Raul Midón charmade ett fullsatt Nefertiti – Lördag 26 augusti 2017

Sångaren och gitarristen Raul Midón kom till Nefertiti lördag 26 augusti. Han har spelat på Nefertiti vid två tillfällen tidigare, första gången solo och 2011 tillsammans med basisten Richard Bona. Nu kom han med basisten Romeir Mendez och en trumslagare.  Det var annonserat att denne skulle vara Billy Williams vilken också spelat med Raul i sommar men vi fick istället tysken Goetz Kujack.

Raul är blind från födseln för 51 år sedan. Han är uppväxt i New Mexico där han började spela gitarr i sexårsåldern. Han kom in i branchen via bl,a jobb på skivinspelnignar med José Feliciano. När han flyttade till New York för cirka femton år sedan kom han allt mer att höra tala om sig, Genombrottet kom med albumet State Of Mind  2005.

När han nu kom tillbaka till Nefertiti hade han årets kritikerrosadealbumet Bad Ass And Blind i bagaget

Romeir Mendez och Raul Midón på Nefertiti 26 augusti-17

Raul blandar jazz,R&B och flamenco på ett fantastiskt sätt, Gitarrspelet var helt lysande och det märktes att han alltsomoftast också uppträtt som enmansorkester då han hade suverän timing i allt. Förebilder i sångstil är Donny Hathaway och Bill Withers, men det finns också drag av Stevie Wonder och Ray Charles. Men han är också klart egen och inte minst som låtskrivare då han har skrivit i stort sett alla låtar som framfördes.

Setlist

Första set 55 min andra 60 min

____________

Pedal To The Metal

Sound Shadow

Bad Ass And Blind

If Only

Sunshine (I Can Fly)

I Can´t Love You

Wings Of Mind

————————————————————

Was It Ever Really Love?

All You Need

Suddenly

Sittin´in the middle (tribute to Donny Hathaway)

Mi Amigo Cubano (skriven ihop med Bill Withers)

State Of Mind

——————————————–

Waiting All My Life

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *