SUSTO – Nytt intressant Americana-band kom till Pustervik – Onsdag 21 februari 2018

SUSTO från Charleston, South Carolina är ute på sin första Skandinavien-turné och de kom till Pusterviks matsal onsdag 21 februari. Vi var nog ca 100  personer på plats och jag tror alla var nöjda med kvällen. Vi fick höra ett band med en karismatisk sångare och en egen stil.

Bandets ledare Justin Osborne, har varit låtskrivande musiker i snart 10 år och levt ett kringflackande liv, men har nu med den här gruppen hittat rätt, Han är en verkligt skicklig textförfattare och vågar sjunga om allt från tungt drogmissbruk och homosexualitet. De har två album bakom sig, ett självbetitlat från 2014 och & I´m Fine Today som kom ut i januari 2017.

Justin Osborne, sångare och låtskrivare i SUSTO 21/2-18

Musikaliskt är SUSTO svårplacerade men det rör sig om altcountry och Americana. Kanske inte helt olikt band som Wilco eller The Jayhawks. På skiva har de en del fina stråkarr och annat som ger låtarna extra skjuts. Live blev det lite svårare att uppfatta alla texterna förstås, men samspelet i bandet var fint.

Särskilt imponerade Corey Campbell på piano och gitarr, Han fick till ett pedal steel-sound som satt perfekt och var skicklig pianist. Även andre gitarristen Dries Vanderberg var lysande och rytmsektionen med Jenna Desmond på bas och Marshall Hudson på trummor var tighta.

Bandet spelade i ca. 90 minuter och det var en väl avvägd blandning mellan mer lågmäld akustisk riffmusik i countryartade låtar till twangy gitarrock modell Neil Young.

 

 Låtlista med tack till Bosse Olsson

____________________________

Waves
Hard Drugs
Gay In The South
Acid Boys
County Line
Far Out Feeling
Cosmic Cowboy
Black River Gospel
La Mia
Friends, Lovers Ex Lovers; Whatever
Wasted Mind
Rock On (New Song)
Cigarettes Whiskey And Wine
Diamond Icaro
Dream Girl
Jah Werx
———————————————
Mystery Man (Justin & Corey)
Vampiro 66 (Justin Solo)
Smoking Outside

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *