Amerikanska sångerskan Aubrey Logan tog Nefertiti med storm – 4 november 2017

Den 29-åriga sångerskan och trombonisten Aubrey Logan kom från Los Angeles till Göteborg och Nefertiti med eget band den 4 november 2017. Hon har annars länge varit medlem i det stora showsällskap som går under namnet Scott Bradlee´s Postmodern Jukebox. Dessa har framträtt två gånger på Trädgårn (maj 2016 och mars 2017), men Aubrey var enligt henne själv inte med på dessa utan från scenen berättade hon att detta var första gången i Göteborg. Hon kom med tre musiker där särskilt engelsmannen Sam Leak på piano var lysande och till detta två körtjejer.

Aubrey har på sitt hittills enda album Impossible gjort ett försök att få in hela sin musikaliska bredd. Hon är röststark och behärskar pop, standards och jazz. En röst i klass med Adele och ibland tänkte jag mig att vi här har en ny Bette Midler. Fullt så driven som den senare är Aubrey förstås inte men hon var säker och rolig i sina mellansnack.

Vi fick låtarna från hennes skiva. Impossible och Pistol bäst av dem och en kul version av MC Hammers U Can’ t Touch This i jazzscatstil. Hennes covers av Carpenters hit Superstar och George Michaels Careless Whisper var också fina. Minnesvärd var hennes version av Route 66 och vi fick även höra gamla When The Saints Go Marching In.

Aubreys höga toner och klockrena röst kommer att göra henne till ett stort namn framöver. Vi cirka 225 i lokalen var smått häpna över att ha fått uppleva en så enormt givande konsert av ett för de flesta okänt namn.

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *