The Refreshments Rock´n roll X-mas med Cookies ´n´ Beans i Kungsbacka – Onsdag 6 december 2017

The Refreshments är ute på sitt 15:e år med sin Rock’ n ‘ Roll Christmas show. I år med gäster Cookies ´n´Beans, trion Charlotte Centervall, Frida Öhrn och Linda Ström. Dessa firade också de 15 år, det var då de bildades och det var tio år sedan de gjorde sitt första album Tales from a trailor trash soul.

Charlotte,Linda och Frida i Cookies´n´Beans och Joakim Arnell

Nu var denna combo ute på en lång turne med premiär 30 november och med sammanlagt 19 spelningar på 23 dagar. Jag såg dem i fina Kungsbacka Teater onsdagen 6 december.

The Refreshments Rock´n´roll X-mas hade sin premiär 2003. Jag har tidigare sett julshowerna  sex gånger: 2005 och 2006 på Konserthuset i Göteborg där Geraint Watkins resp. Nisse Hellberg var gäster. De senaste fyra gångerna har det varit i den lite intimare Kungsbacka Teater (med ca 350-400 i publik). Gästerna har här varit Inger Nordström, som med sin skicklighet på dragspel bidrog till något nytt, för två år sedan den lite svalare men röststarka Elin Ruth, följd av bluesigare toner med en Louise Hoffsten i god form 2016. Årets val av gäster var lyckat då det blev starka röstkombinationer.

Cookies började sin egen avdelning med sin lite snabba version av Cohens First We Take Manhattan (vilken de gav ut som singel 2009) och även Kings And Queens (singel för dem 2010) satt fint.

The Refreshments består idag av fyra medlemmar. Från starten i Skutskär 1989 finns kvar bandets motor, sångare och låtskrivare och basist Joakim Arnell och på trummor Mats Forsberg. Dessa kompletteras sedan länge av pianisten/sångaren Johan Blohm och gitarristen Jonas Göransson. Till julshowen förstärkta av två saxofonister som gav ett maffigt sound.

Numera gör bandet 60-65 spelningar om året och The Refreshments har efter dryga 25 år tillsammans gett ut totalt 21 album varav 19 egenproducerade, samt tre konsertfilmer. Gruppen har spelat in två julalbum, 2003 resp. 2010, och vi får höra det bästa ut dem. Bland covers kom Slades Merry X-mas Everybody, Chuck Berrys Run Rudolph Run samt the Bands fina Christmas Must Be Tonight.

En del annat utanför julrepertoaren fick vi förstås också från the Refreshments, t.ex alltid sköna medleyt med 55 Ford /Miss You Miss Belinda mfl. Johan Blohms sköna röst och pianospel är en fin kontrast till Arnell och bland låtar från J.B var ikväll White Christmas och A Marshmellow World. Vi fick också hyllningslåtar till två i år avlidna förebilder för bandet Chuck Berrys Memphis och Fats Dominos I´m Ready.

Mot slutet var alla på tårna i en svängig Santa Claus Is Comin´ To Town , gjord modell E. Street Band, och allra sist sanslöst sköna Arnell-kompositionen I’m the Real Santa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *