Viskväll med CajsaStina Åkerström och Jack Vreeswijk på Lorensbergsteatern – Långfredag 30 mars 2018

Även en långfredag kan man roa sig nuförtiden. Som denna kväll den 30 mars på Lorensbergsteatern. Det var fullt i nedre del vilket bör innebära 500 personer inne och vi fick föreställningen Du och jag farsan där CajsaStina Åkerström och Jack Vreeswijk hyllar sina fäder Fred resp. Cornelis med låtar ur deras repertoar, men de gör även utvikningar med eget material.

De är uppbackade av ett lyhört och samspelt band med gitarristerna Love Tholin och Peter Kvint, rutinerade Backa Hans Eriksson på bas och kapellmästare Jakob Ellerstedt på piano.

Detta är ett succékoncept som även gick under hösten 2017 inför stor publik runt om i landet. De kompletterar varandra så fint, men gör inte särskilt många låtar ihop. Bara fina öppningsnumret Vår sång plus ett par tre i slutet tillsammans, t.ex i Balladen om Herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind samt vad som blir rena allsångsnumren Kapitalismen, I natt jag drömde och Jag hade en gång en båt. Båda har många sköna anekdoter och minnen kring sina fäder och de är ju någorlunda jämnåriga. Jack är född 1964 och CajsaStina 1967.

Vi fick generösa två gånger 80 minuter med massor av vispärlor och fyllt av sköna mellansnack.

Bland topparna från Jack var Jag och Bosse Lidén, Sjuttonde balladen. Somliga går med trasiga skor och Skurkar och baroner.  Här kan sägas att Love Tholin och Jack är så oerhört samspelta efter mer än tjugo år på turné och skiva.

Toppar från CajsaStina Jag ger dig min morgon, Oslo, Den gamle skärsliparen, Fimpen och tändstickan, Fråga stjärnorna och Av längtan till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *