Rival Sons åter på Pusterviks stora scen – 5 oktober 2017

Rival Sons från Long Beach, en förstad till Los Angeles, kom tillbaka till ett smockfullt Pustervik där man från och med nu i höst kan ta emot uppemot 900 personer. Jay Buchanan vid sångmicken var i toppform med sin starka röst och karisma. Förutom Jay är gitarristen Scott Holiday och trummisen Mike Miley originalmedlemmar. Ny på bas sedan 2014  är David Bates och som femte medlem på turnéer har de sedan 2014 även med sig svenskättade Todd Ögren-Brooks på keyboards.

Jag såg dem på deras första spelning på lilla Sticky Fingers i april 2012. De kom sedan tillbaka redan i oktober samma år till ett fullsatt Trädgårn och har sedan dess dragit fulla hus när de spelat på Pusterviks Stora scen 2014 och senast på Trädgårn i september 2015.  De har numera gjort fem album varav det senaste Hollow Bones kom i juni 2016.

Det var deras vanliga tuffa rock med bluesbotten vi fick. Efter 25 min kom en cover av Tom Pettys låt Breakdown som en tribut. Kring den några lite lugnare och bluesigare låtar. Gruppen har utvecklats från det mer Led Zeppelin-liknande band de var i början. Till en del genom att de adderade just en keyboardist. Todd fick dock briljera under det långa instrumentella partiet som var typ första extranummer.

Rival Sons spelade som förband till Black Sabbath på Friends Arena i juli 2016 liksom att de var förband till the Rolling Stones nere i Köpenhamn tidigare i denna vecka, Att de nu väljer en klubbspelning får vi vara tacksamma för. Konserten var i närmare 95 minuter. Se låtlista nedan

 
Låtlista
——————————————
 1. Hollow Bones Pt. 1
   Electric Man
   Good Luck
   Tied Up
   Pressure And Time
   Memphis Sun
   Breakdown
  (Tom Petty cover)
  Where I’ve Been
   Face of Light
   Torture
   Soul
   Open My Eyes
   Hollow Bones Pt. 2
 2. ———————–
 3.  Keep On Swinging

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *