Eric Bibb – en röst, fem gitarrer och en berättelse på Stora Teatern – 17 november 2017

En man med en stark berättelse, skön röst och med fem gitarrer. Säkerligen 500 personer hade kommit till Stora Teatern den här fredagen 17 november och det var en underbar stämning.

Erics soloföreställning under namnet Tales From A Blues Brother tar sin början med en sång framförd av Erics far Leon Bibb tidigt 6o-tal. Leon var en stor skiv-och scenpersonlighet i folkmusikscenen i USA från sent 50-tal . Vi ser stillbild på honom vid medborgarrättsrörelsens marsch till Selma. Där står han sida vid sida med Harry Belafonte, Joan Baez och Dr Martin Luther King.

Eric Bibb växer upp i den miljön och med fina stillbilder på honom genom åren projicerade får vi en resa, en sorglig, spännande och väldigt rolig föreställning med ett pärlband av låtar framförda med Erics sedvanliga närvaro och känsla, Från uppväxten i Queens till resan till Paris där han fick Mickey Baker som läromästare på gitarr, flytten till Stockholm 1970, åren som ledare för Rinkeby Kids osv.

Eric blev en av världens främsta folkbluesartister, internationellt erkänd som gitarrist, låtskrivare och sångare. Från albumdebuten för över 40 år sedan har Eric en imponerade rad skivor ute, Det lär vara 35 album utgivna numera, flera av dem Grammy-nominerade i USA.

 
Den här föreställningen har Eric haft hjälp med manus och regi av Ola Lindholm. Även äldste sonen Rennie Mirro har varit inblandad i utformningen.
En mycket lyckad konsert där en timma 40 minuter bara flög iväg.
 
Bland låtarna var New World Comin´ Through, With A Dolla´r In My Pocket, en överraskande cover av Dancing Queen och hyllningen till vännen Odetta som blev en allsång den här kvällen, Sail Away, Ladies
 
Avslutningslåt var Don´t Ever Let Nobody Drag Your Spirit Down, en låt han skrev ihop med Charlotte Höglund. Han har haft den på repertoaren sedan 1997 och sade från scen att han nästan alltid har den med i sina shower än idag

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *