Clas Yngström i ny konstellation spelade på Nefertiti på sin födelsedag – Lördag 16 december 2017

Clas Yngströms Blue Devils spelade på Nefertiti lördagen 16 december. Clas valde att spela på denna sin egna 65e födelsedag.  I denna nya konstellation har Clas återförenats med den tio år äldre trummisen Uffe Åhman, som spelade med Clas redan i första upplagan av Sky High 1978 och sedan dess återkommit av och till. I bandet ingick i övrigt Christer Ring på munspel, Patrik Steen på slidegitarr och sång och Robban Ivansson på bas.

Uffe, Robban och Patrik

Det var en kväll fylld av goda bluescovers från start som Got My Mojo Working, Shake Your Moneymaker. Hoochie Coochie Man och Further Up The Road. Patrik Steen fick även med en egen låt Mojo Woman. I övrigt se låtlista längst ned i inlägget.

Uffe Åhman,75 in action

Andra sets två första låtar spelade de utan trummor och bas i Sittin´on top of  the world och Matchbox blues.  Det bidrog perfekt till helheten och detta blev till slut ett smörgåsbord med låtar från de allra bästa inom blueshistorien.

En bra bluesshow som gick hem hos de långt över 200 som letat sig hit trots blueskonkurrens med Roffe Wikström på Musikens Hus och Mr. Bo & the Voodooers på KoM Bar samma kväll. Clas har sin stampublik i Göteborg och förutom att han är en stark musiker är det också alltid riktigt underhållande att höra hans mellansnack.

Låtlista nedskriven av alltid flitige Bosse Olsson
———————————————————

1 ST SET : 45 Min
Got My Mojo Working (Muddy Waters)
Shake Your Moneymaker (Elmore James)
Mojo Woman *
Hoochie Coochie Man (Muddy Waters)
Further On Up The Road (Bobby Bland)
I Ain´t Got You (Jimmy Reed)
I´m Tore Down (Freddie King)
It Hurts Me Too (Elmore James)

2 ND SET: 50 Min
TRIO (Clas, Patrik & Christer)
Sitting On Top Of The World (Mississippi Sheiks) *
Matchbox Blues (Blind Lemon Jefferson) *
HELA BANDET
I´m A King Bee (Slim Harpo)
Killing Floor (Howlin´ Wolf)
National Defence Blues (Leadbelly) *
The House Is Rocking
I Want To Be Loved (Muddy Waters) *
Shame Shame Shame (Jimmy Reed) *
Hush Your Mouth (Bo Diddley)
ENCORE:
Handen På Hjärtat

  • sång av Patrik Steen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *