Molly Burch – soft Americanasångerska med band på Pusterviksbaren – Söndag 10 september 2017

Amerikanska Molly Burch är uppväxt med film, konst och musik i Los Angeles där barndomen fylldes av gamla Hollywood musikaler, Patsy Cline, Billie Holiday och Nina Simone innan det bar av till universitet i kreativa konstnärshålan Asheville i North Carolina för studier i Jazz Vocal Performance. Efter att ha slagit sig ihop med gitarristen Dailey Toliver gick flytten till nästa kreativa mötesplats, Austin, Texas där debutalbumet ”Please Be Mine” spelades in.

Molly Burch Pusterviksbaren 10 sep-17

Please Be Mine” släpptes i våras av inflytelserika Captured Tracks (Mac DeMarco, Widowspeak, Wild Nothing) till hyllningar från världens musikpress. Molly Burch hamnar någonstans mellan Angel Olsens känsla och Roy Orbisons dramatik.

När hon kom till Pusterviksbaren inför kanske 75 personer söndagen 10 september var det hennes Sverigedebut, Hon hade tre musiker med sig och det blev en stämningsfull konsert som varade i 55 minuter, Det var lo-fi countrystämning och musik som hade passat in i tvserien Twin Peaks. Hon hade en något begränsad röst men fick till det alltmer efterhand, Några låtar där hon var helt solo var riktigt bra men bandet var också hela tiden följsamt och skapade fin känsla.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *