Saga drog storpublik till Trädgårn på sin 40th Anniversary tour – Måndag 27 november 2017

Kanadensiska Saga är ute på sin 40 års jubiléumsturne – The Final Chapter tour. Proggrock med starka melodier var vad vi fick på Trädgårn måndag 27 november i en helt fylld lokal med säkerligen 1100-1200 på plats.

Grupppen bildades 1977  i Toronto, släppte sitt debutalbum i juni 1978. Kvar sedan starten är karismatiske sångaren/keyboardisten Michael Sadler och bröderna Ian och Jim Crichton gitarr resp. bas/keys. Keyboardisten och sångaren Jim Gilmour tilkom 1980 och dessa fyra är verkligen tighta, Inte att förglömma den inom proggrrock så viktiga trumslagaren. Här återfinns sedan 2012 är Paul Thorne.

Saga var som mest populära på 80-talet då de bl.a spelade på Scandinavium 1986 och 1988, Sedan dröjde det till 2010-talet innan de kom hit igen. Det var deras fjärde konsert i Göteborg under 2010-talet, Jag såg dem på lilla Brew House i Gårda 2012 och igen på Pustervik 2015., de återkom till det senare stället även 2016,

Eftersom det var jubileumsturné fick vi låtar från hela karriären. Sagas stil är lite unik främst genom sättet de använder keyboards på. Ofta spelar Sadler, Gilmour och Jim Chrichton samtidigt och det blir ett maffigt sound.

Det blev till drygt 90 minuter show plus att de körde ett semiakustiskt set på 35 minuter som förband till sig själva.

Här en setlist som är den de oftast gjort på den här turnén. Stämmer nog närapå
————————————————————————————————–
Images (Chapter 1)
Time to Go
 The Perfectionist
 No Regrets (Chapter 5)
 Take a Chance
 On the Loose
The Security of Illusion
The Learning Tree
The 13th Generation
How Long
Time’s Up
Careful Where You Step
Someone Should
Book of Lies
On the Air
Humble Stance
Scratching the Surface
You’re Not Alone
———————————————
Don’t Be Late (Chapter 2)
Mouse in a Maze
Wind Him Up
The Flyer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *