50-årsjubilerande Fairport Convention i toppform på Nefertiti i Göteborg – Onsdag 11 oktober 2017

Fairport Convention kom tillbaka till Nefertiti onsdag 11 oktober. Samma sättning som i april 2013 och denna upplaga i gruppens brokiga historia är den som varat längst, intakt nu sedan 19 år. Nytt för denna gång var att alla var sittande . Mest för att basisten Dave Pegg har en dålig höft. Det kändes också som att de hade mer energi och orkade ge längre konsert än senast genom detta.

Ric Sanders och Simon Nicol

De firade 50 år som grupp i våras och vi fick en del nya låtar ur senaste albumet men förstås också de låtar som en Fairport-publik i Sverige förväntar sig, De lugnare folklåtarna sjunger originalmedlemmen och gitarristen Simon Nicol. Annars är Chris Leslie en superbt stark sångare och mandolinist. Stämsången som vanligt en av deras styrkor. Ric Sanders på violin var i toppform och trummisen Gerry Conway fick till det även sittande med sina diverse slagverk.

Fairport Convention Nefertiti 11 oktober-2017

De är mästare på mellansnack i den här gruppen. Humoristiskt på det där härliga brittiska underfundiga sättet och med en del ingående presentationer av låtarnas uppkomst. Det senare mest från Simon men även Ric hade en del utläggningar om sina instrumentallåtar, Det var en fantastiskt skön stämning i lokalen  och helt knökat med folk. Första set 60 minuter, andra 75 min som slutade med Matty Groves och Meet On The Ledge. Se hela låtlistan nedan

LÅTLISTA
_____________

Bottom Of The Punchbowl / East Neuke Of Fife 
/ Ye Mariners All
Our Bus Rolls On
Genesis Hall
Devil´s Work
Now Be Thankful
Danny Jack´s Reward
Summer By The Cherwell
Around The Wild Cape Horn (av Ralph McTell)
John Condon

———————————————————————–
Sir Patrick Spens
Crazy Man Michael
Walk Awhile
Fotheringay
Portmerion
The Girl From The Hiring Fair (Ralph McTell-låt)
John Gaudie
trumsolo – Gerry Conway
Matty Groves
Meet On The Ledge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *