JD McPherson Band kom med tung rockig show till Pustervik med Charley Crockett som förband – Torsdag 8 mars 2018

Amerikanska JD McPherson Band kom till Pustervik och stora scenen en torsdagskväll 8 mars 2018. Den Oklahoma-bördige JD har tre album bakom sig , från 2012, 2015 och det senaste Undivided Heart & Soul från 2017,  där vi hör en sorts retro-rockabillysound. Rock med rötter i Eddie Cochran och rockabilly men vad vi fick live var ett hårdare och mycket tyngre sound än väntat.

Bandet bestod av Jimmy Sutton (bas), Ray Jacildo (keys, Doug Corcoran (gitarr,sax.keys) och Jason Smay (trummor). De drog på rejält från start och det var trots ståbas på många låtar ett fett sound åt garagerock till vilket gjorde att JDs röst inte alltid kom fram i den höga volymen. Först efter en halvtimma kom en lugnare låt i surfmusikstil följd av en bluesigare låt som kan ha varit kvällens enda cover,

JDs bästa låt Let The Good Time Roll kom som sista låt i ordinarie set. Med fyra extranummer som svängde bra i rotrockstil blev det 77 minuters konsert. Allra bäst sista låt North Side Gal. Kanske stod jag fel i lokalen och tyckte vid förflyttning bakåt att det lät bättre och bättre, eller så fick de till ljudet efterhand.

Initialerna JD står förresten för Jonathan David och han fyller 41 år nu i april.

Förband var Texasgänget Charley Crockett & the Blue Drifters Texas och de körde i hela 50 min, mest honkytonk-country men också lite av soul och rock. Skön självsäker stil från scen från Charley där vi hade såväl dragspel som trumpet i kompet emellanåt.

 

 
Låtlista med tack till Bo Olsson
____________________________
Bossy
Fire Bug
It Shook Me Up
Desperate Love
Crying´s Just A Thing You Do
Under The Spell Of City Lights
Head Over Heels
On The Lips
Hunting For Sugar
You Must Have Met Little Caroline
Mother Of Lies
Style (Is A Losing Game)
Lucky Penny
Let The Good Times Roll
ENCORE:
Undivided Heart And Soul
Bloodhound Rock / Wolf Teeth
North Side Gal
 
Charley Crockett & the Blue Drifters
I Wanna Cry
Ain´t Got No Time To Lose
Jukebox, Dime A Time
That´s How I Got To Memphis
Lil Girl´s Name
I Ain´t Never
Going Back To Texas
Sad And Blue
Drivin´Nails In My Coffin
In The Night 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *