Tony Allen kom med jazzband till Stora Teatern under Planetafestivalen – Onsdag 1 november 2017

Legendariske trummisen Tony Allen kom till Göteborg och spelade inför cirka 250-300 personer på Stora Teatern inom Planeta-festivalen onsdag 1 november 2017. Med sig hade han pianist/keyboardist, kontrabasist och två saxofonister.

Det var jazz i en avancerad stil och en hyllning till sin läromästare Art Blakey, Den nu 77-årige Nigeria-födde Tony Allen har samma sparsmakade men mycket uttrycksfulla spelstil som denne. I våras gav han ut EP:n A Tribute to Art Blakey and The Jazz Messengers. vilken innehöll klassiker som Moanin’, The Drum Thunder Suite, Night In Tunisia och Politely.

Den skivan är inspelad med ett sjumannaband i Paris där Tony sedan länge är bosatt. Ett fulllängdsalbum på samma tema är också på gång och skivorna ges ut på klassiska jazzskivbolageBlue Note.

Den här kvällen i Göteborg  blev 80 minuter i ett set och vi höra fick cirka 6-7 låtar. Tyvärr inte ett ord om titlar från Tony som endast pratade kort med publiken. Efter tredje låten hade han ett par minuters snack men det var mest om hur tacksam han var över att vi kommit ut för att lyssna på livemusik.

Presentationen av bandmedlemmar skötte pianisten Jean-Philippe Dary och basisten var Mathias Allamane och en av saxofonisterna var Ivring Acao Sierra. Det blev till en fin jazzkonsert och det var bara att imponeras över Tonys trumspel och de andra musikernas lyhördhet.

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *