Michael Ruff på spelhumör med bra danskt band på Nefertiti

Michael Ruff kom till i Göteborg och Nefertiti en söndagkväll den 24 september. Keyboardisten o sångaren kom hit med ett fenomenalt danskt band på fyra man i gitarristen Jens Runge, keyboardisten Morten Vestergaard, basisten Morten Jay och trummisen Kasper Langkjaer plus härliga sångerskan Christina Boelskifte.

Leif Wivatts foto.

Leif Wivatts foto.Christina Boelskifte

Vi fick rock/soul- och jazzfusionmusik varvat med ballader. Alla med bra melodier. Ruffs egna låtar i stort sett rakt över. Allt i lite stil med Steely Dan/Doobie Brothers plus lite funk. Han kan i viss mån också jämföras med Stevie Wonder i sina ballader främst. Vid ett tillfälle nämnde han att han aldrig tittar på You Tube förutom när han kollat upp vad som fanns med Prince.

Leif Wivatts foto.

Den idag 58-årige Ruff var på ett strålande humör och hade flera fina introduktionsnack till låtarna. Den kristna inriktingen i hans texter märktes förstås i viss mån. Han berättade att han bor på Hawaii med fru och barn och en av texterna om hur de så när hade förlorat ett av sina barn i drogmissbruk var särskilt rörande.

Leif Wivatts foto.

Detta var den sista av spelningarna i Skandinavien för den här gången. Låtarna Testimony, Cryin´All Over The World och Wishing Well var några höjdpunkter denna kväll som kördes i två set om frikostiga 65 minuter vardera inför ca. 200 begeistrade.

Leif Wivatts foto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *