Michael Ruff på spelhumör med bra danskt band på Nefertiti – Söndag 24 september 2017

Michael Ruff kom till i Göteborg och Nefertiti en söndagskväll den 24 september. Keyboardisten o sångaren kom hit med ett fenomenalt danskt band på fyra man i gitarristen Jens Runge, keyboardisten Morten Vestergaard, basisten Morten Jay och trummisen Kasper Langkjaer plus härliga sångerskan Christina Boelskifte.

Vi fick rock/soul- och jazzfusionmusik varvat med ballader. Alla med bra melodier. Ruffs egna låtar i stort sett rakt över. Allt i lite stil med Steely Dan/Doobie Brothers plus lite funk. Han kan i viss mån också jämföras med Stevie Wonder i sina ballader främst. Vid ett tillfälle nämnde han att han aldrig tittar på You Tube förutom när han kollat upp vad som fanns med Prince.

Den idag 58-årige Ruff var på ett strålande humör och hade flera fina introduktionssnack till låtarna. Den kristna inriktningen i hans texter märktes förstås i viss mån. Han berättade att han bor på Hawaii med fru och barn och en av texterna om hur de så när hade förlorat ett av sina barn i drogmissbruk var särskilt rörande.

Detta var den sista av spelningarna i Skandinavien för den här gången. Låtarna Testimony, Cryin´ All Over The World och Wishing Well var några höjdpunkter denna kväll som kördes i två set om frikostiga 65 minuter vardera inför ca. 200 begeistrade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *