Colter Wall – nytt namn från Kanada med stor framtid kom till Pustervik – Torsdag 25 januari 2018

Kanadensaren Colter Wall gör sin första Europaturné och kom ensam med en gitarr och en stark röst till Pusterviks Stora Scen torsdagen 25 januari. Vi fick folkcountry med mestadels egna låtar från denne lovande artist som bara är 22 år fyllda men redan låter som en ärrad Waylon Jennings.

Colter Wall Pustervik 25 januari-18

Öppningsakt var duon Local Honeys från östra Kentucky och som kom med genuin hillbilly, bluegrass & Old Timey Music. Linda Jean Stokley på gitarr och fiddle och Montana Hobbs på banjo turades om att sjunga lead men var också  fint samstämda de gånger de sjöng ihop. De bjöd på en fin show som varade i hela 47 minuter och kom även in på två låtar i  Colters show Se låtlistan nedan.

Colter var annars helt solo och han gjorde det riktigt bra med sin  70-talsinspirerad outlawcountry. Han var intressant hela vägen med ett enormt djup i sin röst och var en duktig gitarrist. Som extranummer Up Against The Wall Redneck Mother inför jubel bland cirka 250 pers och det var en underbar kväll där vi fick höra en ung kille som rimligen borde bli ett stort namn inom kort.

 
 
Låtlista med tack till Bo Olson
———————————————-
COLTER WALL
Thirteen Silver Dollars
Codeine Dream
Plain To See Plainsman
You Look To Yours
Do-Re-Mi (Woody Guthrie)
The Devil Wears A Suit And Tie
The Camaro Song
Motorcycle
Railroad Bill (Ramblin´Jack Elliott)
Me And Big Dave
Kate McCannon
Saskatchewan In 1881
Mule Skinner Blues (Jimmie Rodgers)
Snake Mountain Blues
Sleeping On The Blacktop
Caroline w Local Honeys
More Pretty Girls Than One w Local Honeys
ENCORE:
Up Against The Wall Redneck Mother (Ray Wylie Hubbard)
Leif Wivatts foto.

the LOCAL HONEYS

Rock Of Ages
Buffalo Gals
L&N Don´t Stop Here No More (Jean Ritchie)
Rocky Mountain
Cigarette Trees
Hares On The Mountain
Gloryland (A Capella)
Freight Train Blues

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *