearl
After The Goldrush
——————————————————-
Boulder To Birmingham
Bright Morning Stars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *