Robert Forster med svenskt kompband på Nefertiti – 20 september 2017

Robert Forster från Australien kom äntligen tillbaka till Göteborg , det var på Magasinet 1991 senast och innan dess var det på på 80-talet på samma ställe ( som då hette Errols) med sin grupp The Go-Betweens.

Nu gör 60-årige Robert en mindre turnésväng tack vare initiativ från gitarristen och sångaren Peter Morén, känd från Peter, Bjorn & John. Förutom Morén fanns i kompet basisten Jonas Thorell och trummisen Magnus Olsson. Det blev till en stor fest för den som gillar rock och pop med strålande melodier. Alla texter gick också höra tydligt, det tackar vi för.

Vi fick nästan övervägande låtar från Go-Betweens repertoar. Sedan bandets andre ledarfigur Grant McLennan gick bort vid bara 48 års ålder har Robert bl,a ägnat sig åt att se till att alla deras låtar ges ut igen på CD och han har skrivit en bok om bandet.

Roberts svenska band hade bara repat några dagar i Stockholm och hade haft sin premiär i Oslo dagen innan. Med tanke på detta får man vara helnöjd med hur de samspelade och det fungerade perfekt att det var stående publik denna kväll. Det blev till 90 minuters konsert där tiden bara flög iväg eftersom det serverades pärla efter pärla. Robert började med elgitarr men spelade de flesta låtarna på en akustisk.

Innan spelade Peter Moréns trio 45 minuter och där liksom under Forsters konsert var jag mäkta imponerad av Peters gitarrspel. Han hade t.om en 12-strängad Rickenbacker på många låtar. Hans eget material var fin poprock med verkligt bra svenska texter.

Låtlista med tack till Bo Olsson

___________________________

Head Full Of Steam (Go-Betweens)
Born To A Family (Go-Betweens)
Here Comes A City (Go-Betweens)
Surfing Magazines (Go-Betweens)
Draining The Pool For You (Go-Betweens)
I Can Do
House That Jack Kerouac Built, The (Go-Betweens)
Love Is A Sign (Go-Betweens)
I Love Myself (And I Always Have)
Part Company (Go-Betweens)
Clouds (Go-Betweens)
Too Much Of One Thing (Go-Betweens)
Poet Walks, A
Spring Rain (Go-Betweens)
ENCORE:
Dive For Your Memory (Velvet Underground)
People Say (Go-Betweens)
Learn To Burn
Rock ´n´Roll Friend (Go-Betweens) Solo
121

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *