Steve Gibbons – med svenskt kompband kom till Göteborg – Fredag 22 september 2017

Steve Gibbons är fortfarande vid fyllda 76 år flitigt ute på turné. Med Steve Gibbons Band hade han sin storhetstid vid slutet av 1970-talet med en topp kring Down in the bunker-albumet 1978. Jag såg dem då göra fina konserter på Konserthuset 1979 och på Lobo vid Järntorget 1981. Med, bl.a The Moves basist Trevor Burton i bandet. Steve spelade senare under 80-talet med ett band han kallade the Dylan Project och just Bob Dylan tillsammans med Chuck Berry och annan 50-talsrock ligger i botten för Steves repertoar.

Han kompades av Micke Areklew på gitarr (känd från Blåblus), Micke Finell  på bas och Peder Sundahl på trummor som för den här turnén kallar sig the Swedish Tornados. De har spelat med Steve förr men hade inte hunnit repa särskilt mycket inför denna Sverigeturnén. Steve sjunger bra ännu och hans gitarrspel utan plektrum var oklanderligt bra. På några nummer kom även ett munspel fram.

Vi fick två set där de till den andra delen hittade varandra allt bättre. Bäst blev det efter en lång Down in The Bunker när han gick han rakt på en tung version av The Whos My Generation , Extranumren var  Be Bop a Lula ,en intensiv Like A Rolling Stone och förstås allra sist hans enda Top 20-hit i England, Chuck Berrys Tulane. Se komplett låtlista nedan.

Jag och Steve 22 sep-17

En publik på cirka 100 personer hade sökt sig ut till Apple hotel vid Munkebäcktorg i Göteborg den här fredagskvällen den 22 september. Jag fick en kort pratstund med Steve och han var så där typiskt engelsk gentlemannalik och skön i stil med t.ex George Martin.

Angående skivbolaget som återutger hans  gamla skivor på CD så berättade Steve att det bolaget Road Goes On Forever ägs av John Tobler. Bolagets enda artist är just Steve Gibbons och Steve har full kontroll över vad som ges ut. Tobler minns vi en del av oss som en lysande musikjournalist och som en av grundarna till den fantastiska tidningen Zig Zag på 70-talet.

.LÅTLISTA

———————-
Boppin The Blues/Reelin and Rockin´/Blue Suede Shoes
Grace
Hello Mary Lou
Johnny Cool
Help Me Make It Through The Night
No Spitting On The Bus
The Train
Harley Davidson
B.S.A
——————————–
Nadine
Where Was I Last Night  (tror jag den hette)
I Shall Be Released
No Money Down
Down In The Bunker
My Generation
Mr.Jones
Ain´t It Right To Rock ?? (något annat heter den kanske)
Be Bop a Lula
Like A Rolling Stone
Tulane
2 kommentarer Lägg till din
  1. Hej!
    Efter att förgäves googlat runt på jakt efter info, närmare bestämt årtal, för en konsert jag nyss hittat en biljett från, kom jag till den här recensionen. Då du verkar veta det mesta om musik i Göteborg chansar jag på att fråga om du möjligen vet vilket år jag söker. En konsert med Steve Gibbons band och Peter Green på Kåren den 25 augusti – men vilket år? Mitt minne sviker mig tyvärr.
    Hälsningar
    Helena

    1. Hej Helena. Kan inte hitta några datum för detta tyvärr. Skulle de verkligen varit samma kväll på Kåren? Kanske någon annan som läser min blogg vet något? Steve Gibbons Band såg jag 1979 på Konserthuset, missade dem 1980 på Konserthuset, Såg dem på Lobo 1981 missade dem på Mudd Club 1983, Peter Green kom två gånger till Pusterviksteatern 1998 o 1999,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *